Vicent Josep Escartí guanya el premi Enric Valor de novel·la 2018 amb 'El mas de les ànimes'

L'obra de l'autor valencià narra els episodis prodigiosos viscuts per una dona de gran fortalesa

L'escriptor Josep Vicent Escartí ha guanyat la 24a edició del premi Enric Valor de novel·la que cada any atorga la Diputació d'Alacant amb l'obra 'El mas de les ànimes'. La narració està ambientada en un municipi imaginari de l'interior del País Valencià entre els segles XVIII i XX i se centra en la vida de Maria Celidònia Palop, personatge creat per Escartí, i, molt especialment, en els episodis prodigiosos, mig realitat i mig ficció, viscuts per la protagonista, una dona caracteritzada per la seva fortalesa.

'El mas de les ànimes' ha sigut escollida la novel·la guanyadora entre un conjunt de 22 obres, tres més que l'any passat. El lliurament del premi es va dur a terme en una cerimònia celebrada a Castalla (l'Alcoià), municipi on va néixer el també escriptor Enric Valor.

Josep Vicent Escartí és catedràtic de literatura medieval i moderna de la Universitat de València. L'escriptor d'Algemesí (Ribera Alta) és també autor, entre d'altres, de les novel·les 'Dies d'ira', premi Ciutat d'Alzira, 'Els cabells d'Absalom', premi Ciutat d'Elx, i 'L'abellerol mort', premi Ciutat de Xàtiva.

L'autor valencià dirigeix l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i forma part de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. A més, va ser fundador de la revista 'Scripta' de la Universitat de València i en l'actualitat està al capdavant de la 'Revista Valenciana de Filologia' de la Diputació de València.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF