Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Teatre, música i molts més espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

‘In ex cloure’

Jaume Miró

Jaume Miró presenta 'In ex cloure', la proposta amb la qual ha estat treballant durant el primer semestre de 2019 com a autor resident del teatre Principal de Palma. Es tracta d’una peça d’investigació contemporània en la qual fa una recerca sobre preguntes que fins ara no s’han pogut plantejar. Aquesta recerca, en la família de Joan Bibiloni, i dels seus fills, Marc i Frederic, ressona i rebota en preguntes que són perfectament exportables a altres famílies: De quins secrets familiars ens han protegit a casa nostra? Com influeixen aquests secrets en el que jo som ara? De quina manera condicionen la meva vida? Qui són els nostres exclosos familiars? I per què ho són?

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2. Palma). Divendres 13 a les 20 h. 5 €.

Marala trio

La lluna en vers

Selma Bruna, Sandra Monfort i Carla Fiol, tres dones procedents de territoris diversos de parla catalana, parteixen del repertori tradicional per fer una música pròpia amb mirada de dona. Són una catalana, una valenciana i una mallorquina que comparteixen llengua, talent i amistat. Ofereixen un repertori propi basat en la tradició i la música d’arrel. Als seus concerts s’hi senten cants i músiques de Catalunya, el País Valencià i les Balears, o alguns temes bascos, com el 'Txoriatxori' que va sonar en el darrer treball de Fermín Muguruza.

Santuari de Consolació (polígon Joan Mas i Mates. Sant Joan). Dia 7 a les 20.30 h. 8€.

Kidd Keo

Trap

Kidd Keo actualment és un dels cantants de trap espanyol que més seguidors té en l’àmbit internacional. Amb retalls d’estil del punk, el rock i la música electrònica, amb una producció i un estil personal i únic, és un exponent del trap actual. En un any ple d’èxits, concerts sold out, gires a Amèrica Llatina i Los Angeles, està tancant un any molt fructífer en en l’àmbit artístic.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Palma). Dissabte 7 a les 20 h. 18-30 €.

Claudio Jr de la Rosa

Eivissa Jazz

La darrera jornada del festival Eivissa Jazz té de protagonista Claudio Jr de la Rosa Quartet, el grup guanyador del Festival Getxo Jazz. Clourà la cita el concert d’Stefano Bollani Napoli Trip.

Baluard de Santa Llúcia (carrer Santa Llúcia, s/n. Eivissa). Dia 7 a les 21 h. 12 €.

Suzanne Bradbury

Festival de Música de Deià

La pianista nord-americana Suzane Bradbury, veïna de Deià, serà la protagonista del penúltim concert del Festival de Música de Deià. L’acompanyarà a l’oboè Bruno Lucas Pérez i interpretaran obres de Pasculli, Ravel, Schumann, Saint Saëns i Ernst Krenek.

Museu de Son Marroig (carretera de Valldemossa a Deià s/n. Deià). Dijous 12 a les 20.30 h. 10-20 €.

Vers Endins

‘Despulla’t, eixampla’t, somriu!’

Vers Endins presenta el seu segon disc d’estudi, 'Despulla’t, eixampla’t, somriu!', en què es poden sentir versos d’autors com Pau Vadell, Carles Rebassa, Rosa M. Arrazola, Vicent A. Estellés, a més de lletres pròpies carregades de sentit i de compromís que parlen de pau, de guerra, d’amor, de feminisme, de solidaritat, etc.

Pati de la Institució Alcover (carrer del Pare Andreu Fernández, 12. Manacor). Divendres 13 a les 20 h. 5€.

Ghost Trip

‘Pesadillas, malos tiempos y todos sus amigos’

Ghost Trip és una banda d’electrorock nascuda a Barcelona i formada per Nadia Elgabu (veu principal), Nacho Fisac (baix), Victor Altimiras i Josep Febrer 'Maiden' (guitarres) i Pere Moll (bateria). Presenten a Menorca el seu darrer disc de llarga durada, 'Pesadillas, malos tiempos y todos sus amigos', en què renova el seu estil musical. El 2017 llançaren el seu primer llarga durada, 'Reincarnation'. Poc després de la seva gira de presentació, que els portà a visitar sales de tot l’Estat, editaren el directe 'Live in Barcelona', gravat a l’emblemàtica Sala Bóveda de Barcelona.

Jazzbah (passeig del Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Divendres 13 a les 23 h. 5 €.

‘La Palma invisible’

Carlos Garrido

Les ciutats no són només el que són, sinó també el que han estat. El seu caràcter i la seva personalitat depèn en gran mesura de coses que ja no existeixen. Aquest és el punt de partida de la proposta de Carlos Garrido: 'La Palma invisible'. Es tracta d’un viatge a indrets de Palma que ja no es poden veure, però que van marcar-ne la història. Pere Mas dona veu als textos que presenten aquests llocs desapareguts, amb el complement de les explicacions de Carlos Garrido.

Arxiu Diocesà del Palau Eipiscopal (Mirador, 1. Palma). Dissabte 7 a les 21 h. 16 €.

‘Annie’

Musical

Després de cinc exitoses temporades a la cartellera madrilenya, amb dos discs de l’obra completa al mercat, la producció del musical de Broadway arriba a Palma amb una fórmula mai vista fins avui a l’Estat. Amb melodies tan emblemàtiques com 'Tomorrow', un autèntic cant a l’optimisme, i una escenografia efectista, aconsegueix transportar l’espectador al Nova York dels anys 30. La gran novetat de l’espectacle és el repartiment d’òrfenes que acompanyen la petita Annie. Mitjançant un sistema de càstings locals, les nines s’escullen a la mateixa ciutat.

Auditòrium (Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 13 a les 17.30 h. 28-35 €.

‘Blade Runner 2049’

Cinema a la fresca de Palma

La cinta 'Blade Runner 2049', del cineasta canadenc Denis Villeneueve, explica la història d’un nou 'blade runner', K, que descobreix un secret profundament ocult que podria posar fi al caos que impera en la societat. El descobriment el du a cercar Rick Deckard, un 'blade runner' de qui es va perdre la pista fa 30 anys.

Parc de la Mar (Palma). Dissabte 7 de setembre a les 21 hores. Gratuït.

Capvespre Art Fest

Art contemporani

La Fundació Cultural Coll Bardolet acull una altra edició del Capvespre Art Fest, un esdeveniment que reuneix les propostes de l’art contemporani local dels artistes més joves. L’esdeveniment donarà el tret de sortida amb la inauguració de l’exposició de Tamara Lloyd-Cox i Lucía Maraver. Després, es projectarà el curtmetratge 'Entrar a l’armari', dirigit per la mallorquina Vicka Duran, impulsora del Directed by Women 2018. Per acabar, hi haurà un concert del grup Ombra, sorgit de la unió de Mireia Flores, veu i guitarra acústica; Toni Matas, guitarra elèctrica; Alberto Collazo, bateria; i Juan Miguel M. Ferrer, baix.

Fundació Cultural Coll Bardolet (via Blanquerna, 4. Valldemossa). Dissabte 7 a les 19.30 h. Gratuït.

Itziar González

Conferència d’urbanisme

L’Assemblea Antipatriarcal de Manacor i el col·lectiu Dones de Llevant han organitzat una conferència sobre urbanisme a càrrec de l’arquitecta catalana Itziar González: 'Cooperació ciutadana cap a la millor Manacor possible'. González és exregidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona i fundadora de l’Institut Cartogràfic de la Revolta.

Teatre de Manacor (Av. Parc, s/n). Dimarts 10 a les 19.30 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF