Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

Manel Camp

Festival de Jazz de Palma

Pianista i compositor de llarga i prolífica trajectòria musical, Manel Camp ha destacat en tots els registres musicals, ja sigui clàssica, jazz, música tradicional, fusió, dansa i la Nova Cançó, i ha col·laborat amb Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Joan Isaac i Raimon, entre molts d'altres. A Tangram, tercer disc del quartet liderat per Camp i que a dia d'avui no s'ha presentat encara a les Illes, ofereix una sonoritat mediterrània amb el seu llenguatge personal, líric i rítmic. A partir del número set (set temes, set notes de l'escala musical...), el disc funciona com un joc de combinacions; les peces dialoguen entre si de la mateixa manera que ho fan els músics, i el resultat és un joc de miralls. 

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Diumenge 23 a les 19 h. Entre 12 i 15 €.

TEATRE

‘Una nit vaig somiar que vivia a Menorca’

Rodo Gener

Rodo Gener produeix, dirigeix i interpreta aquesta peça, que es basa en els relats del llibre Anit vaig somiar que Paul Auster era Déu. Els relats de vuit autors menorquins es converteixen, de la mà de l'actor ciutadellenc, en monòlegs teatrals dibuixant un quadre de vivències en què la nostàlgia i els records són els protagonistes. Experiències reals que formen una emotiva imatge de costums de les darreres dècades a Menorca: dels oficis, les festes, les tradicions, l'educació, els paisatges i la gent. 

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 22 a les 20.30 h. 15,50 €.

'Ses matanceres van fortes' 

Diabéticas Aceleradas 

Diabéticas Aceleradas celebra el 20è aniversari amb una de les seves mítiques comèdies, Ses matanceres van fortes, amb un nou muntatge teatral. L'obra se centra en la història d'una família de pageses mallorquines valentes, gracioses i estrafolàries. Aquest nou muntatge inclou la participació del youtuber Miquel Montoro, el nin de les taronges i les pilotes que ha captivat l'audiència. 

Auditori d'Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 22 a les 20 h. 15 €.

'Conductas alteradas' 

Ana Morgade i Canco Rodríguez 

Conductas alteradas narra la història d'una família que necessita arreglar els seus problemes a qualsevol preu. El caos ha entrat a les seves vides i els fills complicaran encara més les coses. En un moment de lucidesa cridaran la Super Nanny, la famosa i televisiva psicòloga infantil, i a partir d'aquí, començaran a succeir situacions surrealistes, una darrere de l'altra. Protagonitzen l'obra Ana Morgade, Canco Rodríguez, Paloma Porcel i Ángela Chica. 

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dissabte 22 a les 19 h. 28€.

'Hemos venido a darlo todo' 

Voadora 

L'any 1977, la NASA envià a l'espai un vinil d'or i alguns materials extra que pretenien definir la humanitat en el seu conjunt. Una selecció musical que podríem entendre com un Best of d'una comunitat orgullosa, confeccionat per sobreviure al planeta Terra. A mig camí entre una caixa negra i un popurri d'una espècie tragicòmica. Hemos venido a darlo todo arreplega els samplers sonors d'aquelles músiques i els remescla en directe per oferir una experiència escènica que tracta sobre les subtils diferències entre un esdeveniment, un acte i una epifania. 

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimarts 25 a les 19 h. 15 €.

MÚSICA

Banda de Música Manacor 

'Música nord-americana' 

La banda de Música de Manacor presenta un concert dedicat a la música sorgida dels Estats Units. La formació estarà dirigida pel mestre Eduard Bernabéu i inclourà l'actuació del clarinetista Pascual Martínez com a solista. 

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge 23 a les 18.30 h. 6 €.

Hot Creepers Swing & Dixie 

'Swing al carrer' 

Taller de swing i concert familiar a càrrec de Hot Creepers Swing & Dixie. La formació ofereix una proposta musical fresca i alegre per a tots els públics. El repertori es basa en música de les dècades dels anys 20 i 30 i recull l'atmosfera festiva i els elements primaris del que després esdevindria la música swing i formaria part de la gran família d'estils que és el jazz. 

Plaça del Vapor (Palma). Dissabte 22 a les 12 h. Gratuït.

Simfònica 

Música clàssica 

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ofereix un concert de cambra, que inclourà els artistes Smerald Spahiu (violí), Paula Marqués (violí), Jorge Pérez (viola), Ibolya Rozsas (violoncel) i el Quartet de corda de la Simfònica. El programa està format per les peces Quartet núm. 1 op. 18 (I moviment), de L. V. Beethoven; Catalunya (Corranda), d'I. Albeniz; Adagio del Quarter núm. 5, de J. Valent; Tres cançons populars de les Illes Balears, d'E. Pastor, i l' Himne de l'Alegria, de L. V. Beethoven. 

Consolat del Mar (carrer de la Llotja, 3. Palma). Divendres 28 a les 21.30 h. Gratuït amb reserva.

'Rock argento' 

'God save the king' 

La Casa Planas organtiza una festa de rock argentí, de totes les tendències i èpoques. Inclourà els concerts de Rock'n bole, Fiebre, Suena Milega i Rockero. Després, punxaran els DJ Power Chabon i Aka. Roma. 

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Divendres 28 a les 21 hores. Entre 6 i 8 €.

ALTRES

V Ruta criminal 

Festival Febrer Negre 

Sebastià Bennàsar dirigeix aquesta V Ruta criminal, cercant el rastre de la novel·la negra a Palma. Hi participaran el mateix Bennàsar, Guillem Frontera, Dora Muñoz, Josep Palou, Antoni Serra i Miquel Vicens. L'activitat s'emmarca en el Festival Febrer Negre. Cal recollir els tiquets a la llibreria Embat. 

Plaça de Cort (punt de sortida). Dissabte 22 a les 10.30 h. Gratuït.

'West End' 

Presentació del llibre 

L'autor eivissenc José Morella presentarà la seva darrera novel·la, West End (Siruela), amb què ha guanyat el premi de novel·la Cafè Gijón 2019. Situant l'obra a Eivissa, encara que no en digui el nom, l'autor aborda l'arribada del turisme massiu a una illa en plena ebullició que provoca un canvi radical en la manera de viure i de sentir de la seva gent. En el fons, West End parla del control físic i mental que s'exerceix sobre les persones, però sobretot del seu alliberament. 

Llibreria Rata Corner (carrer Antoni Marquès, 34. Palma). Dimecres 26 a les 19 h. Gratuït.

'Anna Karènina' 

'Clàssics amb els ulls tancats' 

Grans llibres, grans autors i grans lectors a disposició dels oients en una activitat que es duu a terme a les biblioteques públiques de l'illa. Iosune Arriaran, Toni Cantamisa, Ana Haro, Jordi Odri i Lluís M. Todó llegeixen els inicis de grans obres literàries i després ens introdueixen a la vida, obra i època de qui les va escriure. En aquesta ocasió, es llegirà Anna Karènina de Tolstoi. 

Biblioteca Pública del Castell (carrer Miranda de Cala Corb, 10). Divendres 28 a les 20 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF