Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana 

'El combat del segle'

Sala Beckett

La dramaturga Denise Duncan va dedicar la seva residència de l’any passat a la Sala Beckett a escriure El combat del segle, una peça sobre racisme i discriminació racial. El text de Duncan utilitza un fet històric per brindar els conflictes racials al públic: agafa la història del boxejador nord-americà Jack Johnson, que el 1910 es va convertir en el primer campió mundial de pesos pesants negre després de guanyar un contrincant blanc, Jim Jeffries. És l’actor mallorquí Armando Buika qui es posa en la pell de Johnson, i Àlex Brendemühl, en la de Jeffries. A més d’Andrea Ros i Yolanda Sikara, la menorquina Queralt Albinyana serà a l’escenari de la sala Gran del Principal. Les actrius seran les cabareteres que acompanyaran el protagonista pel seu viatge al passat. En acabar la funció, hi haurà un col·loqui amb els membres de la companyia.
Sala Gran del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 28 de novembre, a les 20 h i diumenge, 29 de novembre, a les 18 h. Entre 8 i 25 euros.

TEATRE

‘El pequeño poni’

Sala FlyHard

La Sala FlyHard de Barcelona, especialitzada a produir obres de teatre contemporani, du El pequeño poni a l’Auditori de Manacor. El muntatge, amb dramatúrgia de Paco Bazera, i dirigit per Mercè Vila Godoy, està interpretat per Glòria Sirvent i Sergio Matamala. El protagonista és Luismi, un nin de 10 anys que pateix assetjament escolar perquè va amb una motxilla de My Little Pony. És el director del centre qui li prohibeix anar a escola amb aquella bossa.
Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 28 de novembre, a les 19 hores. 15 euros. 

‘Antígones 2077’

WeNeverSleep

2.077 és el nombre de persones de les Balears que varen ser represaliades durant la Guerra Civil, segons dades del Govern. El mite d’Antígona serveix a la dramaturga Aina de Cos, juntament amb el seu equip, per donar veu a les companyes, germanes, filles i netes dels represaliats desapareguts durant la Guerra Civil i la postguerra. Gypsy Nel·lo, Joan Vila, Salvador Miralles i la mateixa De Cos es posaran a la pell dels personatges d’aquesta obra. Dirigeix la peça la directora catalana Montse Rodríguez Clusella. Antígones 2077 és una coproducció del teatre Principal.
Sala Petita del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 28 de novembre, a les 18 h i diumenge, 29 de novembre, a les 20 h. 15 euros.

‘Pecados conyugales’

Arts i Oficis

La companyia de teatre amateur eivissenca representarà Pecados conyugales, una obra en què els protagonistes són la gelosia i l’ambició. Amparo és una dona decidida que està disposada a tot per aconseguir que els seus desitjos (entre els quals que el seu marit sigui famós) es facin realitat, peti qui peti. L’autor de l’obra és Juan José Alonso Millán.  
Auditori de Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Dissabte, 28 de novembre i diumenge, 29 de novembre, a les 20 h. Entre 9 i 13 euros.

MÚSICA

Toni Miranda

Miranda Jazz Combo

Són més de 15 els músics que formen  Miranda Jazz Combo, que el músic Toni Miranda va fundar fa deu anys. L’agrupació, plena de músics amants del jazz i instruments relacionats amb aquest estil musical, treballen la improvisació. El repertori, molt variat, conté interpretacions de temes clàssics del jazz, però no obliden composicions més contemporànies. Tots els arranjaments estan fets a mida per la formació, fet que aporta a la banda una sonoritat molt particular. Un concert perfecte per al públic més afí al jazz.
Teatre del Mar (c/ Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 28 de novembre, a les 20.30 hores. 15 euros.

Marco Mezquida

‘Talismán’

Talismán (Discmedi, 2020) és el darrer projecte musical de Marco Mezquida, en el qual està acompanyat pel percussionista Aleix Tobias i el violoncel·lista Martín Meléndez. Mezquida és un dels músics illencs amb més projecció nacional i internacional. Aquest darrer és un disc de melodies fresques i alegres, tal com defineix el músic menorquí les composicions. Després d’haver-lo presentat a la Fira Mediterrània de Manresa el mes d’octubre, arriba a Mallorca en el marc del festival Jazz Voyeur. Talismán conté onze composicions noves i originals, peces senzilles que s’enganxen i que són, segons el compositor, un cant a la vida.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte, 28 de novembre, a les 20.30 h. Entre 16 i 27,50 euros.

ALTRES 

‘Ginoide’

Baal

La companyia Baal va sorprendre (molt) l’any passat amb l’estrena de Ginoide. A l’escenari s’explica la relació de l’home i la tecnologia, especialment amb els robots sexuals, amb la qual cosa pretén cercar la crítica al paper de la dona com a objecte sexual en la societat actual.
Auditori de Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte, 28 de novembre, a les 20 h. 5 euros. 

Festa poètica

Final Poetry Slam Menorca

Arriba la gran final d’aquesta temporada de Poetry Slam a Menorca, una cita pensada per “vibrar” amb els versos dels deu finalistes de l’edició d’enguany del Poetry Slam. La música de Maria Florit clourà la cita.
Sala Multifuncional del Mercadal (Av. del Metge Camps, s/n). Diumenge, 29 de novembre, a les 18 h. Gratuït.

‘Guillem’

Núria Cadenes

L’escriptora i periodista Núria Cadenes serà a Palma per presentar la novel·la documental Guillem, editada pel segell Amsterdam. En aquestes pàgines repassa el cas de l’assassinat de Guillem Agulló, el jove militant antifeixista que va ser mort l’11 d’abril de 1993.
Can Alcover (carrer de Sant Alonso, 24. Palma). Dissabte, 28 de novembre, a les 10 hores. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF