CASTELLS
Cultura 24/10/2011

La Vella descarrega el primer cinc de nou del'any

La diada de Santa Úrsula a Valls va fer vibrar els aficionats dels castells, que van ser premiats amb quatre construccions de nou pisos i una de gamma extra. La Vella va brillar i la Joves va reviure.

Efren Garcia
2 min
UNA CONSTRUCCIÓ MAGNÀNIMA La Colla Vella dels Xiquets de Valls en el moment d'alçar el primer cinc de nou amb folre de la temporada durant la diada de Santa Úrsula, a la plaça del Blat de Valls. Abans ja havien descarregat els millors tres i quatre de nou de l'any.

Valls.La Colla Vella dels Xiquets de Valls va segellar ahir un projecte brillant. A poc a poc i amb bona lletra, els rosats han anat posant els fonaments d'una nova Colla Vella. Han alleugerit i rejovenit els seus castells i, sense perdre l'essència vallenca, s'han mantingut al capdamunt del fet casteller plantant cara a les dificultats que suposa ser l'objectiu de totes les mirades. La Vella va descarregar diumenge els millors tres i quatre de nou d'aquest any i el primer cinc de nou amb folre descarregat aquesta temporada.

Plens de nervis i il·lusions, van alçar el magnànim cinc de nou. El moviment del castell va ser continu i accentuat en els moments culminants, però la rauxa que caracteritza l'esperit vallenc va fer vibrar el món casteller en una demostració de força inaudita. La que semblava una lluita natural per coronar l'estructura va esdevenir una ostentació d'èpica per fer-la arribar al millor dels ports. Amb l'augment d'adrenalina van voler optar al tron més gloriós però el quatre de nou sense folre que van intentar va quedar molt lluny de ser coronat.

És de valents afrontar les pors i els obstacles, superar les dificultats en equip i aixecar-se un cop i un altre per més dura que sigui la trompada. Potser la Colla Joves Xiquets de Valls no està en la seva millor etapa però diumenge va donar una lliçó de perseverança. Els vallencs van demostrar el seu potencial a tots els que creien que estaven tocats de mort. Van plantar cara des del primer moment atacant amb fermesa el quatre de nou i descarregant-lo per primer cop en aquesta temporada. Malgrat ensopegar un cop més amb el tres, els del carrer d'en Gassó van cloure amb un altre castell folrat, el dos de vuit.

Després d'una setmana tranquil·la, els Castellers de Vilafranca van tornar a forçar la màquina dissabte a Sitges, però l'estrena del cinc de nou no va ser tan dolça com haurien desitjat. Després de les aletes, el castell va cedir forçant-los a abaixar el llistó a la tercera ronda. La sort que els va faltar la van aprofitar els Castellers de Sants, que van descarregar el segon cinc de vuit de la temporada, i la Colla Jove de Castellers de Sitges, que, a banda de recuperar el quatre de vuit, va tancar l'any estrenant l'imponent set de set. La Jove de Tarragona va finalitzar la millor temporada de la seva història descarregant el set de vuit i el quatre de vuit amb el pilar, dissabte a la diada local de l'Esperidió.

stats