Les activitats culturals d'aquest cap de setmana

‘The Louis XV room’

Insòlit, Festival d’Intervencions Efímeres

L’Insòlit, Festival d’intervencions efímeres als patis de Palma, és una iniciativa de la Plataforma d’Iniciatives per a l’Acció Cultural La Insòlita. L’objectiu principal és fomentar l’interès de residents i visitants pel patrimoni arquitectònic, cultural i creatiu de la ciutat de Palma. Diversos artistes intervindran en els patis de Palma amb unes instal·lacions efímeres que proposen una aventura sensorial i una mirada poc convencional cap a aquests espais patrimonials. The Louis XV room és una performança d’entre 15 i 20 minuts de durada que pren el nom d’una de les estances del casal Can Balaguer.

Pati del casal Can Balaguer (carrer de la Unió, 3. Palma).

Dissabte 14 a les 18 h i a les 19.30 h. De franc.

Dorian i Isla Iglú

‘Justicia universal’

La plaça de toros d’Alcúdia acollirà un gran concert liderat per Dorian, que presenta Justicia Universal, amb grups com Isla Iglú, Viktor Ollé i Legoteque. Serà la primera edició del Second Life Festival, i hi participaran Sideways, Nico Díaz, Valerio Latina, Animmik, Soulman, Ilife i J.A.M.C. S’ha organitzat a través del segell alcudienc LoMusic en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcúdia i amb el patrocini de Miama, Lokita, Elephank, Cross Moon.

Plaça de Toros d’Alcúdia. Dissabte 14 a les 22.30 h.

A partir de 15 euros.

Footloose

‘Ballar ens farà lliures’

El duo format per Kiko Navarro i Àngel Costa crema les pistes gràcies a les seves sessions Footloose, un clàssic de la casa que crea seguidors i no té por de res: techno, house, soul, latin, funk, electrodomèstics jazz ... Amb una única i clara intenció: gaudir de la vida amb molt de ritme i a cop de maluc.

Garito Café (dàrsena de Can Barbarà. Palma).

Dissabte 14 a mitjanit. Gratuït.

‘L’elisir d’amore’

En benefici de Sonrisa Médica

En aquesta ocasió, les coves del Drac són el marc triat per gaudir d’un espectacle d’òpera que forma part de les festes del Carme a Portocristo. És un concert solidari en benefici de Sonrisa Médica. Hi intervenen Marga Cloquell (soprano), Néstor Losán (tenor), Andreu Riera (piano), Pedro Quiralde (baríton baix) i Antoni Gomila (narrador). El concert, L’elisir d’amore de Gaetano Donizetti, en l’adaptació reduïda d’Enric Lucena, es farà al llac Martell, dins les coves.

Coves del Drac (carretera de les Coves, s/n. Manacor).

Dissabte 14 a les 20.30 h. A partir de 10 euros.

Gala lírica

En benefici d’Aprop

Enguany, les festes del Carme a Portocristo tenen una versió molt solidària i alhora patrimonial. Les coves dels Hams acullen una gala lírica per recaptar fons en benefici d’Aprop, una associació d’ajuda a malalts de càncer i les seves famílies. Hi intervenen com a solistes Irene Mas (soprano) i Joan Lainez (tenor), juntament amb la Jove Orquestra Illes Balears, el Cor Ciutat de Mallorca i la Coral ACM Ses Salines.

Coves dels Hams (carretera de les Coves, s/n. Manacor).

Dissabte 14 a les 20.30 h. A partir de 15 €.

The Phi String Quartet

En benefici de Dare Home

Sopar amb música en directe en benefici de Dare Home. S’hi podrà gaudir d’un concert de The Phi String Quartet. Dare Home és una associació social, sense ànim de lucre, que es dedica a l’atenció d’infants en risc d’exclusió social, tant a Mallorca com a països en via de desenvolupament, els anomenats del tercer món, en els quals una bona part de la població sobreviu en condicions de pobresa. Principalment, recull nines abandonades a les vies del tren o que les seves famílies han volgut vendre.

Son Pere Antoni (Alaró).

Dissabte 14 a les 20.30 h. 30 euros.

Nou Romancer

‘De cantar versos’

Nou Romancer interpretarà temes del seu darrer treball, De cantar versos, conjugant música, poesia i tocs teatrals i repassant els sabors i flaires de poetes que, com castes de raïm i anyades, mostren una diversitat de matisos admirable. El repertori presenta un seguit de cançons creades a partir de poemes de Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Llompart, Maria-Mercè Marçal, Miquel Costa i Llobera, Josep Palau i Fabre, Montserrat Abelló, Rosa Leveroni, Pere Quart, Miquel Bauçà, Clementina Arderiu, Pere Capellà, Joan Manresa i Gemma Arimany. El grup està format per Miquel Àngel Bauzà, Jaume Bueno, Tolo Font, Pere V. Rado, Biel Jordà i Tomeu Riera.

Es Rafal dels Porcs (es Llombards).

Dissabte 14 a les 19.30 h. 10 euros.

Bella Hardy

Women don’t wait

Malgrat la seva joventut, la cantant i violinista anglesa ja té nou àlbums publicats, i es tracta d’una de les artistes més destacades del que s’anomena “nou ressorgiment del folk britànic”. Per a aquesta actuació, que serà única a l’Estat , estarà acompanyada per les guitarres acústica i elèctrica de Sam Carter.

Castell de Bellver (c. de Camilo José Cela, s/n. Palma).

Dissabte 14 a les 21.30 h. A partir de 15 euros.

Llompart, llumeneret blau’

Homenatge a josep maria llompart

Espectacle homenatge a Josep Maria Llompart en un recorregut per la seva obra a través música, poesia cantada i recitada, i dansa. Espectacle cambrístic en què la música de Biel Oliver “Torres”, la creativitat de Tomeu Gomila en la dansa i de Francesca Vadell en la dramatúrgia formen el component original d’aquesta creació.

Casa Museu Llorenç Villalonga (Bonaire, 25. Binissalem).

Diumenge 15 a les 20.30 h. A partir de 10 euros.

David Gómez

‘1 piano i 200 espelmes’

200 espelmes il·luminaran el reconegut concertista de piano i compositor David Gómez, que interpretarà la seva pròpia obra amb peces com The Island, The Lighthouse, 16 years old, Marinha, The Immigrant, Qalb Arjuani, etc., amb les quals farà sentir al públic assistent el caràcter cinematogràfic del seu àlbum The Island (2013) i Pianographie (2017). Un concert per als amants de la música de qualitat, dels ambients romàntics i especials…

Claustre del convent de Sant Domingo  (carrer de Guillem Cifre de Colonya s/n. Pollença).

Diumenge 15 a les 22 h. A_partir de 20 euros.

Enric Pastor & Co

‘Canvis’

La formació que Enric Pastor (violí) va crear el 2009 –i que nasqué amb la intenció d’introduir el violí en la música jazzística– ha anat canviant i ha adquirit un estil més personal. Fruit d’aquesta evolució és el seu primer treball discogràfic, Canvis. El seu repertori s’emmarca en l’estil Nu Jazz i combina el jazz amb altres gèneres musicals com la música clàssica i les músiques del món. Els altres integrants del grup són Tolo Gili (piano), Miquel Ferrà (baix) i Jaume Ginard (bateria).


Poblat de ses Païsses (camí d’Artà-Corballa).

Diumenge 15 a les 21.30 h. A partir de 12 euros.

Puro Teatro 2018

GAT de Mercè Chapí

El grup de teatre GAT, amb Mercè Chapí al capdavant, celebra un any més el certamen de teatre en què els alumnes mostren el treball realitzat durant tot el curs, en dues representacions que faran que tant actors com espectadors comparteixin la seva passió per l’art escènic.

Sala Petita del Centre Cultural Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa).

Dissabte 14 i diumenge 15 a les 21.30 h.

‘The Hole Zero’

Circ, cabaret, música i humor

The Hole Zero és la preqüela de la saga The Hole, que arriba amb una mescla de circ, cabaret, música i molt d’humor d’una manera diferent que els espectacles anteriors. Es tracta d’una festa en què tots participen i que inclou un grapat d’actuacions i molta qualitat artística. Si no s’han vist les dues anteriors actuacions de The Hole no passa res, ja que es tracta d’un espectacle per explicar com va néixer tot.

Son Fusteret (camí Vell de Bunyola. Palma).

Dissabte 14 a les 19.30 h i a les 22.30 h i diumenge 15 a les 19 i a les 22 h. Entre 21 i 57 euros.

Artdemossa

Tot l’art al carrer

Un any més, aquest poble omple tots els seus racons amb tota mena d’expressions artístiques: exposicions, artesania, teatre, performances i molta música. Hi podeu conèixer espais com Ca les Quenques, on es comença amb l’Artdemossa infantil i un vermut. La programació inclou música als jardins de la Cartoixa, amb Niños Alcalino Tuba Street Band, Lida & George i Jordi Maranges, entre les 19 i les 23 h, i Biel Alimanya i Jaknsy de les 23 a les 2 h; a la plaça Pública, amb Combos EMV, Milton Rodriguez & friends i Zest de les 19 a les 23 h, i a la plaça de Rubén Darío, amb Roger Pistola a les 19 h. INTRVL farà el seu espectacle audiovisual a la Fundació Coll Bardolet.

Valldemossa.

Dissabte 14 de les 11.30 h a mitjanit. Totes les activitats són gratuïtes.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF