Cultura 20/06/2013

Wert, sobre l'IVA del 21%: "Mai la caiguda del consum és atribuïble a una única causa"

El ministre d'Educació diu a RAC1 que "si s'arriba a la conclusió" que l'increment de la taxa "no és útil" el govern espanyol "la reconsiderarà"

Ara
1 min
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, diu que la legislació bàsica de l'Estat preval.

BarcelonaEl ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha fet equilibris per evitar dir que l'IVA del 21% a bona part dels productes culturals, incloses les entrades a espectacles, és la causa de la caiguda de l'assistència de públic al cine o al teatre. "Mai la caiguda del consum és atribuïble a una única causa, hi ha causes més complexes", ha insistit Wert aquest dimarts en una entrevista a RAC1. No ha precisat les causes, però sí que ha fet referència a l'efecte d'internet sobre el consum cultural i ha parlat del concepte "cultura en xarxa" i de la necessitat del món cultural de renovar-se com han fet sectors emergents.

El titular de Cultura ha recordat que l'increment del tipus general de l'IVA i el fet de treure determinats productes del tipus supereduït és una mesura acordada pel govern, atenent a la petició de Brussel·les de reducció del dèficit, i que depèn del ministre d'Hisenda. "Si s'arriba a la conclusió que la mesura no és útil, el govern espanyol estaria obert a la reconsideració", s'ha limitat a dir Wert quan se li ha preguntat si l'executiu farà marxa enrere i abaixarà l'IVA a la cultura. "Òbviament, no diré que l'IVA influeix [en la caiguda de l'assistència al cine o al teatre]", però a ningú li agrada apujar els impostos", ha conclòs.

El ministre ha relativitzat el crac històric d'aquesta setmana passada a les sales de cinema, amb només 300.000 entrades venudes a l'Estat, i ha dit que les famílies esperen que arribi l'estiu i s'acabi l'escola per anar al cine.

stats