Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Cinema, música i teatre a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Atlàntida Film Fest 

Cinema, concerts i conferències

L'Atlàntida Film Fest, que va néixer per donar visibilitat i prestigi al cinema en línia, inaugurarà la programació dilluns 27 de juliol a la Misericòrdia. Les entrades per a l'acte inaugural ja s'han esgotat. El festival, organitzat per la plataforma Filmin, ofereix, sobretot, cinema, però també sèries, música, conferències de temes actuals. La programació, la qual és gratuïta prèvia reserva a la web, es distribueix per diversos escenaris, com la Misericòrdia, CineCiutat, Es Baluard, el Museu de Mallorca, les Voltes o Ca n'Oleo –aquí es faran les activitats infantils. Les projeccions en línia es podran veure a Filmin entre el 27 de juliol i el 27 d'agost. Palma. De dilluns 27 de juliol a diumenge 2 d'agost. Gratuït amb invitació.

MÚSICA

'Sonam per tu' 

Orquestra Simfònica 

Un grup de músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears interpretarà les obres Reverie Orientale, d'Alexander Glazunov, i el Quintet op. 34 per a clarinet i corda de Carl Maria von Weber. Aquest concert de petit format forma part del cicle de concerts 'Sonam per tu', el qual, a més d'oferir actuacions de l'OSIB al castell de Bellver, també girarà pels municipis de les Balears.

Església de Lloret de Vistalegre. Dissabte 25 a les 20.30 h. 3 €.

'Tosca' 

VIII Festival Vila de Santanyí 

L'òpera de Puccini serà la segona representació dins el festival organitzat per l'Ajuntament de Santanyí i l'Associació d'Amics de la Música de les Illes Balears Aulos. Aquesta producció de Diabolus in Musica tindrà lloc a l'esplanada del teatre Principal. Tosca és una de les obres més representatives del repertori italià. Aquesta tragèdia amorosa està ambientada en la Roma del 1800, envaïda per Napoleó. La soprano Maia Planas (Floria Tosca), el baríton Pablo López (baró Scarpia), el tenor Antoni Lliteres (Mario Cavaradossi) i el baríton Joan M. Muñoz (Angelotti / Sagrestano) són els principals intèrprets d'aquesta peça. Tots ells seran dirigits per Pablo López i acompanyats al piano per Jesús López Blanco.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Diumenge 26 de juliol a les 21.30 h. Gratuït amb invitació.

'Canvas Project' 

Mallorca Jazz Sa Pobla 

La 26a edició del Mallorca Jazz Sa Pobla s'iniciarà amb la presentació de Canvas, el nou projecte de Pere Dàvila. Aquesta proposta és una creació pròpia del guitarrista i compositor de la banda formada juntament amb Jimmy Weinstein (bateria) Marko Lohikari (contrabaix) Xema Borràs (trombó) i Miron Rafajlovic (trompeta). Amb les noves cançons, Dàvila vol plasmar les situacions, influències i pensaments íntims que ha viscut el darrer any. La meitat de la recaptació de les entrades es destinarà a l'Associació Pa i Mel per ajudar en la compra d'aliments.

Parc de Can Cirera Prim (sa Pobla). Dimarts 28 de juliol a les 22 h. 5 €.

'Live electronics' 

Piergo 

El pianista i productor Diego Hervalejo i el multiinstrumentista i compositor Pere Bujosa són dos músics de jazz units per la improvisació i l'experimentació. Ara, presenten el seu projecte de música electrònica en directe en el marc de la convocatòria Palma Primavera 2020.

Mercat del Camp Redó (carrer de Cotlliure, 24. Palma). Dimecres 29 de juliol a les 20 h. Gratuït amb invitació.

'Apoptosi' 

Proposta integral i conceptual 

Miquel Brunet, Marcel Pich i Guillem R. Simó presenten l'obra Apoptosi en directe a Mallorca. Defineixen l'espectacle com una combinació de música, llums, interpretació i projeccions. És una obra en format llibre-disc que parla de la crisi social i ecològica a Mallorca. Els integrants ofereixen una posada en escena íntima on representen aquestes problemàtiques a través de la música i les arts gràfiques. Les entrades es poden adquirir a la web onaedicions.cat.

Claustre dels estudis Ona (Son Serra, Palma). Divendres 31 de juliol a les 22 h. 18 €.

TEATRE

'La classe' 

'La Lluna en vers' 

La classe és una de les obres teatrals que formen part del programa del festival 'La Lluna en vers', de la Fundació Mallorca Literària. L'obra, que es representarà al jardí de la casa de Llorenç Villalonga, planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre. La classe és una obra que parla de molts de temes, tots presents en les nostres vides. Aquest text de Sergio Baos està dirigit per Joan M. Albinyana i interpretat per Rodo Gener i Òscar Muñoz. Hi haurà la possibilitat d'acompanyar l'espectacle amb el maridatge amb Albaflor rosat, de Vins Nadal, i cervesa Rosa Blanca.

Jardí de la Casa de Llorenç VIllalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte 25 a les 22 h. Entre 12 i 14 €.

DANSA

Menorca en dansa 

Festival 

El Festival de Dansa de Menorca 2020 tindrà lloc entre els dies 27 i 31 de juliol a Sant Lluís. L'objectiu d'aquest esdeveniment és portar la dansa contemporània fora dels teatres i mostrar-la en indrets on gairebé no té presència, com Sant LLuís. A més, la cita inclou la mostra de companyies Dansa a la Vorera, que es durà a terme el 29 de juliol Cala Torret. Hi participaran Cafuné - Cia Du'K'tO, RISE - Wonderground Company i Al Borde. Sant Lluís (Menorca). Del 27 al 31 de juliol.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF