Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Més de 10 activitats per gaudir del teatre, la música i altres espectacles

El surrealisme brossià puja a l’escenari

Estudi Zero

L’Estudi Zero Teatre estrena 'Rrrprrr!', basat en la poesia escènica de Joan Brossa, en l’any del seu centenari. A partir de les peces 'Rrrprrr!' i amb fragments d’altres peces emblemàtiques de la seva obra, la companyia ha construït un 'collage' brossià en què set actors i actrius interpreten més de seixanta personatges en una trentena d’escenes. En la funció hi haurà accions-espectacle fora de l’escenari esquitades de postteatre, alguns números d’'stripteasse', entrades de 'clown', arlequins, màgia amb bromes i enganys, números musicals surrealistes, etc. Tot sense cap argument que uneixi una escena amb l’altra, en un espectacle que s’impregna, també, de l’esperit crític de Brossa.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 6 a les 20.30 h i diumenge 7 a les 19 h. 15 €

‘El botxí’

La Botxor

'El Botxí' és una obra dirigida per David Mataró i produïda per la companyia La Botxor, que s’inspira en la pel·lícula 'El Verdugo', de Luis García Berlanga. Es tracta d’un monòleg per descobrir els fantasmes dels homes que feien de l’ajusticiament la seva manera de viure. Una hora de teatre per entendre què passava pel cap d’un botxí en aquell segon abans de girar la manilla.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 6 a les 21 h. 15 €.

‘El chico de la última fila’

Sala Beckett

Andrés Lima dirigeix aquesta obra escrita per Juan Mayorga i produïda per la Sala Beckett. Els exercicis de redacció d’un jove alumne de literatura esdevenen una mena de xarxa de realitat-ficció de la qual ni el seu professor podrà escapar; ni ell ni la seva dona que, a poc a poc, queda atrapada per la força de fascinació, l’aparent perillositat i l’expectativa d’aquells textos. Un poder que ultrapassa l’aula per ficar-se a casa del professor, en la seva intimitat, al seu cap i al seu cor i també al dels lectors i espectadors.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n. Manacor). Dissabte 6 a les 19.30 h i diumenge 7 a les 18 h. 24 €.

Rufus T. Firefly

Nits cúbiques

Una nit 'cúbica' al Teatre de Lloseta amb un visita per l’Expo Art, ruta de tapes i concert del duet madrileny Rufus T. Firefly, que pren el nom del personatge de Groucho Marx (dels germans Marx) a la pel·lícula 'Sopa de Ganso', i els noms que més es repeteixen en crítiques i ressenyes per definir les seves influències són Smashing Pumpkins, Radiohead, Sigur Ros i fins i tot Nirvana. Des de l’estrena de Río Wolf, al novembre del 2016, el duet no ha aturat ni per llençar el seu últim disc, 'Loto'. Tancaran la nit Dorian, DJ Set i Conejo Manso.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte 6 a les 20 h. 15 €.

‘La serva padrona’

Art Vocal Ensemble

Art Vocal Ensemble presenta un programa dedicat al compositor italià Giovanni Battista Pergolesi, un dels més originals, estèticament parlant, de l’època barroca. En la primera part, interpretaran el 'Concert per a flauta en Sol Major P. 33', amb Marta Alcover com a solista, i en la segona part, interpretaran l’òpera bufa 'La serva padrona', que ha adaptat al català la companyia Teatre de les Comèdies. La direcció escènica de l’espectacle va a càrrec de Romina Colotto i la direcció musical, de Llorenç Gelabert.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 6 a les 20.30 h. 15-18 €.

‘Concert a dos pianos’

Mezquida i González

L’Ajuntament d’Alaior ha organitzat un concert per presentar el nou piano que acaba d’adquirir la població amb la inversió del Consell de Menorca, que està destinat al claustre de Sant Diego. El concert serà a dos pianos i anirà a càrrec de Marco Mezquida i Suso González. El repertori que portaran al convent inclou composicions pròpies dels dos músics, recreacions sobre la música tradicional menorquina i estàndards de jazz, entre d'altres sorpreses.

Convent de Sant Diego (carretera d’Alaior a Cala en Porter). Dissabte 6 a les 21.30 hores. 12-15 €.

Elena H.

‘Dies musicals’

Elena H. oferirà un concert al Centre de Cultura Can Jeroni en el marc del cicle ‘Dies musicals’. El Departament d’Educació, Cultura, Esports i Joventut del Consell d’Eivissa impulsa aquest cicle, que té la voluntat de portar mensualment concerts a totes les poblacions de l’illa, amb protagonisme especial dels músics eivissencs.

Centre Cultural Can Jeroni (carrer de la Talaia, 16. Sant Josep de sa Talaia). Diumenge 7 a les 20 h. 2-3,5 €.

‘Beethoven i Brahms’

Orquestra Simfònica

Tretzè concert de la temporada de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que s’emmarca dins del Festival Grans Pianistes. Interpretaran el 'Concert per a piano núm. 5 Op. 73', de Ludwig van Beethoven, i la 'Serenade núm. 1 Op. 11', de Johannes Brahms. Joji Hattori dirigirà l’orquestra, amb el músic rus Yevgeny Sudbin al piano. Sudbin s’ha format entre Rússia, Alemanya i Anglaterra, i ha actuat amb les orquestres més distingides del món, com la Sant Francisco Symphony, la BBC Scottish Symphony o la Warsaw Philharmonic.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dijous 11 a les 20 h. 25-35 €.

‘Danses mallorquines’

Baltasar Samper

Concert de cançons del compositor i pianista mallorquí Baltasar Samper, en el marc de la presentació del disc 'Samper, cançons i danses', que ha cooproduït l’estudi Casmusic amb l’associació cultural Euroclàssics. Hi participaran l’Ensemble Tramuntana, dirigida per Barry Sargent, amb Francesc Blanco al piano, i l’Escola de Música i Danses de Mallorca. Amadeu Corbera presentarà el concert.

Museu Dionís Bennàssar (carrer de la Roca, 14. Pollença). Divendres 12 a les 19 hores. Gratuït.

Ivan Ferreiro

‘Casa’

Ivan Ferreiro torna a Mallorca després de la publicació de 'Casa', un disc produït per Ricky Falkner, que mostra la paleta de colors definitiva de l’artista gallec. Dotze noves composicions que suposen una representació actual del seu so, un àlbum que és un refugi en què el cantautor, que fa gairebé trenta anys que es dedica a la música, ha plasmat el seu propi periple vital.

Sala Es Gremi (carrer Gremi de Porgadors. Pol. Son Castelló. Palma). Divendres 12 a les 21 h. 28-33 €.

Mostra Out!

Diversitat Afectiva

La segona edició d’OUT! Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva a les Illes Balears ha preparat, entre d'altres activitats, un col·loqui sobre la transsexualitat infantil, coorganitzat amb Chrysallis Baleares i Associació de Famílies de Menors Transsexuals, que tindrà lloc a Es Baluard, en una jornada en què es projectarà el documental 'Trans*happy', de la mallorquina Marisa Candia. El mateix dia, es projectarà al CineCiutat 'Marvin ou la belle éducation', d’Anne Fontaine, i 'Carmen y Lola', de la cineasta basca Arantxa Echevarría, que hi serà present per introduir el film.

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte 6 a les 11 h. Gratuït.

‘Converses entre llibres’

Un vespre al paradís

La Fundació Mallorca Literària i el Gremi de Llibreters organitzen aquest cicle de tertúlies que té lloc una vegada al mes, des de març fins a desembre, en diferents llibreries de Palma i Inca, en què participen escriptors, llibreters, poetes i professors de literatura. El dimarts 9 és el torn de dialogar sobre l’obra 'Un vespre al paradís', un recull de vint-i-dos contes de l’autora nord-americana Lucia Berlin. L’esdeveniment inclourà la presència de la poeta, traductora i gestora cultural, Annalisa Marí Pegrum.

Llibreria Quart Creixent (carrer d’en Rubí, 5. Palma). Dimarts 9 a les 19 h. Gratuït amb inscripció.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF