16 activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

The Hi-Risers

Trio de rock & roll

The Hi-Riser és un poderós trio de rock & roll provinent de la novaiorquesa ciutat de Rochester. Clarament influïts per altres estils estatunidencs com el rhythm & Blues, country, doo-wop, garage, rockabilly i surf, no volen quedar al passat i per això ofereixen un espectacle de rock “sense impostures, natural, fresc i espontani”, segons la discogràfica Sleazy Records. Qualsevol amant d’aquests gèneres musicals no es pot perdre els seus enèrgics directes que els han configurat com una banda de culte amb tota una legió de seguidors que no de circumscriuen exclusivament al cercle més rocker.

Coworking Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dilluns, 12 de novembre, a les 21 h. Apartir de 15 euros.

‘Dans le goût français’

Música antiga

Darrera sessió del cicle que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma i que té com a principal objectiu mesclar el patrimoni històric i artístic de les esglésies de Palma amb el patrimoni musical dels segles XIII al XVIII. Amb la participació dels músics Josep Domènech (oboè), Charles Zebley (flauta travesser), Marc Alomar (violoncel) i Jorge López Escribano (clavicèmbal) tocaran peces de Couperin, Le Roux, Barrière, Leclair i Heinichen.

Església de Sant Gaietà (carrer de Sant Gaietà, 9. Palma). Dissabte, 10 de novembre, a les 20 hores. Gratuït.

Concurs de solistes

Música clàssica

Concert de temporada de l’orquestra simfònica del Conservatori dirigit per Alfredo Oyágüez i Vicente Balaguer en què els protagonistes són els músics guanyadors del Concurs de Solistes 2017-2018, els quals hi interpretaran diverses peces per a solista i orquestra.

Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears (c. d’Alfons el Magnànim, 64, Palma). Dia 3 de febrer a les 20 h. Gratuït.

Rita Barber

Cant en femení plural

 

Recital íntim i poètic dedicat a la dona, amb Rita Barber com a cantant i Sergi Martí a la guitarra. Organitzat per la Unió d’Antics Alumnes Don Bosco de Ciutadella.

Teatre de Calós (carrer de Maria Auxiliadora, 10. Ciutadella). Diumenge 11 a les 19 hores. Apartir de 5 euros.

Jam Sessions

Jazz improvisat

Cada dilluns, el Blue Jazz Club fa unes jam sessions en què participen músics i grups de Palma per donar-se a conèixer i habituar-se a les actuacions en directe. Si t’agrada el jazz i tots els seus subgèneres és una bona oportunitat per gaudir-ne en un dels pocs llocs de Mallorca on es poden escoltar aquests grups.

Blue Jazz Club de l’Hotel Saratoga (passeig de Mallorca, 6. Palma). Dilluns 12 a les 20.30 h. Gratuït.

‘Irene i la terra adormida’

Una rondalla per a la Nit de les Ànimes

Concert de presentació de la cantata creada pel musicòleg Francesc Vicens i l’escriptora Lucia Pietrelli per al Tradicionari de Mallorca de la Fundació Mallorca Literària, en què participaran tant actors, com músics i la Coral Juvenil de les Joventuts Musicals de Palma.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte, 10 de novembre, a les 19.30 hores. 8 euros.

‘Les darreres paraules’

Carme Riera

L’escriptora i acadèmica Carme Riera s’endinsa per primera vegada als escenaris per donar veu i cos a un personatge extraordinari, l’arxiduc Lluís Salvador. Aquí l’arxiduc dicta al seu darrer secretari unes confessions personals, que rubricarà davant notari i que no es podran fer públiques fins 25 anys després de la seva mort. El personatge serà interpretat pel prestigiós actor Andreu Benito.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte, 10 de novembre, a les 18.30 hores. Entre 7,5 i 10 euros.

‘La nit de Catalina Homar’

José Carlos Llop

Un nom quasi tabú, un personatge que sempre ha passat com a secundari i pràcticament sense biografia. La que fou amant de l’arxiduc Lluís Salvador, Catalina Homar, cobra vida de la mà de José Carlos Llop amb un monòleg. En l’obra, el personatge ens parla des de la mort. L’escenari sembla el Purgatori. És l’ànima de Catalina Homar qui ens explica com va ser la seva vida, i com un home, Lluís Salvador, li va obrir un univers inimaginable per a una pagesa mallorquina de final del segle XIX. L’aplaudida actriu mallorquina Catalina Solivellas dona vida a aquesta altra Catalina en un tour de force que promet veritat, emoció i memòria.

Auditorium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 10 a les 20 hores. Entre 7,5 i 10 euros.

‘El bosc de Birnam’

Taula Rodona Teatre

Drama que tracta un dels temes més foscos que encara ocupen titulars en l’actualitat: el robatori de nadons. Amb tres personatges i un únic espai, res no és exactament el que sembla, tots ells oculten més del que mostren. A més de la crítica social, els elements importants de la peça són la banda, que genera una tensió creixent i els equívocs i les sorpreses que provoquen tant el desconcert com la reflexió de l’espectador. L’obra va ser guardonada amb el premi Pare Colom de 2015 que convoca l’Ajuntament d’Inca.

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte, 10 de novembre, a les 20.30 hores. 15 euros.

‘Ai, Federico García!’

Pedro Andreo, Txumi Castanyer i Nico Amengual

Ai, Federico García no és un muntatge qualsevol, perquè no és qualsevol persona de qui es parla. No és ni flamenc, ni tradicional, ni contemporani, ni ortodox, sinó més aviat una mescla de tot plegat. Està plantejat amb respecte, amb una senzilla escenografia i luminotècnia autoproduïdes que serveixen de fil conductor. Un espectacle que defensa la vida, i en record de la mort, de Federico García Lorca.

Sala Dante (camí de Jesús, 54. Polígon Can Valero. Palma). Dissabte 10 20 hores. 10 euros.

‘El nombre’

GL PRODUCCIONES

En aquesta obra de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, la paraula pren el protagonisme. Es parla de la família en tota la seva complexitat: desitjos, pors, discursos amagats i silenciosos, paraules obertes i com sempre l’ocult sorprèn i atrapa. I de la dificultat de la dona per ser reconeguda i valorada dins l’àmbit familiar.

Teatre Sans de Palma (Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 10 a les 20.30 h i diumenge 11 a les 19 h. 12 euros.

‘La possessió’ i ‘M’estresses’

Nostra Terra

El grup de teatre Nostra Terra s’ha engrescat en la representació d’un drama teatral, La possessió. L’acompanyaran d’un sainet còmic M’estresses.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Dissabte 10 a les 20.30 h i diumenge 11 a les 18 h.6 euros.

‘AKA’

Identitats teatralitzades

Un obra que tracta sobre la vida d’en Carles, un jove magrebí adoptat per una família de classe mitjana catalana que s’enamorarà de Clàudia, de família burgesa. Com explica l’autor, Daniel J. Meyer, “l’obra tracta de la seva vida, de l’amor, de qui és, de la seva identitat, de la seva història. Però nosaltres no serem espectadors, serem els seus oients, còmplices i jutges... en definitiva, serem la societat que diu qui és, quina és la seva identitat i que incideix en la seva història”.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 11 a les 18 hores. 14 euros.

‘Un bosc a la paret’

Kimbala

El grup percussionista Kimbala oferirà un espectacle en què una habitació qualsevol es transformarà en un bosc a través d’un silenci, el so o diferents sorolls, fins a convertir-se en una possibilitat musical. Amb obres de John Cage, Steve Snowden, David Lang, Arvo Pärt i Enric Monfort, l’espectador només haurà de seure, escoltar i imaginar.

Caixa Fòrum de Palma (plaça de Weyler, 3. Palma). Dissabte, 10 de novembre, a les 11.30 i 18 hores. 6 euros.

‘Las putas amas (de casa)’

FesJajá

Una de les propostes del festival de l’humor FesJajá 2018, de dues de les monologuistes més irreverents i atrevides del moment. Patricia Sornosa i Patricia Mirall són conegudes per les seves aparicions a Comedy Central, El Club de la Comèdia i Buenafuente. Ara presenten aquest xou fresc i dinàmic amb dues hores d’humor brillant en què es mostra la vida a cop de rialles.

Cine Rívoli (C/ d’Antoni Marquès, 25, Palma). Dissabte 10 a les 22 hores. A partir de 12 euros.

Toni Moog

IX Festival de l’Humor

L’humorista, actor de teatre, col·laborador de televisió i monologuista barceloní Toni Moog va adquirir popularitat arran de la seva participació en el canal Paramount Comedy. Visita Eivissa de la mà del IX Festival de l’Humor.

Espai Cultural Can Ventosa (Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Diumenge 11 a les 20 hores. 20 euros.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF