LES ESTRENES DE LA SETMANA
Cultura 23/06/2011

Whisky doble, ressaca doble

Xavi Serra
2 min
'resacón 2: ¡AHORA EN TAILANDIA!' Els protagonistes tasten ara els licors tailandesos. El resultat, però, és el mateix.

Ja no som al desert de Las Vegas, sinó a la terrassa d'un gratacel de Bangkok. Però l'escena és la mateixa: el Phil (Bradley Cooper) parla per mòbil amb la Tracy (Sasha Barressi) i mira d'explicar-li que el seu amic no arribarà a temps al casament que s'està a punt de celebrar. Però aquesta vegada ho resumeix en una frase: "Ha passat un altre cop".

Els guionistes de Resacón 2 , davant del repte d'escriure una segona part de la comèdia més taquillera de la història, Resacón en Las Vegas, -superada ara per la seva continuació- no s'han vist amb cor de modificar una fórmula d'èxit i han traslladat l'estructura del film original a la continuació, fins al punt que els personatges es pregunten en veu alta com pot ser "que tot estigui succeint un altre cop" i, abans de regirar Bangkok per buscar un company desaparegut, pugen al terrat de l'edifici on s'han despertat -sense records de la nit anterior-, no fos cas que se l'haguessin descuidat una altra vegada allà, com al primer film.

Resacón 2 aplega de nou tots els ingredients de la primera part: un càsting encertat, amb més protagonisme d'Ed Helms (l'Stu, el dentista aclaparat), un Zach Galifianakis que es postula com el successor natural de John Belushi i, tornem-hi, un final espatarrant en què les fotos d'una càmera digital omplen els forats d'una nit salvatge. Ja us ho hem dit: repetició de la jugada.

La principal novetat, com avança el subtítol de la pel·lícula, és el canvi d'escenari, excusa perfecta per treure suc dels baixos fons de Bangkok i la seva despietada vida nocturna, i també un mico robaescenes, fumador i traficant de drogues, gran troballa d'un film que va estar a punt de no estrenar-se per la polèmica més curiosa dels últims anys: un dels personatges es fa un tatuatge imitant el que Mike Tyson porta a la cara i l'autor del dibuix original va demanar una milionada per "robar la seva obra", cosa que va generar una interessant reflexió pública entorn de la propietat intel·lectual dels tatuatges. Finalment, esclar, les dues parts van arribar a un acord.

stats