Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, cinema i música a l'agenda cultural de l'ARA Balears

‘Eva contra Eva’

Una comèdia inspirada en l’obra de Mankiewicz

Sílvia Munt dirigeix aquesta obra reinterpretant en clau d’humor el conegut clàssic de Joseph L. Mankiewicz All about Eve. Dues actrius –a l’escenari són Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín– de dues generacions ben diferenciades han d’interpretar un mateix personatge. En aquesta coincidència topen dues maneres d’entendre la vida i la professió. L’actriu jove lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conèixer. L’actriu més gran s’esforça per no permetre que el pas dels anys la facin desaparèixer dels escenaris. Però això no les converteix necessàriament en enemigues, són més aviat mirades complementàries que poden aprendre l’una de l’altra, sense necessitat de destruir-se.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n. Manacor). Dissabte 15 a les 19.30 h i diumenge 16 a les 18.30 h. 24 euros.

TEATRE

‘Los ladrones somos gente honrada’

Grupo Talía

L’obra narra les peripècies d’un robatori en una casa burgesa de l’Espanya de mitjan segle XX. Els propietaris són una parella que acaba de casar-se, Daniel i Hermínia. El problema és que el marit és un antic lladre; Daniel s’havia enamorat d’Hermínia quan preparaven un robatori a la seva llar paterna. L’operació s’avorta i tots dos contreuen matrimoni. Tres mesos després, el robatori és planejat pels excompanys de Daniel per venjar-se de la traïció.

Sala Multifuncional del Mercadal (av. del Metge Camps, s/n). Dissabte 15 a les 19 hores. 5 euros anticipada i 7 euros a taquilla. 

‘La telearaña’

Agatha Christie

Clarissa, l’esposa d’un diplomàtic del Foreign Offe, és procliu a somiar desperta. “Suposant que un dia trobàs un cadàver a la biblioteca, què faria?”, es demana. Clarissa té l’oportunitat de descobrir-ho quan un dia troba un cos a la sala de casa. Desesperada per desfer-se’n, abans que arribi el seu home amb un important polític estranger, intenta convèncer els seus tres convidats perquè l’ajudin i s’acabin convertint així en els seus còmplices.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dia 15 a les 18 i a les 21.30 h i dia 16 a les 18 h. A partir de 27 euros. 

‘Rrrprrr’

Estudi Zero

L’Estudi Zero Teatre estrena Rrrprrr!, basat en la poesia escènica de Joan Brossa, en l’any del seu centenari. A partir de les peces Rrrprrr! i amb fragments d’altres peces emblemàtiques de la seva obra, la companyia ha construït un collage brossià en què set actors i actrius interpreten més de seixanta personatges. En la funció hi haurà accions-espectacle fora de l’escenari esquitades de postteatre, alguns números d’ stripteasse, entrades de clown, arlequins, màgia amb bromes i enganys, números musicals surrealistes. 

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 15 a les 20.30 h i diumenge 16 a les 19 h. 6 euros.

‘La Broma’

Joaquín Reyes

L’humorista presenta el seu nou espectacle, La Broma. Reyes és conegut per les nombroses paròdies i imitacions, juntament amb les seves participacions en Muchachada nui, L’hora chanante i El Intermedio

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte 15 a les 21 h. Preu 28 euros.

‘Amarg’

Rafel Gallego

Amb Amarg, el dramaturg Rafel Gallego posa sobre l’escena la darrera nit de Federico García Lorca abans de ser afusellat per les seves idees “modernes”. Aquesta peça és una aproximació al mite, al poeta, al viatger, al dramaturg, a l’amic, a l’enamorat i a tots els que escriuen, viuen i estimen amb passió. Amb la direcció de Pep Ramon Cerdà i interpretada per tres dones: Marina Nicolau, Ona Borràs i Núria Fiol, Amarg ret homenatge a tots aquells que decidiren viure lliures i ho pagaren car.

Teatre municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dia 15 a les 20 h i dia 16 a les 19 h. 10 € anticipada i 12 € a taquilla.

MÚSICA

‘Kontxi Lorente Trio i Giulia Valle Trio’

Festival Jazz Palma

Kontxi Lorente, reconeguda pianista i compositora, presenta el seu tercer àlbum com a líder, Selected songs. Lorente ha realitzat aquest treball després de Mediterranean Sea i el gran èxit d’ About me. L’artista mostra ara la seva faceta com a arranjadora de nou peces clàssiques amb Giulia Valle, compositora, arranjadora i contrabaixista, una de les veus més prolífiques, originals i internacionals de l’escena del jazz barceloní.

Teatre Xesc Forteza (carrer de Sant Magí, 89, Palma). Dissabte 15 a les 20 h. 18 euros anticipada i 20 euros a taquilla. 

‘Y si fuera Sanz’

Homenatge a Alejandro Sanz

Reconegut com el millor homenatge de l’Estat al músic, Y si fuera Sanz repassa les millors cançons i els grans hits d’Alejandro Sanz. Hi posa veu el músic i cantant Fran Valenzuela, famós per les seves aparicions al programa Tu cara no me suena todavía, d’Antena 3. 

Teatre la Unió (carrer del Tren, 3. Son Servera). Diumenge 16 a les 19 h. A partir de 10 euros. 

‘Pero no pasa nada’

Amaia

La cantant, música i compositora que es va donar a conèixer després de participar i guanyar en el programa de televisió Operación Triunfo 2017 presenta el seu nou disc, Pero no pasa nada, un treball que l’artista ha realitzat amb l’ajuda del productor Santiago Motorizado. Amaia ha donat curs a la seva habilitat per compondre cançons senzilles i amb melodies aferradisses. 

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Divendres, 21 de febrer, a les 21 h. A partir de 20 euros

‘Si ha arribat’

Mallum

Mallum és una nova formació musical formada per Miquel Àngel Silva (veu i guitarra), Llucia Gomila (baix elèctric) i Lluís Vivern (batería, guitarra i veus) dins l’estil de música d’autor mesclat amb el pop/folk. En aquest concert es donaran a conèixer els sis temes que comprenen aquest primer disc, a més de 10 cançons noves no incloses en l’enregistrament. Per dur a terme el concert es rebrà la col·laboració de tres músics més (llaüt, clarinet i hang).

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Divendres 21 a les 20.30 h. 5 euros o 10 euros amb el CD. 

Perikas Jazz

Festival Jazz Palma

Miquel Àngel Pericàs és un dels músics de llarga trajectòria professional, i més experimentats, que alterna diverses formacions i conceptes sonors. En concret, amb el Perikas Jazz Reunion oferirà un concert amb composicions pròpies i arranjaments per a banda, fusionant la música jazz amb les arrels de la nostra música. Per a l’esdeveniment, que forma part del Festival de Jazz Palma 2020, la Banda Municipal de Música de Palma comptarà amb el director convidat Ramon Cardó, saxofonista, director i músic valencià, amb una reconeguda trajectòria musical de més de trenta anys en el món del jazz, iniciada a només 15 anys.

Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (Alfons el Magnànim, 64. Palma). Divendres 21 a les 19.30 h. Gratuït.

CINEMA

‘Solino’

Filmnächte

La pròxima projecció del cicle Filmnächte (nit de cinema) –pel·lícules en versió original, subtitulades en castellà, amb la col·laboració del Göethe Institut– serà Solino, del director Fatih Akin, una pel·lícula sobre una família en la primera onada de migració en el temps del miracle econòmic.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dimarts, 18 de febrer, a les 19 hores.  Gratuït.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF