Xavier Uritz guanya el X Premi Llorenç Moyà d'obres dramàtiques

El guardó, convocat per l'Ajuntament de Binissalem, ha estat per a l'obra 'Tanatologia de Georges Caplan'

El guanyador del X Premi Llorenç Moyà d'obres dramàtiques que convoca l'Ajuntament de Binissalem és Xavier Uritz (Palma, 1976), per l'obra 'Tanatologia de Georges Caplan'. El jurat, format per Joan Arrom, Martí Fons i Jeroni Salom, ha concedit per unanimitat el premi a aquesta obra, de la qual han destacat que “la sòlida estructura dramàtica, tracta d'un tema actual i controvertit com és el suïcidi i el planteja formalment amb originalitat, des d'un context futurista”, i ha afegit que “és una obra innovadora i alhora compromesa”. El guardó està dotat amb 2.000 euros.

L’acte d’entrega del premi, que s'ha duit a terme aquest dijous a Can Gelabert, ha acollit la lectura dramatitzada d’escenes de les obres 'Macbeth' de William Shakespeare i 'L’estiueig' de Carlo Goldoni, a càrrec de quatre alumnes de tercer curs d’Interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears.

Segons Xavier Uritz, que ja guanyà el premi Ciutat de Palma de teatre el 2016, “vivim en un món en què la quantitat de gent que se suïcida no atura d’augmentar. Hi ha qui comença a qüestionar el codi deontològic dels mitjans de comunicació que, respecte d'aquesta qüestió, proposa amagar la causa de la mort per evitar un eventual efecte cridada", comenta sobre la temàtica de l'obra guardonada, i afegeix que "tal vegada sigui el moment de parlar d'aquesta qüestió. En un món cada vegada més poblat, és possible que el suïcidi es comenci a veure més com una solució que com un problema”.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF