Voicello celebra l’aniversari del seu primer àlbum al Xesc Forteza

Els músics Miquel Brunet, Miquel Marquès i Tomeu Estaràs acompanyaran dissabte el duet, format per Carme Garí i Gabriel Fiol

Voicello celebrarà el primer aniversari del seu àlbum, Voicello, amb un concert programat per a aquest dissabte 9 de febrer al teatre Xesc Forteza. El duet, format per la soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, va ser guanyador del Premi Enderrock 2018 al millor disc de música clàssica de les Balears amb aquest àlbum.

El concert s’emmarca en el cicle '100%', a través del qual l’àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma vol posar en valor i donar visibilitat als grups locals convidant-los a presentar els seus primers treballs als teatres municipals.

Un any després de la presentació del disc, la formació es reafirma a optar per la transversalitat de gèneres musicals com a proposta per apropar la música clàssica a tots els públics. Per al seu segon concert a Palma comptarà amb les col·laboracions dels músics Miquel Brunet, al piano; Miquel Marquès, a la bateria, i Tomeu Estaràs, del mític grup Els Valldemossa, a la flauta. Tots tres participaren en la gravació del disc.

Les peces que presentaran al concert de dissabte són les incloses a Voicello, obres de música clàssica i cançons populars en català, portuguès i anglès, interpretades per la veu de Carme Garí i totes les veus (ritmes i melodies) de violoncel que Gabriel Fiol és capaç de crear amb el pedaler de 'loops'. Amb l’acompanyament de Miquel Brunet al piano i Miquel Marquès a la bateria, les peces agafaran unes textures diferents de les que es poden escoltar al disc. El piano de Miquel Brunet en un estil eclèctic anirà passejant transversalment per estils diversos i la bateria aporta el toc pop i fins i tot jazz que necessiten els 'loops' de violoncel que Gabriel Fiol va creant. 

Dins la primera part del concert sonarà el cant de la Sibil·la, que es mourà entre el clàssic i el jazz, la versió crossover del 'Lascia ch'io Pianga' en italià i en anglès, també en anglès 'Summertime' i 'You raise me up', destacades amb l'acompanyament del piano. Tomeu Estaràs interpretarà 'Morta d'amor' i 'Cartes d'amor i vi', les dues obres de Miquel Brunet amb lletra de Janer Manila i Rafel Estaràs, respectivament. Cap al final del concert sonarà l'obra 'Cançao do Mar d'Arrels' acompanyada amb les imatges del videoclip de Joan Bover. 'La Balanguera' tancarà el concert.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF