Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Teatre, música i molts més espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

‘Escenas de la vida conyugal’

Ricardo Darín i Andrea Pietra

Ricardo Darín i Andrea Pietra interpreten, sota la direcció de Norma Aleandra, aquesta versió teatral del film homònim d’Ingmar Bergman. Els protagonistes són Joan i Mariana, que relaten al públic una seqüència d’escenes que tenen a veure amb la relació que mantenen durant el seu matrimoni i la que continuaran després d’haver-se divorciat. Les escenes poden ser dramàtiques o còmiques, però sempre tenen a veure amb l’amor i la condició humana. 'Escenes de la vida conjugal' ja ha estat vista per més de 350.000 espectadors al llarg de les seves més de 450 representacions a l’Argentina, Espanya, l’Uruguai, Xile i el Perú. Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 1 a les 21 h. 35-45 €.

TEATRE

‘La Malcontenta’

Sebastià Alzamora

'La Malcontenta' és el retrat d’una dona que intenta alliberar-se d’unes cadenes, d’un destí que sembla que ja tingui escrit. També és una història de bandolers en una Mallorca salvatge, la de les primeres dècades del segle XIX, terra de fam i penúries; un mapa col·lectiu d’una època, i també la semblança d’un lladre en particular, una ànima lliure i sense pietat –Joan Durí–, i la d’aquells que varen continuar cercant el pa de cada dia, al preu que fos. Una producció del Teatre de Santanyí, El Somni Produccions i Rafel Gallego. Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 26 a les 22 h i diumenge 27 a les 18 h. 15 €.

‘Negrata de merda’

Denise Duncan

En Nick i n’Anna tenen cinc anys. En Nick arriba afectat del col·legi perquè n’Anna li ha dit “negrata' de merda”. Els pares d’en Nick intenten convèncer els pares de n’Anna perquè aquesta demani disculpes per l’insult racista, però els pares de n’Anna diuen que són coses de nins. El camp de batalla està servit, cap de les parelles no està disposada a cedir, i es desencadenarà una confrontació entre els dos matrimonis per veure qui té la raó i una successió de fets de microviolència ben comuns a la nostra societat: el masclisme, el classisme, la xenofòbia, l’homofòbia, etc. Una obra de Denise Duncan que va guanyar el premi de teatre Ciutat de Manacor 2018. Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 17 a les 20 h. 14 €.

DANSA

‘La espina que quiso ser flor’

Olga Pericet

Olga Pericet (1975) és un dels referents del ball flamenc i de la dansa espanyola de la seva generació, premi Max a la millor ballarina l’any 2015. A 'La espina que quiso ser flor', Pericet proposa un viatge artístic que s’endinsa en allò desconegut partint de les arrels, creant un univers on hi cap allò femení i allò masculí, l’humor i el drama, un encontre de foscors i llums de l’ésser humà. Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 26 a les 20 h. 8-25 €.

‘Mestizas del mar’

Ángela Bruno

Mestizas del Mar neix per donar veu i poder a la dona, de la idea d’Ángela Bruno després d’observar que a la dona se li nega el valor social, moral, econòmic i humà. Bruno decideix traçar un camí per trencar amb el paradigma imposat i tornar als valors més humans. Tot això a través del llenguatge de la dansa i, en concret, una dansa que mira al món a través de la poesia del moviment. Les coreografies són de Ramon Oller (Premi Nacional de Dansa 1994 i 1996); la música, de Marina Rosell, i els textos, d’Antònia Viçens (Premi Nacional de Poesia 2018). Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dissabte 26 a les 20 h. 25 €.

‘Tango Woman Ballet’

Pasodos Dance Company

Laura Macías ha creat un espectacle en què reflexiona a través del tango sobre la situació de la dona actual. Així, les preguntes de la vida d’una dona i les seves possibles respostes són ballades en una coreografia que recorre tres camins, tres eleccions vitals... Divergents? Complementàries? No hi ha una resposta clara, s’han de fer tots els passos: endavant, un encreuament, caminada, enrere, una bolcada, un altre tall, trencada i continua la caminada. Com podria trobar la dona un espai per a ella mateixa, per viure com realment desitja i no com espera la societat? Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge 27 a les 18 h. 14 €.

MÚSICA

Roada

Cultura popular

Tot i ser una de les bandes més novelles del panorama folk i de ball que sona per les places de Mallorca, els components de Roada acumulen una sòlida formació musical combinada amb anys d’experiència en altres projectes musicals. En aquesta ocasió, els Roada ens presenten el seu primer disc, 'Roada' (Estudis Ona, 2018), un treball on combinen peces del repertori més tradicional amb noves creacions de ball: jotes, boleros, fandangos,etc. Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte 26 a les 20 h. 10-12 €.

Ute Lemper

Jazz Voyeur 2019

L’artista Ute Lemper inaugurarà el Jazz Voyeur 2019 amb un espectacle dedicat a la mítica actriu i cantant Marlene Dietrich. Es tracta d’un homenatge amb un fort component teatral, ja que la seva protagonista es transforma en la cèlebre diva per recordar-la mitjançant el relat de la seva vida i la interpretació d’algunes cançons. Durant 35 anys de carrera, Ute Lemper ha estat comparada en moltes ocasions amb Dietrich, però mai fins ara li havia dedicat un espectacle complet. Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge 27 a les 20 h. 34-44 €.

‘Els mestres dels professors’

40è Encontre de Compositors

Una de les cites més antigues i consolidades del calendari musical mallorquí és l’Encontre Internacional de Compositors, que enguany arriba a la 40 edició. En aquesta ocasió, el teatre Principal n’acollirà el concert inaugural, 'Els mestres dels professors', a càrrec d’Oliver Charlier. El repertori està format pel Capriccio per a sextet de corda, de R. Strauss, i el Sextet de cordes en re menor, op. 70, Souvenir de Florence, de P. Txaikovski. Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dilluns 28 a les 20 h. 5 €.

ALTRES

Cinema Lliure a la Biblioteca

‘La Maleta de Madame Colette’

Diverses biblioteques de Mallorca acullen Cinema Lliure a la Biblioteca, un cicle de cinema documental que neix de la voluntat de fer arribar al públic local contingut audiovisual de qualitat i produït a l’euroregió Pirineus-Mediterrània. Enguany el cicle proposa les projeccions de tres documentals: 'La maleta de Madame Colette', 'Instants saisis' i 'To Kyma. Rescat al mar Egeu'. En aquest cas, el cicle viatja a Sóller per projectar 'La Maleta de Madame Colette'. Biblioteca Municipal de Sóller (carrer del Bisbe Mateu Colom, 1. Sóller). Dimecres 30 a les 20 h. Gratuït.

Menorca Doc Fest

Es Far Cultural

El cinema documental i el fotoperiodisme seran els protagonistes del Menorca Doc Fest, una mostra impulsada per l’associació Es Far Cultural. Així, es Mercadal es vestirà d’obres cinematogràfiques i reportatges de fotografia documental que posin el focus en qüestions de consciència social, política, mediambiental, recerca periodística o històrica. Diverses ubicacions del Mercadal en horaris diversos. Del dijous 31 al 3 de novembre.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF