Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, dansa i música a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Las Migas

Sons de Nit

El grup format per Carolina Moreno (violí), Marta Robles (guitarra), Alicia Grillo (guitarra) i Carolina Fernández (veu) presentarà el seu quart treball. L’àlbum, preparat durant dos anys, és un homenatge a totes aquelles que varen ser o són Migas. Cuatro, el disc, reuneix aspectes més personals de cada una. És un recull de les peces més destacables i estimades dels treballs anteriors i cançons inèdites. Las Migas presentaran el nou treball acompanyades d’Oriol Riart (contrabaix) i David Domínguez (percussió) al Festival Sons de Nit 2020. Les entrades es poden comprar a fonart.com.

Claustre de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0. Pollença). Dimecres 5 d’agost a les 21 h. 15-20 €.

MÚSICA


Rodrigo Cuevas

'La Lluna en vers'

El cantant asturià farà un concert dins el festival La Lluna en vers, un espectacle que parteix del folklore per arribar a l’electroarrel. S’anomena a si mateix “agitador folklòric” i basa el seu art en la música tradicional i els nostres ancestres. Fa una revisió del folk, concretament l’asturià, i el connecta amb la música elèctrica.

Santuari de Consolació (Sant Joan). Dissabte 1 d’agost a les 21.30 h. 15-18 €.


Ara Malikian

Port Adriano Music Festival

L’artista libanès, Ara Malikian, és l’encarregat d'inaugurar el festival del port. Ara presenta el seu nou disc, Royal Garage. Ell, amb el violí, i Ivan Melón al piano, actuaran a vorera de mar. Així volen crear un ambient acollidor i nostàlgic, interpretant les peces des d’un punt de vista clàssic. Les entrades s’han de comprar al web del festival de Port Adriano.

Port Adriano (el Toro, s/n. Calvià). Dissabte 1 d’agost a les 22 h. 42-53 €.


Marco Mezquida i Chicuelo

Festival Essències

Dos anys després de llançar el seu primer treball, Connexión, aquest duet musical torna als escenaris. La seva obra és plena de tangos, percussions brasileres banyades amb jazz i flamenc. Presentaran el seu tercer treball conjunt al Claustre de Maó.

Es Claustre (carrer del Claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte 1 d'agost a les 22 h. 20 €.

Highlands Project

Mallorca Jazz Sa Pobla

La banda de jazz formada per Sergio Llopis (teclats), Guillem Nadal ( trompeta), Thomas Fontin (saxo), Xema Borràs (trombó), Joan Colom (guitarra), Jordi Tugores (guitarra), Juanjo Amengual (baix), Teo Salvà (bateria) i Rogelio Santos (percussió), serà una de les participants en el festival d’enguany. La banda, tot i ser vista com un grup underground, fusiona diversos estils, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm & blues. El seu darrer àlbum, 'VoiceOver Vol.1' (2017), és una col·laboració amb diferents músics reconeguts de l'illa.

Parc de Can Cirera Prim (sa Pobla). Dimarts 4 d’agost a les 22 h. 5 €.

‘Il segreto di Susana’

Pedra Viva

Dins la programació del Pedra Viva, el festival d'estiu a Lithica, Il Segreto di Susanna serà una òpera de petit format, d'Ermanno Wolf-Ferrani. El festival destaca per tenir un programa multidisciplinari, amb artistes d'arreu del món en un escenari privilegiat. Sota la direcció de Carles Ortiz, la soprano Maria Planas i el baríton Joan Garcia Gomà interpretaran una comèdia plena de malentesos entre una parella.

Lithica (Camí Vell, km. 1. Ciutadella). Dimecres 5 d’agost a les 20 h. 24 €.

Marga Rotger

Cultura a la fresca

Marga Rotger farà un concert dins el cicle d'activitats culturals a la fresca organitzat per l'Ajuntament de Manacor. La banda està formada per Toni Comas (teclat), Gaspar Àngel Palou (guitarra), Genís Gálvez (baix) i Joan Toni Jaume (bateria). El grup de folk-pop interpretarà el darrer àlbum, Utopia. Hi trobarem cançons d'arrel que combinen swing i jazz.

Plaça del Sol i la Lluna de Portocristo (Manacor). Divendres 7 d’agost a les 22 h. Gratuït amb invitació.

 

DANSA


GirArt Jove 2020

Festival itinerant

El festival GirArt Jove és l’encarregat de presentar els treballs de joves de les Illes Balears pels municipis. Un tast del programa és l’actuació d’Úrsula Urgelés, guanyadora del primer premi de l’Art Jove 2019, en la modalitat de Dansa Contemporània de Solos. La seva creació és Memòria, una peça de nou minuts que resumeix la seva estada a l’Institut del Teatre de Barcelona. 

Casa Museu Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dimecres 5 d’agost a les 21 h, les 21.30 h i 22 h. Gratuït amb invitació.

TEATRE


'El no-drama de la ruptura amb na Joana'

Teatre del Mar


La intèrpret, Alicia Rechac, emprèn un nou projecte. El no-drama de la ruptura amb na Joana és una obra propera, que explica com es troba la protagonista després d’haver trencat una relació: ja ho ha superat, mai ha estat millor, fa la seva vida normal… És una producció de la companyia Què diria Freud?.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Diumenge 2 d’agost a les 20.30 h. 5 €.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF