Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Més de 10 activitats per gaudir del teatre, la música i altres espectacles

‘El castigo sin venganza’

Compañía Nacional de Teatro Clásico

Després de la seva aclamada versió d’El perro del hortelano, la Compañía Nacional de Teatro Clásico es torna a submergir en la festa de la paraula i l’enginy que és Lope de Vega. En aquesta ocasió, amb la tragèdia d’El castigo sin venganza, dirigida per Helena Pimienta, una reflexió profunda sobre el poder, la justícia, la responsabilitat, l’amor i el desig, ambientada en el context polític de les ciutats-estat enfrontades en la convulsa Itàlia de final del quattrocento. El dramaturg hi dibuixa un drama d’honor conjugal on els personatges, atrapats en la tela d’aranya d’un palau de murmuris, miralls i secrets, s’enfronten a la seva consciència amb una intensitat desconeguda.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 25 de maig, a les 20 hores. De 8 a 25 €.

Maria Rodés

Palma de Primavera

Maria Rodés arriba a Mallorca per oferir un concert al Centre de Cultura Sa Nostra, acompanyada per la guitarrista Isabelle Laudenbach, en el marc del programa Palma de Primavera. Els camins que transita la polifacètica Maria Rodés són difícils de traçar però plaents de descobrir. En la fugida contra l’establert, els jous de gènere, el temps i el territori, Maria Rodés explora des de la seva mirada personal. El seu darrer treball d’estudi, Eclíptica (Satélite K, 2018), és un àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluís Rodés, que va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. Uneix el folklore, l’experimentació sonora i la cançó íntima per iniciar-nos en un viatge d’esperit infinit.

Centre de Cultura Sa Nostra (carer de la Concepció, 12. Palma). Dissabte 25 a les 19.30 h. Gratuït amb invitació.

‘Tiempos de amor’

UMA

Un concert dramatitzat en què un piano i quatre veus repassen les millors cançons de musicals de Broadway amb una temàtica comuna: l’amor. Es tracta de musicals com Grease, Els Miserables, Jesucrist Superstar, Ghost i Wicked. Un espectacle amb Mark Witz al piano, i amb les veus de Lorena Antequera, Nico Veloso, Virginia Bordai i Rafa Rodríguez.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte 25 a les 19.30 h. 20€.

El Petit de Cal Eril

Festival de Poesia

El Petit de Cal Eril omplirà la sala petita del teatre Principal amb el seu “pop metafísic i melancòlic, no emplaçat en cap paisatge concret”, com ells mateix defineixen. Des del 2007, quan va sortir Per què es grillen les patates?, El Petit de Cal Eril ha anat pujant graons entre els seguidors de la música pop folk en català, especialment en els directes. No encapçalen el seu estil en cap gènere estricte, sinó en un espai on conviuen ambients emotius i sonoritats equidistants entre el pop i el folk. El concert forma part de la programació de la 21è Festival de Poesia de la Mediterrànea.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimarts 28 a les 20 h. 15€.

Gamma Dúo

Palma de Primavera

Gamma Dúo, format per Gabriela Couret i Maria Servera, oferirà un concert al Col·legi d’Arquitectes, dins la programació de Palma de Primavera. El duo neix el 2017 al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Des del seu origen, la formació destaca per la versatilitat de les seves interpretacions apostant pel repertori escrit original per a la formació, amb l’objectiu de mostrar els diferents matisos i el potencial cambrístic del grup.

Col·legi Oficial d’Arquitectes (carrer de la Portella, 14. Palma). Dimarts 28 a les 19.30 h. Gratuït amb invitació.

Vicens i Riera

Festival de la Primavera

Un pianista i una poeta. O un poeta del piano i una pianista de les lletres. El festival de la Poesia uneix el treball de la poeta Antònia Vicens (Santanyí) amb les creacions al piano d’Andreu Riera (Manacor) en un muntatge creatiu que omplirà la sala petita del Principal.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dijous 30 a les 20 h. 15€.

Mikhail Zemtsov

Festival de Música de Deià

El violinista rus Mikhail Zemtsov, fill del compositor Evgeni Zemtsov, torna a formar part del Festival Internacional de Música de Deià, enguany amb un concert acompanyat d’Alfredo Oyàgüez Montero al piano, director artístic del certamen. El 2017, Zemtsov ja havia participat en el festival amb el quartet format pel seu germà, la seva dona i la seva filla. Enguany, interpretarà obres dels compositors Shostakovich, Schumann, Schubert i Piazzolla.

Casa museu de Con Marroig (carretera de Valldemossa a Deià, s/n. Deià). Dijous 30 a les 20.30 h. 20 €.

‘Amor de cabaret’

Morfema Teatro

Amor de cabaret és un espectacle en què tres personatges es guanyen la vida en un espectacle d’escàs nivell i en un antre de mala mort. Antonie, un al·lot molt sensible, acaba de trencar amb el seu al·lot i arrrossega la seva ombra plorant per tots els racons. Alma està convençuda que és un gran talent desaprofitat, i somia de representar l’Ofèlia de Hamlet als grans escenaris. I Yurena és una al·lota de barri que durant el dia treballa de caixera i de nit fa d’artista, un fet que oculta a la seva parella, el Petas. Una nit, quan s’estan preparant per sortir a escena, els arriba la notícia que un promotor d’Amèrica cerca artistes per a Hollywood i veurà la seva funció.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte 25 a les 20.30 h. 10€-12€.

‘Mr. Kebab’

Joan Estrader

Mr. Kebab és un espectacle d’humor per riure sense aturar. L’obra, que arriba ara al Teatre del Mar, està dirigida i interpretada per Joan Estrader. Mescla humor absurd, surrealisme, antimàgia, dadaisme, jocs de paraules i molta connexió amb el públic.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 25 a les 21 h. 12€.

‘Els altres’

Cultural-ment

El teatre municipal Mar i Terra acull Els altres, una obra de teatre de memòria històrica que ret homenatge a les víctimes del feixisme. Signa el text Salvador Oliva; la direcció, Luca Bonadei; i la interpretació, Marga López, Xavi Núñez i Salvador Oliva. La peça ha estat produïda per Cultural-ment.

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Divendres 31 a les 20.30 h. 10-12 €.

‘La màquina de l’aigua’

Mamet

Els alumnes dels darrer any d’interpretació textual a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears interpretaran per primer cop fora de l’escola La màquina d’aigua, de David Mamet. La peça transporta al deprimit Chicago dels anys 30 i vol mostrar que les bones idees en benefici de tots sempre han de fer front a l’enveja i la cobdícia d’uns pocs.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Divendres 31 de maig a les 21.30 h. 5 €.

‘Function’

Art Digital i Electrònic

Casa Planas aposta per un nou festival d’art digital i electrònic. L’esdeveniment aplega més de 30 projectes d’art digital, entre exposició, accions performàtiques, videoprojeccions, projectes de webart, d’art sonor, de codi creatiu, tallers, xerrades i concerts. La jornada de dissabte oferirà una desena d’activitats, que comenaran a les 11 h amb un taller d’introducció al modelat 3D amb Tinkercad, impartit per TechnoMallorca, i acabarà a les 23 h amb un espectacle audiovisual INRTVL AV.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dissabte 25 a les 11 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF