Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Teatre, música, dansa i molts més espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

Echo & The Bunnymen

‘The Stars, The Oceans & The Moon’

Echo and the Bunnymen presentarà a Pollença el seu darrer disc. The Stars, The Ocean & The Moon, en el marc del festival Sons de Nit de Fonart. El disc conté 13 versions transformades –sobretot amb la introducció del piano, arranjaments de corda i la veu més madura del seu líder, Ian Mc Culloch–, i dos temes nous: The Sonnambulist i How Far. La mítica banda de Liverpool recupera cançons creades als anys 80, que formen part dels discos Crocodiles, Heaven Up Here i Ocean Rain, tres dels seus treballs més reconeguts. Es tracta de temes com The Killing Moon, Bring on the Dancing Horses, Rescue, Bedbugs & Ballyhoo, Ocean Rain o The Cutter.

Claustre de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dijous 11 a les 21 h. 35 €.

‘Hotel Habana Show’

Musical

Els creadors de The Hole duen a Palma una nova proposta que mescla música, dansa i acrobàcies del Carib. Un espectacle cubà per apropar l’art de l’illa tropical a l’illa mediterrània. Es tracta d’ Hotel Havana Show, un musical ‘salser’, ple de rumba i timba. L’obra descobreix la història del vell hotel Havana i les anècdotes que l’envolten.

Son Fusteret (camí Vell de Bunyola, s/n. Palma). Dissabte 6 a les 19.30 h i a les 22.45 h, diumenge 7 a les 19 h, dimecres 10 a les 21.30 h, dijous 11 a les 21.30h i divendres 12 a les 19.30 h. De 22,50 a 51,50 €.

‘Adiós Arturo’

La Cubana

Adiós Arturo va del teatre que succeeix de manera quotidiana al carrer, als mercats, al treball, amb la família, amb els amics. A partir de la mort a 101 anys del polifacètic artista internacional Arturo Cirera Mompou, nascut a Palma l’any 1917, el públic coneixerà el veritable guió de la vida d’aquest reconegut escriptor, pintor, escultor, col·leccionista d’art, poeta, compositor musical, dramaturg, actor i director mallorquí. Adiós Arturo és un cant a la vida i a com viure-la intensament, deixant en evidència totes les convencions socials. Una comèdia amb tocs surrealistes, amb participació del públic, música i sorpreses.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Fins al 28 de juliol a les 21 h. 26,40 €.

Alternatilla Jazz Band

Alternatilla Jazz in Mallorca

L’Alternatilla Jazz Band –formada per Szymon Mika (guitarra), José Soares (saxo), Pere Bujosa (contrabaix) i Joan Carles Marí (Bateria)– oferirà un concert ménage à jazz al castell de Bellver diumenge. La banda, amb una formació inèdita, inaugurarà així la IV Edició del Festival Alternatilla Jazz in Mallorca, que enguany té Portugal com a país convidat.

Castell de Bellver (carrer de Camilo José Cela, s/n. Palma). Diumenge 7 a les 21 h. De 8 a 15 €.

Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida

Splendid Festival

En el marc de l’Splendid Festival, Menorca du en aquesta edició l’espectacle conjunt de Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, dos artistes amb diferents projectes propis que sentien que era moment de posar en comú un d’aquests camins. De manera orgànica i sense més pretensió que la de descobrir-se a les cançons i parlar, a través d’aquestes, d’un moment artístic i vital. Les cançons com a excusa per viatjar junts i gaudir del paisatge, de l’aquí i l’ara.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 41. Maó). Dissabte 6 i diumenge 7 a les 21 h. 25-40€.

Carmen Jaime

Cançons de la Mediterrània

Carmen Jaime, amb Tocar mare, fa una recerca personal de les pròpies arrels, L’artista mira cap endins i entra de ple a experimentar amb la música tradicional mallorquina, amarant-la amb la seva veu potent, i aportant-hi la seva visió de nostàlgia i d’avantguarda. Es tracta de Dones que canten, un espectacle dramatitzat que posa el focus en les veus femenines i anònimes de Mallorca i introdueix el públic en el misteri del cant de la Sibil·la i la força tel·lúrica de les ximbombades.

Les Voltes (passeig de Dalt Murada, 1 A. Palma). Dijous 11 de juliol a les 21 h. Gratuït.

Luca Bassanese

Cançons de la Mediterrània

La trajectòria de Luca Bassanese és inusual: activista mediambiental i artista independent, omple les places dels pobles de festa, solidaritat i amor pel medi natural. Descrit com a “personatge anòmal d’aquests temps”, Luca Bassanese és considerat un dels exponents més importants de l’escena folk popular italiana.

Les Voltes (passeig de Dalt Murada, 1 A. Palma). Dijous 11 de juliol a les 22.30 h. Gratuït.

Cuarteto de Nos

Pop-rock

Aquest quartet de cinc visitarà Es Gremi en el marc de la seva gira europea. Guanyadors de diferents Grammy i altres premis reconeguts, porten més de 30 anys de carrera i s’han convertit en una de les bandes referents del pop-rock. Amb 16 discos, Cuarteto de Nos prepara l’avançament d’alguns singles de la nova entrega, que sortirà a la llum a l’agost.

Es Gremi (polígon de Son Castelló, carrer del Gremi de Porgadors, 16. Palma). Divendres 12 a les 21 h. De 18 a 22 €.

Atlàntida Film Fest

Filmin

Darrers dos dies de l’Atlàntida Film Fest amb projeccions i activitats a Es Baluard, Cineciutat, Can Oleo i les Voltes. Dues jornades en què hi haurà projeccions d’estrenes estatals i de Mallorca de films com Brectt, Diego Maradona o Este niño necesita aire fresco. A més, hi haurà les actuacions de Maranges, amb un concert que se centra en la figura de Jean Genet, i Meneo, un clàssic del festival.

Diferents localitzacions de Palma. Dissabte 6 a partir de les 17 h i diumenge 7 a partir de les 18 h. Gratuït.

Goyo Jiménez

Aiguantulivinamérica 2

Quinze anys després de l’estrena de l’espectacle Aiguantulivinamérica, arriba la segona entrega de la seva saga de monòlegs més celebrada. Amb ella, tornen les comparacions entre el ‘fabulós’ estil de vida americà i el menys glamurós ‘anar tirant’ dels espanyols. Tornen el surrealisme, la complicitat i l’ingeni. 

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 41. Maó). Divendres 12 a les 21 h. 18-22 €.

‘De gira per Espanya’

Mostra del Museu del Prado

El Museu de Menorca acollirà, del 8 de juliol fins el 4 d’agost, l’exposició De gira per Espanya, una mostra itinerant inclosa en el programa de commemoració del bicentenari del Museu Nacional del Prado. Una de les principals atraccions és Ciego tocando la zanfonía, de Georges de la Tour. La inauguració serà dilluns amb la presència del director del Prado, Miguel Falomir, que oferirà una xerrada sobre el bicentenari de la institució.

Museu de Menorca (pla del Monestir, s/n, Maó. Menorca). Dilluns 8 a les 20 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF