Publicitat
Publicitat

Mor l'editora Yvonne Hortet, vídua de Carlos Barral

Es va dedicar a l'edició, primer com a sòcia de l'agència Balcells i després a Seix Barral i a Barral Editors. Tenia 83 anys i li van diagnosticar un càncer fa tres setmanes

Yvonne Hortet, vídua de l'editor, escriptor i polític Carlos Barral, va morir aquest dilluns a Barcelona –tot i que vivia a Calafell– víctima d'un càncer diagnosticat poques setmanes abans. Hortet tenia una trajectòria pròpia en el camp literari i editorial, tot i que poc coneguda, ja que sempre havia treballat a l'ombra del seu marit, primer a Seix Barral i després a Barral Editors. En els seus inicis professionals, va ser sòcia de l'agència Balcells, que representava escriptors del país tant en llengua catalana com espanyola.

Carlos Barral i Yvonne Hortet es van casar l'any 1954 a Calafell, on Barral tenia una casa d'estiueig que actualment és de propietat municipal i convertida en casa-museu. Van tenir cinc fills. Després de la mort de Barral, el 1989, Hortet va continuar impulsant la publicació de l'obra del seu marit i el seu reconeixement públic. Va estar al peu del canó fins que, fa tres setmanes, li van diagnosticar un càncer de pulmó molt avançat. "Fins aquest moment, malgrat l'edat, havia estat una dona de joventut exultant", ha recordat el seu nét, Malcolm Otero Barral, també editor en el segell Malpaso. El funeral per Yvonne Hortet serà aquest dimecres, 12 d'agost, a les dotze del migdia al Tanatori del Vendrell, on avui hi haurà la vetlla.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat a Twitter el seu "reconeixement per una dona de lletres, referent de la tradició editora del nostre país".

Els llibres que ens fan grans