Vilafranca acull una FIET solidària amb el Llevant

La Fira de Teatre Infantil i Juvenil s'inaugura aquest dijous recordant la comarca afectada per les inundacions

El teatre infantil i juvenil té l'epicentre aquesta setmana al poble de Vilafranca de Bonany. La 16a edició de la mostra d'arts escèniques FIET es durà a terme entre el dijous 18 i el diumenge 21 a fins a 18 espais diferents del municipi. 57 companyies de vuit comunitats autònomes més tres internacionals, dues de Dinamarca i una de Gal·les, ompliran el poble de teatre dedicat al públic més jove. Enguany, la presència de companyies de les Illes és un rècord, ja que la meitat de la programació són produccions balears.

"Això és un festival, perquè és una festassa, però és una fira, que vol dir que hi ha gent disposada a comprar espectacles i gent disposada a oferir-ne", ha explicat Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, l'entitat que organitza la fira.

La fira, a més, recordarà els damnificats del Llevant de Mallorca, de manera que per a les funcions que es realitzin al carrer es posarà en marxa una taquilla inversa. El que es recaptarà en aquests espectacles s'invertirà en una diada de teatre a la plaça de Sant Llorenç. "Allà on s'han patit les conseqüències més fortes, tot i que n'hi ha per tot el Llevant, és Sant Llorenç, i vàrem pensar que era just que aquella plaça que va estar tan negada i tan plena de fang i ara està neta en fos el punt de trobada", ha assenyalat Gomila.

A la fira s'hi donaran cita diferents llenguatges com el teatre de text, les titelles, la dansa i el clown, entre d'altres. La funció inaugural anirà a càrrec de la companyia del País Basc Gorakada, que representarà 'El viaje de Ulises', i l'espectacle de cloenda el durà a terme Marea Danza, del País Valencià, amb una obra titulada 'Amelia'. Entre ambdues peces, quatre jornades atapeïdes de teatre per als més joves de la casa.

La programació completa es pot consultar a la plana web: http://fiet.cat/programa/

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF