Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

DULCE PONTES

Jazz Voyeur

El panorama musical portuguès presumeix de figura amb Dulce Pontes, cantant i compositora de fado, de veu propera, càlida i poderosa. Després de no poder fer-ho Maria del Mar Bonet el cap de setmana passat, Pontes serà l’encarregada d’inaugurar la 13a edició del Jazz Voyeur Festival en un concert que té com a artista convidat el Sonakai Trio, que lidera Toni Cuenca. Pontes acumula anys d’exitosa carrera. Ha col·laborat –i és amiga– d’artistes de la categoria d’Ennio Morricone, George Dalaras, Andrea Bocelli i Josep Carrera. La seva veu ha ressonat en espais tan emblemàtics com el Royal Albert Hall, l’Arena de Verona, l’Auditorio parco della Musica de Roma, el Palau Mazda de Milà, el Palau de Congressos de París i el Saló del Fòrum Internacional de Tòquio, escenari que va compartir amb el seu etern amic i mestre Morricone.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte, 21 de novembre, a les 20.30 hores. A partir de 25 euros.

TEATRE

‘La cantant calba’

Estudi Zero

Torna a l’escenari del teatre Sans un dels grans èxits d’Estudi Zero: La cantant calba. És una funció divertidíssima i hilarant que ha captivat la crítica i el públic de l’illa (i d’arreu) des de l’any 2011, quan es va estrenar. Ha fet gira arreu de l’Estat, ha viatjat a Mèxic i ha rebut nombrosos premis. És una crítica burleta de la quotidianitat, de la incapacitat que a vegades tenen les persones de comunicar-se entre si. La peça la va escriure Eugène Ionesco i es va estrenar el 1950. Va rebre el premi Molière d’honneur el 1989, i és considerada l’obra que va iniciar el teatre de l’absurd. També és una de les obres més representades a França, que es manté en cartell des del 1957. La producció d’Estudi Zero inclou la traducció de Biel Mesquida i la direcció de Pere M. Mestre. A l’escenari hi seran Pepa Ramon, Dominic Hull, Lourdes Erroz, Pere M. Mestre, Inma Villalonga i Xim Vidal.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 21 de novembre, a les 20.30 hores. Diumenge, 22 de novembre, a les 19 hores. Entre 6 i 12 euros.

‘Anar a Saturn i tornar’

Cultural-ment

Un relat en primera persona sobre com es viu amb un càncer de mama. L’escriu Marta Barceló, i el text va guanyar, d’entre una cinquantena d’obres, el XV Premi de Teatre Palanca i Roca, que atorga la fundació Aguas de Valencia. Des que el personal sanitari informa na Rosa, el personatge principal, d’un bony al pit fins a les sessions de quimioteràpia;totes les pors, les inseguretats i els pensaments de la protagonista, que encarnarà l’actriu Marga López, seran compartits amb el públic, i oferiran una reflexió sobre com és viure i sobreviure, des de la tendresa i l’humor, amb el càncer de mama. Núria Vizcarro s’ha encarregat de la direcció. La dramaturga ha configurat el text a partir d’entrevistes que va fer durant el procés d’escriptura del text amb dones afectades per aquesta malaltia. Un monòleg que emocionarà.

Teatre del Mar (c/ Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 21 de novembre, a les 20.30 h. Diumenge, dia 22, a les 19 h. Entre 14 i 18 euros.

‘Cabaret extravagant’

Atirofijo Circ

Dos personatges conviden el públic a ballar, riure i somiar dins el seu univers. S’hi veuran diferents disciplines del món del circ:malabars, equilibris, acrobàcies, entre d’altres. És un espectacle adreçat a un públic familiar creat per Guillem Vizcaíno i Mari Paz Arango.

Teatre Municipal de Vilafranca de Bonany (carrer de Sant Martí, 25). Dissabte, 21 de novembre, a les 17.00 i a les 19.30 hores. 6 euros.

MÚSICA

Santa Cecília

Concert

Jaume García dirigirà Lluís Ferrer, al saxo, i M. A. Llobera i G. F. Ramis, a les flautes, trio que omplirà de música l’escenari de l’Auditori d’Alcúdia en el tradicional concert de Santa Cecília, patrona dels músics. Aquesta festivitat marca el calendari que celebra cada any el municipi. Els músics interpretaran obres de Mozart, Iturralde i Demersseman, entre d’altres. És una actuació solidària a benefici de l’associació sense ànim de lucre Committed & Revived Youth Alcúdia.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 21 de novembre, a les 19 hores. Diumenge, 22 de novembre, a les 12 hores. 3 euros.

Sol negre

‘Les vileneles de Kapsberger’

El penúltim concert del X Festival Internacional de Música Antiga de Caimari 2020, que va arrancar l’octubre, el protagonitzarà Sol Negre. Els intèrprets del quartet són Soledad Cardoso (soprano), Ferran Pisà (tiorba), Edwin García (guitarra) i Toni Aragón (tenor).

Església Vella de Caimari (placeta Vella, 3). Dissabte, 21 novembre, 18 hores. Gratuït.

Banda de Música de Maó

John Williams

La Banda de Música de Maó oferirà un concert dedicat a l’obra d’un dels compositors cinematogràfics més prolífics: John Williams. Els músics interpretaran un repertori amb algunes de les seves bandes sonores més reconegudes de la història del cinema. No hi faltaran E.T., Indiana Jones ni Star Wars. La dirigirà Miquel Llario.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 40). Dissabte, 21 de novembre, a les 20 hores. 8 euros.

ALTRES

‘Bat’

Danzatz

Bat (u en euskera) es refereix al principi de tot, i també és la proposta de dansa del creador bascofrancès Martin Harriague i la creadora eslovena Vita Osojnik que arriba aquest diumenge al teatre Principal de Palma. La companyia Danzatz ofereix un programa format per tres peces –Harriague en firma dues, Esclavos Felices i Walls, i Osojnik, una, Hombre masa–.Tot i ser diferents en forma, es troben en la base, una reflexió sobre les migracions, la identitat i el paper dels humans en un món globalitzat. És una funció apta per a tots els públics.

Sala gran del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge, 21 de novembre, a les 18 hores. Entre 8 i 5 euros.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF