Les valencianes Marisa Gallén i Point, Premio Nacional del disseny 2019

El jurat destaca l'aposta per la sostenibilitat de Gallén i la defensa de la tradició de l'empresa

La dissenyadora Marisa Gallén i la companyia Point, especialitzada en mobiliari d'exterior, han estat guardonades amb el Premio Nacional del disseny 2019 en les categories de professional i empresa, respectivament. Aquests guardons són el màxim reconeixement al disseny a l'Estat i els concedeix el ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Pel que fa a Marisa Guillén, el jurat ha reconegut "la coherència de la seva trajectòria professional, des de la fundació de la Nau, que va suposar una revolució en el món del disseny, fins al seu treball actual, molt influent en l'estratègia de l'empresa". "Fortament compromesa amb la sostenibilitat des dels seus inicis, destaca la seva habilitat per unir disseny i art en els seus projectes. La seva activitat associativa i la seva implicació cultural, transmetent a la societat els valors del disseny, són un referent de compromís", ha emfatitzat el jurat.

Sobre l'empresa Point, el ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha valorat "la seva estratègia empresarial molt orientada a la internacionalització, cosa que ha contribuït a difondre i consolidar l'ecosistema del disseny i a donar-li visibilitat". "Amb una filosofia de consum responsable i voluntat de reduir l'impacte ambiental, destaca el seu compromís per interconnectar artesania i tradició amb disseny i innovació, mantenint la seva fidelitat als materials naturals", ha destacat el jurat. I Point tenen molts motius per sentir-se satisfets. I tota la Comunitat Valenciana, també. Enhorabona”, sosté el director estratègic de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo.

Estudi Gallén+Ibáñez

Marisa Gallén, que va formar part del col·lectiu la Nau als anys 80, ha contribuït amb el seu treball a la innovació del disseny i ha deixat la seva empremta gràfica en tot tipus d'iniciatives, institucions i indústries culturals valencianes com museus, editorials, festivals de música, llibres, exposicions de disseny i projectes culturals. Gallén ha exercit com a docent i mentora de generacions de dissenyadors i actualment dirigeix l'estudi Gallén+Ibáñez juntament amb la dissenyadora Carmina Ibáñez, que desenvolupa projectes d'identitat i embalatge, entre altres vessants del disseny.

Empresa centenària

Point, que va ser fundada a localitat de Xaló (Marina Alta), i que l'any que ve celebra el seu centenari, és un referent en la fabricació i el disseny de mobiliari d'exterior a tot el món gràcies a unes peces que conjuguen el saber fer artesà de la marca i la firma de dissenyadors com Mario Ruiz, Vicent Martínez i Francesc Rifé, entre d'altres.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF