Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana 

Literanit 

Festival pel foment de la lectura 

Arriba la segona edició de Literanit, el festival interdisciplinari nocturn promogut per la Institució Francesc de Borja Moll pel foment de la lectura i que es durà terme a diferents espais de Ciutat. Enguany les protagonistes d'aquesta Literanit seran les poetesses. L'encarregada d'inaugurar les activitats serà Laia Malo en un acte al Casal Solleric (19 h) que inclourà actuacions de Jansky i Oliva Trencada. A la llibreria Quart Creixent hi haurà un recital poètic de Paula Enseñat (18 h), a l'Embat Mariona Fortesa oferirà un concert en acústic (19 h). Alba Casaramona & Joan Berenguer, Juanjo Monserrat i Marga Rotger són alguns dels altres artistes que participen en la Literanit.

Jornada que es desenvoluparà a diferentes llocs de Palma. Dissabte, 26 de setembre, a partir de les 17 hores. Gratuït.

TEATRE

'Hoy puede ser mi gran' noche 

Teatro en vilo 

Un monòleg teatral, una festa còmica i poètica, autoficció, un musical, un viatge al passat. Hoy puede ser mi gran noche, espectacle de la companyia Teatro en vilo, és tot això i molt més. Els espectadors podran conèixer la història d'un cantant d'orquestra i les seves filles a Galícia als anys 90. Enlluernades pel seu pare, la màxima aspiració de les joves és ser com ell. Tot i l'energia i música que ompliran l'escenari, no deixa de ser una obra amb regust agredolç que recorda que no sempre som allò que volíem ser anys enrere.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 26 de setembre, a les 20.30 h i diumenge a les 19 hores. Entre 14 i 18 euros.

'Només la fi del món' 

La Perla 29 

Munts Alcañiz, Clàudia Benito, Màrcia Cisteró, Sergi Torrecilla i David Vert són els intèrprets que formen el repartiment de Només la fi del món, una funció dirigida pel català Oriol Broggi. El Teatre de Manacor acull aquesta obra que explica el drama d'un escriptor que, després de 12 anys sense donar senyals de vida a la seva família, torna al seu poble natal. El motiu: anunciar que s'està morint. A mesura que el ressentiment reescriu el transcurs de la tarda, els conflictes surten a la llum alimentats pel dubte i per la solitud. El text és del francès Jean-Luc Lagarce, que, malgrat que no va conèixer l'èxit mentre vivia, és ara un dels autors contemporanis més ben valorats per la crítica.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 26 a les 19.30 h i diumenge 27 a les 18 h. 15 euros.

'Clitemnestra' 

Agustí Villaronga 

El cineasta de Palma Agustí Villaronga dirigeix la primera gran producció del Teatre Principal, Clitemnestra, la casa dels noms, una funció protagonitzada per Núria Prims i basada en el text original de l'escriptor irlandès Colm Tóibín sobre el mite clàssic de L'Orestíada. Josuè Gusach, Marc Bonnín, Sara Sánchez, Marina Font i Aitor Gabaldà són els intèrprets que pujaran a l'escenari del Principal per representar la sanguinària venjança de Clitemnestra, després que el seu marit sacrifiqui la seva filla Ifigènia. Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma).

Dissabte, 26 de setembre, a les 20 h i diumenge, 27 de setembre, a les 18 h. Entre 8 i 25 euros.

'Reines de Shakespeare' 

La Clota 

Les protagonistes de les obres de Shakespeare surten de les seves respectives dramatúrgies i es troben sobre l'escenari per discutir, parlar i debatre sobre les relacions tòxiques que han marcat la seva vida. Es tracta de Cleopatra, Lady Macbeth, Titània i Margaret d'Anjou. Una obra de sororitat, de dones carismàtiques que es despullen per explicar les seves passions, els seus fracassos, les derrotes, els seus amors, les falses promeses. Una cura d'humilitat i una demostració de germanor que dirigeix Pitus Fernández, amb dramatúrgia de Pau Carrió.

Teatre Principal de Maó (carrer d'en Deià, 40). Dissabte, 26 de setembre, a les 20 h. Entre 14 i 16 euros.

'Tina, la bruixa fina' 

La Fornal 

Tina és una bruixa joveneta que té un somni: aprendre a volar damunt una granera. No obstant això, encara no té tots els coneixements propis de bruixa que són necessaris per poder volar així com ella vol, un problema que fa que faci algunes trampes per aconseguir el seu objectiu, malgrat les advertències del bruixot gran i experimentat Tomassot, que la vol ajudar. Aquesta és una obra escrita per Xavier Company, dirigida per Francina Ars i Frederic Roda, i que inclou Albert Martínez, Marina Nicolau i Joan Gomila damunt l'escenari. L'obra és apta per a públic familiar (infants a partir de 5 anys).

Teatre Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Diumenge, 27 de setembre, a les 17 h. 5 euros.

'Àvol' 

Circ Bover 

Amb aquest nou espectacle, Àvol, el Circ Bover s'acomiada del material que l'ha acompanyat els darrers cinc anys: les canyes de bambú. Els artistes de circ mallorquins han estudiat les aplicacions i possibilitats d'aquest material a la seva disciplina, i del procés n'han sortit obres com Vincles, Nòmades i Sentinel. Ara estrenaran Àvol en el marc del festival de circ d'Alcúdia, el Circaire, que conclourà precisament amb aquesta estrena.

Auditori d'Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Dijous, 1 d'octubre, a les 21 hores. 10 euros.

MÚSICA

Armau Obiols 

'Tost' 

El músic català Arnau Obiols, que va néixer i viu a la Seu d'Urgell, presenta el seu nou projecte: Tost. L'artista interpreta cançons plenes de tradició que ha après de les padrines, toca la bateria i altres instruments. Juga amb l'experimentació, el jazz i la cançó d'arrel, la postproducció, els ambients. El seu objectiu és transportar l'oient cap al Pirineu català més ancestral, acompanyar l'espectador per un recorregut ple de sons que són llunyans, i fins i tot morts, per a molts, però que viuen en l'obra d'Obiols.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dia 26 de setembre a les 20.30 h. 10 -12 euros.

Carolina Durante 

Mallorca Live Festival 

La banda de Música madrilenya Carolina Durante aterra a Mallorca per formar part del Mallorca Live Festival, un concert que originalment s'havia de celebrar dia 5 de setembre. El grup de pop rock, que ja ha visitat l'illa amb la seva música, va néixer el 2017, però no va ser fins un any després quan es donà a conèixer a l'àmbit de l'Estat, amb el seu single Cayetano.

Antic Aquapark de Calvià. Diumenge, 27 de setembre, a les 20 h. A partir de 22 euros.

Orquestra Simfònica 

Beethoven

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) interpretarà la peça de Beethoven Concert núm. 4 i 5 per a piano i orquestra. El convidat especial d'aquest concert serà el reconegut pianista alemany Gerhard Oppitz, a qui el públic fidel de l'OSIB ja coneix d'altres vegades que ha col·laborat amb l'orquestra. Pablo Mielgo dirigirà el recital.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Divendres, 2 d'octubre, a les 19.30 h. 35 euros.

ALTRES

Filmnächte 

'Fritz lang' 

Continua el cicle de cinema alemany que ofereix una projecció cada dimarts a Casa Planas. Aquest dimarts és el torn de Fritz Lang, un documental de Gordian Maugg en què es combinen fets històrics i de ficció, a partir dels quals Maugg retrata al cineasta i el germen d'una de les seves peces més importants: M, el vampiro de Düsseldorf.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dimarts, 29 de setembre, a les 19 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF