Veten l'accés a Canes a una directora per anar amb un nadó

Greta Bellamacina anava amb el seu fill de 4 mesos; el festival admet que ha sigut "un error"

El Festival de Canes ha vetat aquest dimecres l'entrada a la directora britànica Greta Bellamacina, responsable de la pel·lícula 'Hurt by paradise' –que s'exhibeix al mercat del festival–, per anar-hi amb el seu fill de 4 mesos, segons ha avançat el diari ' The Guardian'. "Estic indignada per l'absurditat de la seva actitud antiquada", ha dit Bellamacina en un comunicat, on ha subratllat que les dones cineastes ja tenen prou obstacles "per tenir igualtat en la indústria".

El festival va refusar l'entrada de Bellamacina i la criatura al recinte quan van arribar a la zona d'accés, al·legant que el nadó necessitava un passi diferent, que costa 300 euros, i que la sol·licitud trigaria 48 hores a processar-se. Després d'"una discussió intensa", diu, la directora i el seu fill van aconseguir passar de la zona d'acreditacions, tot i que la van advertir que el cotxet hauria d'entrar per una porta diferent. "Irònicament, la meva pel·lícula tracta sobre una mare soltera que intenta trobar equilibri en la seva vida com a escriptora", ha afegit. "A ella la tracten amb condescendència en algunes escenes del film, però no tan bruscament com m'han tractat a mi com a mare a Canes", ha carregat.

El festival ha donat resposta al conflicte aquest dijous i ha admès en un comunicat que la decisió "va ser un error" i que està "treballant per corregir-ho". Expliquen que l'incident s'ha produït en un moment en què Canes introduïa una nova política per facilitar l'accés dels visitants que hi van amb nens. Un dels portaveus de Canes ho ha atribuït a un error de comunicació. "Desafortunadament, Bellamacina no estava assabentada de les noves clàusules, cosa que, sumada a una mala comunicació amb l'agent de seguretat, ha fet que se li denegués l'accés", ha dit el portaveu, i ha afegit que s'asseguraran que la directora tingui tots els accessos que li permetin "beneficiar-se de les diverses iniciatives disponibles aquest any" per treballar "en les millors condicions possibles".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF