Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

Joan Dausà 

'Ara som gegants'

Joan Dausà presenta a Palma el seu tercer àlbum d'estudi, Ara som gegants (2018). Arriba després dels discos Jo mai mai i On seràs demà? i una aturada de més de dos anys. El disc ha marcat en el músic català un abans i un després en la seva carrera, ja que l'ha consolidat com un dels referents de la música catalana. De fet, des del seu llançament, ha estat un dels discos en català més venuts de l'any. Conté deu cançons que volen transmetre esperança, alegria i il·lusió per la vida. En són exemples temes com La gran eufòria i Per si demà no surt el sol. La gira de presentació, que ara atura a Mallorca, ha passat pels principals festivals i equipaments de l'Estat. Dausà s'acompanya d'una banda de quatre músics liderada per Florenci Ferrer (Fluren), considerat un dels productors més influents de l'escena indie de l'estat espanyol. 

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Divendres 11 de setembre a les 22 hores. 5-20 €.

TEATRE

‘Rubi y Los lingotes’

Enguany Mos Forram

Enguany Mos Forram Produccions uneix en un sol espectacle l’artista Alejandra Palacios Requena, coneguda com la supervedet Rubí, amb l’orquestra Los Lingotes, referent en la música d’or i ritmes moderns. S’afegeixen a l’escenari la màgia de l’il·lusionista italià Camillo i els arriscats números del faquir Kikirikir, en un cabaret que no vol deixar ningú indiferent.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 5 a les 20.30 h i diumenge 6 a les 19 h. 15,50 €.

'Mae'

Residència artística

Creada i interpretada per Laura Dalmau, Mae és una historia sobre la solitud i el silenci revelador que conté i que, sovint, explica el més profund sentit de la vida. En aquest espectacle, Mae fa 70 anys i vol celebrar una gran festa, encara que les coses no sempre són com ella espera i, al final, el millor és estar preparada per a qualsevol canvi. La peça és el resultat de la residència artística duita a terme al teatre Sans en conveni amb el teatre Principal.

Teatre Sans (c/ de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 5 i diumenge 6 a les 20.30 h. 10 €.

MÚSICA

Chris Kase Quartet

Eivissa Jazz Festival

Per tancar l’edició d’enguany, el festival de jazz eivissenc compta amb el quartet de Chris Kase, format per ell mateix (trompeta i fiscorn), Marcos Collado (guitarra), Ander Garcia (contrabaix) i Miguel A. Benito (bateria). A més a més, a les 21.30 hores es podrà gaudir d’una actuació de la Big band Ciutat d’Eivissa, dirigida per Santi Pérez.

Baluard de Santa Llúcia (carrer Santa Llúcia, s/n. Dalt Vila). Dissabte 5 de setembre a les 22.30 hores. 12 €.

‘Som tantíssimes’

La Lluna en vers

El recital va néixer com una aproximació a la paraula de Maria Antònia Salvà amb les seves coetànies Emília Sureda, Maria Mayol, Maria Verger, Cèlia Viñas, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni i les poetes de la següent generació que van referenciar-les com Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló. El viatge ha embarcat moltes veus poètiques i culmina amb aquest recital de cloenda que suma noves veus i llenguatges expressius. Marga Rotger i Joana Abrines són l’ànima del projecte i també hi haurà les poetes músic Laia Malo i Clara Fiol acompanyades per la glosadora Cati Eva i altres veus artístiques com la pintora Carolina Adán i altres disciplines com la dansa amb Aina Pascual.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte 5 de setembre a les 20.30 hores. 10-12 €.

‘Cello Works 2’

Cicle de Música a la Cambra

El violoncel·lista Gabriel Fiol presenta el seu segon disc, Cello Works 2. Els temes d’aquest nou treball descriuen diferents paisatges de Mallorca i transiten entre bandes sonores i músiques del món. Aquesta producció és la continuació del seu primer treball, Cello Works, el qual va gravar el 2014. En aquest concert tindrà suport tecnològic per crear diferents capes de música en directe, i en alguns temes hi col·laborarà Miquel Marquès (bateria).

Can Balaguer (carrer Unió, 3. Palma). Dimecres 9 de setembre a les 20 hores. Gratuït amb invitació.

‘Retalls d’Òpera’

XLIX Temporada menorquina d’òpera

La 49a temporada d’òpera organitzada per la Fundació Menorquina de l’Òpera i Amics de s’Òpera de Maó presenta un recital d’àries a càrrec de la soprano Sara Blanch i del tenor Matteo Desole. Els acompanyarà al piano el mestre Josep Buforn.

Teatre de Maó (carrer d’en Deià, 40). Dies 8 i 9 a les 21 h. Entre 10€ i 40 €.

ALTRES

‘Devoris causa’

Circaire 2020

Devoris causa és l’espectacle més esperat del Circaire 2020. És un xou ple d’instants humans, animals i vegetals; d’instints i intuïcions primàries com l’olor, el sabor, el patiment i l’alegria. La vida i la transformació dels aliments són l’eix principal de la trama de Devoris Causa. És un espectacle servit en el qual la poesia del moviment de dos personatges convida a viatjar a les emocions. La manipulació d’elements, en aquest cas verdures, els serveix per explicar una història cruel i quotidiana amb les olors més saboroses.

Espai Circaire-Port d’Alcúdia (passeig Marítim, 20. Alcúdia). Dissabte 5 a les 18 h i a les 21 h. 9,65 €.

La nit d’Efak i de foc

Homenatge al músic i poeta

L’Obra Cultural Balear ha organitzat un homenatge al poeta i músic Guillem d’Efak en el 25è aniversari de la seva mort. Presentaran l’acte la mestra i psicòloga Elisabet Abeyà i l’investigador i historiador Antoni Tugores. L’acte es clourà amb música efakiana amb la participació de músics com Joan Gomila, Biel Majoral, Catalina Obrador, Joan Oliver i Maria Rosselló, entre altres. Torre dels Enagistes (Carbo Family, Manacor). Dijous 10 a les 20 h. Gratuït amb inscripció prèvia.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF