Publicitat
Publicitat

CULTURA

Wert, "completament obert a revisar" la pujada al 21% de l'IVA cultural

El ministre de Cultura ha acceptat a la COPE que l'augment afecta "realment l'assistència a espectacles"

El ministre d'Educació , Cultura i Esport, José Ignacio Wert , s'ha declarat avui " completament obert" a "revisar " la decisió de pujar al 21 % l'IVA cultural sempre que , ha matisat , sigui " compatible " amb els objectius de consolidació fiscal .

Wert ha assenyalat aquest matí a la cadena COPE que no coneix " cap ministre de Cultura ni tampoc d'Hisenda a qui li agradi a pujar els impostos" i que "tots " són conscients de  " les complicacions " que ha suscitat la pujada al 21 %, una mesura que  "realment"  afecta  " l'assistència a espectacles " .

"En la mesura en què sigui compatible amb els objectius de consolidació fiscal, tant el ministre d'Hisenda com jo mateix estem completament oberts a revisar aquesta decisió" , ha subratllat . No obstant, ha precisat , no cal perdre de vista les "recomanacions específiques" que acaba de fer a Espanya la Comissió Europea sobre l'existència, encara, de tipus reduïts d'IVA  "excessius" .

En qualsevol cas , ha afegit , l'IVA cultural "cal emmarcar-lo en una reflexió més àmplia, no només en els aspectes fiscals de la cultura , que també, sinó sobre noves formes d'incentius a les indústries culturals i creatives en aspectes que tenen a veure amb el mecenatge " .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF