SANT JORDI 2017
Cultura 23/04/2017

'Nosaltres dos', de Xavier Bosch, en català i 'Patria', de Fernando Aramburu, en castellà, els llibres més venuts d'aquest Sant Jordi a Palma

El Gremi de Llibreters de Mallorca valora molt positivament la jornada en afluència de públic i vendes

Margalida Mateu
3 min
Diada de Sant Jordi 2017 a Palma.

PalmaLa Diada de Sant Jordi a la ciutat de Palma ha esdevingut una jornada ludicofestiva en la qual milers de persones han optat per passar el diumenge entre llibres. Així ho consideren des del Gremi de Llibreters de Mallorca.

El balanç que en fan els llibreters és molt positiu: "Èxit d'afluència, tot i el tancament generalitzat dels comerços en diumenge". Així mateix, destaquen que han igualat les vendes del 2016 -quan la festa del llibre va caure en dissabte-, a més de "la molt bona acollida de totes les activitats programades". "Valoram molt positivament aquesta jornada, que ha transcorregut sense cap incident; pensam que hem aconseguit omplir la ciutat de lectors amb ganes de descobrir novetats editorials, i podem dir que Sant Jordi ja és una festa consolidada amb un creixement de públic any rere any", remarquen des del Gremi.

Rànquing de vendes

Pel que fa a la venda de llibres, des del Gremi de Llibreters fan una primera avaluació de la jornada i assenyalen que els títols més venuts en català són 'Nosaltres dos', de Xavier Bosch; 'Quan arriba la penombra', de Jaume Cabré, i 'Els vells amics', de Sílvia Soler.

Miquel Àngel Llonovoy ha signat els seus llibres.

Els autors locals també han tingut un pes destacat durant la Diada de Sant Jordi. Molts d'ells han signat llibres a diferents paradetes de la Ciutat. El Gremi de Llibreters destaca les vendes de 'Tots els cavalls', d'Antònia Vicens (que era de promoció a Barcelona); 'Mallorca', del col·lectiu FAM (Fotos Antiguas de Mallorca); 'Aguiar amb el cançoner tradicional de Mallorca', de Miquel Calent i Miquel Sbert; 'Fets diVersos dels pobles de Mallorca', de Miquel Àngel Joan 'Llonovoy', i l'entrega dels itineraris de Joan Carles Palos.

Guillem Frontera, Mateu Morro, Antoni Tugores, Joan Pons, Joan Mas i Vives, Pere Joan Martorell, Albert Pinya, entre d'altres, també han signat les seves novetats literàries en un ambient de companyonia i germanor entre escriptors.

Joan Mas i Vives, Joan Pons, Antoni Tugores i Guillem Frontera han signat les seves novetats literàries.

Pel que fa al castellà, la llibreria Literanta ha apuntat que el títol més venut ha estat 'Patria', de Fernando Aramburu, seguit de 'Tierra de campos', de David Trueba, i 'Lo que te diré cuando te vuelva a ver', d'Albert Espinosa.

Curiosament, però, cada llibreria també té el seu públic. Per a l'Editorial Moll, el títol que més ha venut ha estat l''Aplec de Rondalles mallorquines d'en Jordi des Racó Volum VII', a cura del professor Grimalt i que era una novetat editorial.

Escenari ARA Balears

La paradeta i escenari ARA Balears a la plaça de Cort també ha estat un dels punts neuràlgics de la Diada. S'hi ha exhaurit el llibre de Carles Capdevila, i 'Maria del Mar Bonet, intensament' també hi ha tengut molt bona acollida. Molts han estat els que han optat per comprar el diari i regalar la rosa de l'ARA Balears d'enguany, de l'artista Mònica Fuster.

El viatge al món de n'Aina i en bigotets han omplert la plaça de Cort.

L'actuació al matí de 'La cova del drac: Viatge al món de n'Aina' ha aplegat un bon nombre de famílies i infants. Al migdia la glosada i al capvespre l'actuació musical a càrrec de la Coral Juvenil del Teatre Principal han fet omplir la plaça de Cort.

stats