Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, literatura, teatre i moltes coses més a l'agenda cultural d'aquesta setmana 

‘Clitemnestra’

Agustí Villaronga

Clitemnestra, la casa dels noms és una obra caracteritzada per la part més cruel de la vida, amb infidelitats i assassinats. Aquesta obra teatral, dirigida i adaptada per Agustí Villaronga, està basada en l’obra La casa dels noms, de Colm Tóibín. Clitemnestra, un personatge de la literatura clàssica grega, és la dona d’Agamèmnon i també la mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestres. Agamèmnon sacrifica la seva filla, Ifigènia, com a ofrena als déus i Clitemnestra cerca venjar-ne la mort. Ho fa amb l’ajuda del seu amant Egist. La tradició occidental mostra Clitemnestra com la representació de la maldat, però Tóibín aporta una nova sensibilitat per apropar el dolor que sent Clitemnestra i mostra la part més humana del personatge amb la història d’una mare inconformista i que lluita per canviar les coses.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2 Palma). Divendres, 25 de setembre, a les 20 h. De 8 a 25 euros.

TEATRE


‘Reines de Shakespeare’

La Clota

Aquesta obra teatral, dirigida per Pitus Fernández, mostra com la vida de quatre dones està marcada per les relacions tòxiques. Es tracta de Cleòpatra, lady Macbeth, Titània i Margaret d’Anjou. En un mateix escenari, aquests quatre personatges reviuran moments i compartiran passions que formen part de les seves vides: la guerra, la derrota, les falses promeses d’amor i la humiliació, entre d’altres.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 40). Dissabte, 19 de setembre, a les 20.00 h. 14-16 euros.


‘Només la fi del món’

La Perla 29

Drama francès que relata la vida d’un escriptor. Fa 12 anys que la seva família no en té notícies, fins que un dia torna al seu poble natal. El motiu de la tornada és anunciar a la seva família que s’està morint. Aquesta obra és una història de ressentiment i de conflictes que surten a la llum.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Divendres, 25 de setembre, a les 19.30 hores. 15 euros.


MÚSICA


Miquela Lladó

La Lluna en Vers

L’artista Miquela Lladó ofereix un espectacle musical en el qual fa un recorregut íntim i personal per les versions més poètiques de la seva obra. Es tracta d’un dels referents de la Nova Cançó, un moviment artístic i musical català que va sorgir durant el franquisme amb la intenció de reivindicar la parla catalana.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Dissabte, dia 19 de setembre, a les 20.30 h. 10-12 euros.


Marala Trio

‘A trenc d’alba’

Selma Bruna (catalana), Sandra Monfort (valenciana) i Clara Fiol (mallorquina) comparteixen llengua, talent i amistat, que despleguen sense tallar-se sobre l’escenari, on ofereixen un repertori basat en la tradició i en la música d’arrel. A trenc d’alba és el seu primer treball discogràfic, un aplec de composicions pròpies que giren la ullada cap als cants de la terra. Una proposta d’arrel, lluminosa i trencadora, que respira amb alens femenins. El públic podrà seguir la música amb una consciència i intensitat especials, gràcies a l’ús d’auriculars.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimarts, 22 de setembre, a les 20 hores. 15 €.


'Gipó'

Josep Oliver Rubio

Gipó és un punt de vista actual de la música tradicional mallorquina. Tenint el llegat musical que la nostra cultura ens ha donat, l’han passat per un procés creatiu amb molta cura i respectant al màxim l’essència, la qual cosa ha donat com a resultat un so agradable i íntim, proper al jazz. El disc ha estat autoeditat i produït per Josep Oliver Rubio i els músics que han format part de la gravació són Mary Lambourne (veu), Gori Matas (teclat i sintetitzador), Teo Salvà (bateria) i Josep Oliver (trompeta).

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17). Dissabte, 19 de setembre, a les 20 h. 10 €. Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Divendres, 25 de setembre, a les 20 h. 10 €.


Monkey Doo

XX Festival AlcúdiaJazz 2020

Espectacle de jazz urbà al carrer a càrrec de Monkey Doo, una banda mallorquina de música skiffle, formada per Nèstor Casas, Sergio Tecglen, Dídac Buscatc i Joan Llabrés. 

Auditori d’Alcúdia (Porta de Mallorca). Divendres 25 a les 21 h. Gratuït.


ALTRES 


Converses literàries

Formentor

Les tradicionals trobades culturals que cada any se celebren a Formentor enguany es retransmetran de manera virtual a causa de la pandèmia. Així, el públic podrà seguir en directe les intervencions dels ponents que participen en aquesta trobada d’intel·lectuals: els bagaudes i estilistes. 

Fundacionformentor.com, Youtube i plataformes d’IB3. Dia 20 de setembre de 10.00 a 14.00 h. Gratuït.


‘Filmächte’

Gundermann

Documental sobre el cantant de rock i escriptor de l’Alemanya oriental Gerhard Guderrmann que repassa els moments més claus de la seva vida.

Casa Planas (Sant Ferran, 21. Palma). Dimarts, 22 de setembre, a les 19 h. Gratuït.


‘Cartes de Berlín’

El món jueu i el cinema

Projecció cinematogràfica basada en fets reals i que representa el Berlín del 1940. En plena guerra, un matrimoni de classe obrera, Otto i Anna Quangel, perd el seu fill. El matrimoni es rebel·la contra el règim nazi, deixant postals anònimes als carrers i domicilis.

Cinema Augusta (Joan March, 2. Palma). Dimarts, 22 de setembre, a les 20.30 h. Entrada lliure amb cabuda limitada.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF