Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i molt més a l'agenda cultural de l'ARA Balears

‘Carmen’ 

G. Bizet

Seducció, enganys, gelosies, violència, drama... “Carmen mai es rendirà! Va néixer lliure, i lliure morirà”, sentencia la protagonista al final de l’òpera de Bizet. En aquesta producció, dirigida per Calixto Bieito, es fa més present que en cap altra la llibertat incontenible de Carmen, i la seva necessitat de viure al límit. Bieito ubica l’acció a l’Espanya dels anys 70, amb pocs però poderosos elements escènics. La mezzosoprano italiana Annalisa Stroppa assumeix el paper de la protagonista, i Don José va a càrrec del basc Andeka Gorrotxategi. El repartiment es completa amb els solistes balears Marta Bauzá, Pablo López, Jorge Tello, Tomeu Bibiloni i Marga Cloquell. 

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 1 a les 18 h. Entre 10 i 65 €.

TEATRE


‘La neta del senyor Linh’

Bitò Produccions - Teatre Lliure

La neta del senyor Linh és un monòleg interpretat per Lluís Homar que aborda la situació de les persones refugiades en arribar a Europa. El text pren forma de paràbola i empeny el públic a fer servir la imaginació, de la mateixa manera que ho fa el protagonista per sobreviure. Sol sobre l’escenari, Homar interpreta tots els papers del muntatge (el narrador, el senyor Linh i el senyor Bark) i juga amb tots els recursos escènics: acció dramàtica, paraules, imatges, música, so, projeccions... per dur a escena una història sobre la solitud i sobre l’anhel de comunicar-se amb els altres en un context de migració. 

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 29 a les 7.30 h i diumenge 1 a les 6.30 h. 20 €.


‘Amarg’

Rafel Gallego

Amarg relata la darrera nit de Federico García Lorca a la terra, abans de ser afusellat. Aquesta és també la història de tots els represaliats, els perseguits o els torturats per pensar o ser diferents, i la d’aquells avançats al seu temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car. Lorca va ser, i és també en aquesta peça, un conjunt de tot plegat. Una ànima llibertària en un món fosc, en un entorn opressor i bàrbar. És una obra de Rafel Gallego, dirigida per Josep Ramon Cerdà i interpretada per Núria Fiol, Ona Borràs i Marina Nicolau. La música en directe és a càrrec de Nailé Sosa.

Sala Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). Diumenge 1 a les 19 h. Entre 3 i 7,5 €.


‘La vida es sueño’

Teatre del Temple

La vida es sueño dissecciona, amb una estructura complexa i de profunda càrrega simbòlica, la capacitat de l’ésser humà per exercir la seva llibertat enfront de la destinació. Obra filosòfica ben sustentada en una trama escènica on els jocs de poder es creuen amb el desig carnal i on la realitat està sempre contagiada per l’oníric. És una producció del Teatre del Temple amb direcció de Carlos Martín i dramatúrgia d’Alfonso Pou.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres 6 a les 20.30 h. Entre 14,50 i 18,50 €.

MÚSICA


Krzysztof Stypulkowski

Pianino

El pianista polac Krzysztof Stypulkowski tanca el festival de música clàssica Pianino 2020 amb un concert en què també se celebra el 210è aniversari del naixement del compositor Frédéric Chopin. Stypulkowski hi interpretarà les obres 2 Nocturnos Op. 32, Fantasía Impromptu Op. 66, Polonesa Op. 44, 4 Mazurkas Op. 17 i Scherzo n.2 Op. 31

Cel·la 4 de la Cartoixa de Valldemossa (plaça de la Cartoixa s/n). Diumenge 1 a les 12 h. 10 €.


Concert de cambra

Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Concert de cambra de la Simfònica amb motiu del Dia de les Illes Balears. La formació inclourà els artistes Smerald Spahiu (violí), Paula Marqués (violí), Jorge Pérez (viola), Ibolya Rozsas (violoncel) i, a més, el quartet de corda de la mateixa orquestra. El programa està format per les peces: Quartet núm. 18, de L. V. Beethoven; Catalunya (Corranda), d’I. Albéniz; Adagio quartet núm 5., de J. Valent; Tres cançons populars de les Illes Balears, E. Pastor. i l' Himne de l’alegria, de L. V. Beethoven.

Consolat de la Mar (carrer de la Llotja, 3. Palma). Diumenge 1 a les 17 h. Gratuït amb reserva.


Pau Riba

Concert

Pau Riba és un artista i escriptor polifacètic, reconegut principalment per la seva carrera musical com a cantant. La seva obra, iniciada a mitjan dècada dels 60 i emmarcada en el moviment de la contracultura, ha tingut un reconeixement relatiu per part de la crítica i una repercussió limitada en el gran públic, malgrat el seu segell únic. La peça més destacable és el disc doble Diòptria, que va ser escollit millor disc en català del segle XX per la revista Enderrock.

Can Lliro (carrer d’en Joan Lliteras, 42. Manacor). Divendres 6 a les 21.30 h. Entre 12 i 15 €.


Hip Hop Roots

Erick Nirvana

Per primer cop, Casa Planas dedica una de les seves festes a la música hip hop. Es tracta del Hip Hop Roots, amb la presència de l’artista barceloní Erick Nirvana i de tres músics mallorquins: Sekro#8, Syka i  Maky 7 pisos. Tancarà la nit Selía Sánchez. 

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Divendres 6 a les 20 h. 7-10 €.

ALTRES


‘Combat de glosat picat’

Dia de les Illes Balears

Amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, té lloc a Alcúdia un combat entre glosadors de Mallorca i Menorca. En concret, hi participaran Miquel Servera i Antoni Viver Mostel, Sergi Vinent, Xavi Triai, Joan Moll, Mateu Xurí i Ismael Pelegrín 'Pele' a la guitarra.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 29 de febrer, a les 20 hores. Gratuït.


Vers Hivern

‘Poesia a redossa’

Nova edició de Vers Hivern ‘Poesia a redossa’, amb la participació dels poetes Francesc Riudavets, Magda Seoane, Damià Rotger, Sílvia Pons, Miquel Àngel Adrover i  Magdalena Gelabert. La jornada s’acompanyarà amb la música de Guillem Soldevila i Pau Cardona.  

Convent de Sant Diego (carrer del Banyer, s/n. Alaior). Dissabte 29 a les 20.30 h. Gratuït.


Escarlata Circus

‘Quan els crancs portin talons’

A Quan els crancs portin talons, Escarlata Circus s’endinsa en la seva vida en parella, tant artística com personal. Àngel i Bàrbara, conductors d’aquest espectacle, expliquen un conte basat en fets reals sobre una parella que fa més de trenta anys va començar a fer circ per trobar la llibertat i canviar el món. Fan l’exercici de descompondre la seva trajectòria circense com si de crancs es tractés. Revisiten el seu passat i proposen una visió de futur oberta i esperançadora. El seu motor és la poesia i la recerca de la bellesa. En definitiva, qüestionen la bestiesa humana.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dijous 5 a les 20 h. 15 €.


Improshow

Especial Dia de la dona treballadora

Els Encuentros improvisados dediquen una espectacle especial a les dones i sobre les dones, amb improvisacions de dones, amb motiu del Dia de la dona treballadora. En aquesta ocasió, les invitades especials són Helen Fabà i Virgínia Mercedes. 

Matadero Club (carrer de l’Emperadriu Eugència, 6. Palma). Dijous 5 a les 20 h. Entre 5 i 7 €.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF