LITERATURA
Cultura 19/06/2013

100 activitats per commemorar els 100 anys de Joana Raspall

L'1 de juliol tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Generalitat per celebrar l'aniversari de l'escriptora

Acn
1 min

BarcelonaLa novel·lista, poetessa, autora teatral i lexicògrafa Joana Raspall (Barcelona, 1913) complirà l'1 de juliol 100 anys, i una comissió promotora ha organitzat per a l'Any Raspall un centenar d'activitats que es faran a tot Catalunya, però en especial, a Sant Feliu de Llobregat. Les activitats van des d'homenatges, tallers, recitals i lectures de poesia promoguts per biblioteques de la Generalitat, fins a espectacles creats arran de l'Any Raspall, cantates, presentacions de llibres, jornades, conferències i exposicions. Una de les cites més importants és l'acte institucional al Palau de la Generalitat, que tindrà lloc l'1 de juliol, per celebrar l'aniversari de la novel·lista.

Raspall és autora de tres diccionaris, de sinònims, de locucions i frases fetes, i d'homònims i parònims, i una de les pioneres del gènere de poesia infantil a Catalunya. L'any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva activitat a favor de la llengua i la cultura catalanes, i el 2010 va rebre la Medalla al Treball Francesc Macià. El juliol del 2012 l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va declarar l'any 2013 Any Joana Raspall per commemorar el centenari del seu naixement.

A la Comissió Promotora, liderada per Carme Arenas, comissionada de l'Any Raspall i presidenta del PEN Català, hi ha representants de l'Institut Català de les Dones, la Institució de les Lletres Catalanes, la família Raspall, Biblioteques de la Generalitat, l'Eixam d'Amics de Joan Raspall, la Generalitat, l'IEC, de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i entitats del municipi, i la Universitat de Barcelona. El Comitè d'Honor de l'Any Joana Raspall l'encapçala el president de la Generalitat, Artur Mas.

stats