Publicitat
Publicitat

Zhang Yimou podria pagar 120 milions d'euros per haver tingut més d'un fill

La multa al cineasta per haver violat la planificació familiar xinesa serà exemplar

El director de cinema xinès Zhang Yimou afronta una querella de prop de 120 milions d'euros per haver violat la política del fill únic, segons han afirmat dos advocats. Segons publica avui el diari 'China Daily', els advocats volen aprofitar el cas per cridar l'atenció sobre com els rics poden obviar amb facilitat la prohibició de tenir més d'un fill, mentre que els pobres o els ciutadans que respecten les lleis es veuen obligats a complir-la. Jia Fangyi va declarar en un comunicat que "els rics s'han fet cada vegada més audaços per violar la política de planificació familiar, simplement perquè tenen els diners suficients per pagar les multes que calen, i extreuen una quota extra de recursos de la societat".

Zhang va reconèixer la setmana passada que té tres fills amb la seva esposa, Cheng Ting, i una altra filla fruit d'una relació anterior. La querella exigeix que es faci pagar al director de 'La llanterna vermella' 60 milions d'euros en compensació pels recursos públics consumits i 60 de multa.

La querella es presenta després que el mes passat la Xina anunciés la primera modificació en dècades de la seva política del fill únic, per la qual s'autoritzarà tenir un segon nadó a les parelles en què un dels membres sigui també fill únic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF