Us proposam diferents plans per a aquest cap de setmana

Més de 10 activitats culturals per gaudir del teatre, la música i la dansa 

‘L’elisir d’amore’

33a Temporada d’Òpera i Ballet

El Principal presenta la tercera entrega de la 33a Temporada d’Òpera i Ballet, 'L’elisir d’amore', de Donizetti. Una òpera sortida del motlle romàntic belcantista, concebuda pel director mallorquí José Martret, que fa el debut en el terreny líric, amb un plantejament original: situa la història d’amor entre Nemorino i Adina en un hotel al costat d’una platja balear dels anys setanta. Per a l’ambientació compta amb Lorenzo Caprile, que ha dissenyat el vestuari. L’elenc inclou els joves i prometedors Xabier Anduaga i Sara Blanch, a més dels veterans Simón Orfila i Joan Martín-Royo. L’orquestra la governa Yi-Chen Lin, molt aplaudida al teatre per 'Le nozze di Figaro'.
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 28 a les 18 h, i dimecres 1 i divendres 3 a les 20 h. 10-65 €.

Festival de Música Miquel Tortell

Concert de Joaquín Panades

L’Ajuntament de Muro organitza el Festival de Música Miquel Tortell, que té lloc del gener al maig de 2019 en diferents espais del poble. En total, s’organitzen nou concerts, que es distribueixen en aquests mesos. El proper, a càrrec del músic Joaquín Panades, tindrà lloc al teatre del municipi. Miquel Tortell (Muro 1802 – Palma, 1868) va ser un destacat compositor, organista i sacerdot mallorquí, l’obra del qual destaca perquè té un un gran ventall de composicions musicals religioses, tant teclístiques com vocals.
Teatre Municipal de Muro (Joan Carles I, 27). Dissabte 27 a les 21.30 h. Gratuït.

Gran concert de sarsuela

Mà de Música

L’associació cultural Mà de Música, amb el suport de l’Ajuntament d’Esporles, organitza el gran concert de sarsuela, en benefici de l’ONG Mans Unides. A l’esdeveniment, el grup Voicello&Co repassarà una selecció de les obres més famoses del repertori líric espanyol. Els músics a càrrec del concert són Carme Garí (soprano), Gabriel Fiol (violoncel), Helena Garreta (arpa) i Raquel Viejo (ball).
Casa del Poble d’Esporles (carrer de la Casa del Poble, Esporles). Dissabte 27 a les 18 h. Donació voluntària.

Anegats

‘Ànima niu’

Anegats és una banda de rock mallorquina, de Son Servera, que sorgeix de l’admiració dels seus components als anys noranta per U2, Nirvana, Sopa de Cabra i El Último de la Fila. El seu primer disc es va editar l’any 2004 i, de llavors ençà, ha llançat set discos més. La banda mallorquina torna després de quatre anys sense música amb el seu nou treball, 'Ànima niu', produït per Blau, que és el que presentarà a l’Auditòrium de Palma.
Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 3 a les 22 h. 20 €.

‘Las hermanas de Verán’

Andrea Cruz

La coreògrafa i ballarina Andrea Cruz desenvolupa actualment una trajectòria de creació en solitari i, en aquesta ocasió, experimenta amb el moviment a partir de la fotografia contemporània, creant coreografies estàtiques i jocs de performança a 'Las hermanas de Verán'. Les germanes de Verán ho han perdut tot, excepte els records, on es refugien per reviure les imatges de la seva família noble, les mascotes embalsamades, els mobles quasi espectrals, l’incendi de la casa pairal de la infantesa, les rutines del te i les utopies i somnis que quedaren congelats per ser observats diàriament. Cos, imatge i memòria conviuen en aquesta peça, de la mà de l’emoció, amb una coreografia que fa derivar cap a una atmosfera inquietant. És una coproducció d’Andrea Cruz, el teatre Principal de Palma i el Festival IF de Barcelona.
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 27 a les 20 h. 15 €.

‘Pel davant i pel darrera’

Teatre Borràs

L’espectacle mostra les dificultats de tot tipus que pateix una companyia de teatre per muntar una obra teatral de molt poca qualitat. Però, per enganxar-s’hi, no fa falta entendre res dels problemes als quals s’enfronta un actor: són problemes de la humanitat… i de nosaltres mateixos. Aquesta és una obra de Michael Frayan adaptada per Paco Mir i dirigida per Alexander Herold. Els intèrprets són Lloll Beltrán, Agnès Busquets, Aleix Albareda, Carme Pla, Miquel Sitjar, Lluís Villanueva, Xavi Serrat, Bernat Cot i Laia Alsina.
Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 27 a les 19.30 h i diumenge 28 a les 18 h. 24 €.

‘Eroski Paraíso’

Chévere

Un original i divertit intent de documentar la vida, que parla de retrobades, memòria i desarrelaments. També d’un procès de deriva social marcat per la significativa metàfora traçada per l’arc que va de la discoteca oberta a Muros (la Corunya) entre el 1972 i el 1990 i la sucursal d’Eroski que és avui. Chévere construeix una metàfora de l’enfonsament de l’Estat del benestar en aquesta peça que va ser Premi Nacional de Teatre el 2014.
Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres 3 a les 21 h. 18 €.

Trobades Literàries Albert Camus

Rebel·lia

La segona edició de les Trobades Literàries de la Mediterrània Albert Camus se celebrarà fins dilluns a Sant Lluís. Són unes jornades en què participen més d’una trentena de pensadors, artistes, periodistes i autors d’11 països, que tenen com a finalitat reflexionar sobre el futur de la Mediterrània i les seves cultures. I tot sota els conceptes que desprèn l’obra de Camus. L’edició d’aquest any està dedicada a la rebel·lia.
Sala Polivalent Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). De dissabte 27 a dilluns 29. 10 € per dia.

Sofafest

Món de Sons

És la primera edició d’aquest festival multidisciplinari que recull diversos formats artístics i ofereix espectacles íntims per a un públic reduït, d’entre 15 i 40 persones. Els esdeveniments tindran lloc en diferents localitzacions del centre de Palma i en cases particulars, amb activitats obertes per a tots els públics. Hi participen més de 40 artistes i ofereix 30 esdeveniments de música, teatre, monòlegs i tallers. La majoria són amb taquilla inversa. El sus el donarà Shane Ó Fearghail, amb el concert d’obertura, dimarts a les 20 h a Can Balaguer. El festival és una iniciativa de Món de Sons, un nou col·lectiu que explora les diferents formes d’expressió artística.
Diferents localitzacions de Palma. De dimarts a divendres a partir de les 11 h. Taquilla inversa.

Formentera Fotogràfica

Festival

Martin Parr, Cristian García Rodero, Antonio Moreno i Jesús María García Flores són alguns dels ponents que enguany porta el Festival Formentera Fotogràfica, que té lloc del 27 d’abril a l’1 de maig. La trobada està dirigida als apassionats per la fotografia i els multimèdia, i l’objectiu és gaudir d’uns dies de la màgia de l’illa compartint experiències amb diversos fotògrafs de prestigi, professionals i aficionats, en un ambient relaxat i a partir de conferències, tallers projecció de documentals, revisió de portafolis, etc.
Cinema Municipal de Formentera (avinguda de Porto Saler, s/n. Sant Francesc Xavier). De dissabte 27 a dimecres 1 de maig. 165-325 €, amb inscripció prèvia.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF