Us proposam diferents plans per a aquest cap de setmana

Més de 10 activitats culturals per gaudir del teatre, la música i la dansa 

‘Masticar hielo’

Comèdia àcida

Martha i George conviden Nuna i Nick a prendre una copa, després de la festa que ha organitzat el pare de Martha. Els convidats presencien la dinàmica macabra de la parella amfitriona: violència, sexe, maltractament. El que havia començat com una copa un poc per compromís acaba convertint-se en un malson, en què la parella que havia entrat en un món desconegut acaba participant de l’espiral de violència dels seus amfitrions. En aquest context,, les confessions i els secrets que havien estat amagats surten a la llum. Les mentides entren en joc i ficció i realitat perden els seus límits. Una autèntica bogeria que no deixa indiferent ningú. 

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90, Palma). Dissabte 2 a les 21 h i diumenge 3 a les 19 h. Entrada general, 18 euros; reduïda, 15 €.


Javaloyas

Homenatge

Javaloyas és el mític grup que va néixer el 1952 a València liderat per Luis Pérez Javaloyas. Des del 2017 ha iniciat una gira per tots els teatres i pobles de Mallorca per commemorar els 65 anys en el món de la música, amb més de 60 discos, entre singles i LP. És un homenatge a Rafael Torrés, membre fundador, que fa un repàs per tota la seva trajectòria, acompanyat per Lorenzo Santamaria.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 2 a les 19 h. 15 euros.

La Movida Band Carnestoltes 

Cafè concert

El Carnestoltes combina elements com disfresses, grups que canten, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta en el món, la seva característica comuna és que es tracta d’un període de permissivitat i un cert descontrol. 

La Movida (carrer d’Albó, s/n. Palma). Dissabte 2 a les 22 h. 7 euros anticipada i 10 a taquilla.

Noiseast

Metal i hardcore

Presentació del nou àlbum de Noiseast, Dead Languages, dia 2 de març amb la col·laboració de dues bandes: Trallery i Flying Dog. Hi haurà sortejos de material de Devil Skate Shop i tatuatges.

Es Gremi Centre Musical (carrer del Gremi dels Porgadors, 16 (polígon de Son Castelló). Palma). Dissabte 2 a les 22.30 h. 10 euros anticipada, 12 a taquilla.

RiuDolç Brass Quintet

II Cicle de Música Clàssica

El quintet de vent metall RiuDolç Brass és la nova cita del II Cicle de Música Clàssica que presenta l’Orquestra Lauseta. Està format per Carlos Navarro (trompeta), Roberto Morcillo (trompeta), Diego Riudavets (trombó), Sergio Rosat (trompa) i Felip Arroyo (tuba).

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte 2 a les 20.30 h. 10 euros.

Concert Jove

Dia de les Illes Balears

Al Concert Jove amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears hi actuaran els grups següents: en primer lloc, Da Souza, un quartet mallorquí amb un peu a Mallorca i l’altre a Barcelona. Actiu des de 2013 i format per Àngel Garau, Lluís Cabot, Xavier Hernández i Biel Stela. El nom del grup ve d’Agustí Simó Da Souza, mallorquí de sang brasilera, entrenador de futbol i poeta. En segon lloc, Miaulos, banda mallorquina de rock que va néixer fa 3 anys amb la intenció de ressuscitar el rock català dels anys 90. Prenent com a referents grups com Lax’n’busto, Sopa de Cabra, Els Pets o Sangtraït, Miaulos va començar fent versions. Per acabar, InoT, el cantant del qual, Toni Jiménez, integrant de la banda SuperVoices, inclou en el seu primer vídeo d’imitacions a YouTube peces de Tina Turner, Louis Amstrong, Rick Astley, Guns N’ Roses, AC/DC, Joe Cocker, Antony and the Johnsons, Michael Jackson, Bruno Mars i Joe Cocker.

Passeig del Born (Palma). Dissabte 2 a les 20.30 h. Gratuït.

Kandela Mi Son

Grup cubà

Kandela Mi Son és un grup cubà tradicional que passa temporades a Londres i també a Eivissa i està dirigit pel compositor veterà i cantant Piki Bosch, que actuarà a la festa d’inauguració de la nova temporada.

Aubergine Eivissa (Santa Gertrudis, carretera de San Miquel, km 9,9. Eivissa). Diumenge 3 a les 12 h. Gratuït.

Oh!! Peter

Mercadet de Sant Magí

Música swing i lindy hop en directe. Es durà a terme als jardins de la plaça de la Verge del Miracle del barri de Santa Catalina de Palma. Actuació al mercadet de Sant Magí, on hi ha més de seixanta expositors amb una àmplia oferta de productes d’artesania, antiguitats, art, articles de segona mà, reciclats, recuperats i vintage, a més de productes d’alimentació autòctons i orgànics.

Barri de Santa Catalina (plaça de la Verge del Miracle, 10. Palma). Diumenge 3 a les 10.30 h. Gratuït.

Concert de professors del Conservatori 

Música clàssica

Dedicat a la música de cambra, aquest concert inclou diferents formacions i un repertori molt variat. Les actuacions tindran lloc a l’auditori del centre d’estudis musicals. 

Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca (carrer d’Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dilluns 4 a les 20 h. Gratuït.


‘Ifigènia a Tàurida’

Mostra d’Hivern de Felanitx

La companyia La Trup torna al rescat d’un text clàssic, signat per la ploma d’una dona: Joana de Vigo i Esquella (1779-1855), ciutadellenca, aristòcrata, traductora i progressista. Una dona avançada al seu temps, que, malgrat les dificultats imposades, va convertir l’aventura il·lustrada en el centre de la seva vida. Aquesta tragèdia d’Eurípides va revolucionar els teatres europeus durant la segona meitat del segle XVIII. Avui ens arriba amb una vigència total, amb problemàtiques tan actuals com la crisi dels refugiats, el terrorisme i l’abús de poder.

Casa de Cultura de Felanitx (plaça de la Font de Santa Margalida, 3). Dissabte 2 a les 21 h. 7 euros.

‘Miracle en el Convent de Santa Maria Joana’

Comèdia religiosa

Adaptació de l’obra de Jean-Pierre Martínez dirigida per Àngels Martínez. És una divertida comèdia que té com a protagonistes les germanes del convent de Santa Maria Joana. El convent es troba en un moment molt complicat. Econòmicament no és viable i corre el greu perill de ser tancat. Les religioses han de reinvertar-se per poder trobar una sortida al tancament. El negoci que tenen en ment és molt rendible, però no és legal, cosa que crearà un conflicte a les monjes i diferents situacions poc haituals en un context religiós. És el darrer muntatge de la companyia de teatre Pedro Cañestro.

Auditori de Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 2 i diumenge 3 a les 20 h. 10 euros.

 ‘Ventures i desventures d’una actriu de musicals’

Kiev Portella

Monòleg musical autobiogràfic amb cançons de teatre musical, a càrrec de l’actriu i cantant Rita Barber Riudavets i el pianista Kiev Portella. L’espectacle inclou temes de musicals tan coneguts com Mamma Mia, Les Misérables, Cabaret i El Rey León, entre d’altres.

Auditori de Ferreries (avinguda de Son Morera, 1). Diumenge 3 a les 19 h. 2 euros.

‘La bella Helena’

Antiga Grècia

L’acció d’aquesta satírica i grotesca opereta de Jacques Offenbach ens situa a l’antiga Grècia. Helena, infeliçment casada amb l’apàtic rei Menelau d’Esparta, descobreix de nou la il·lusió de l’amor quan coneix l’atractiu príncep de Troia, anomenat Paris. La mà de la fatalitat farà possible l’efervescència amorosa dels nostres dos protagonistes, però desencadenarà una de les guerres més conegudes de tots els temps: la guerra de Troia.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge 3 a les 18 h. 13 euros.

V Fira del Gerret

Peix i música

Jornada gastronòmica i festiva organitzada per les confraries de pescadors de l’illa amb música en directe dels grups The Gecko Bandits, Rafa Peletey & Norberto Rodríguez. Rels, Tonto, The other side, Soul Doctor, A live Pink Floyd Experience i Es Broll.

Carrer de Sant Jaume (Santa Eulària del Riu). Dissabte 2 de les 11 a les 21 h. Gratuït.

L’Estudiantina

Música al carrer

Des de l’entrada de Can Saura, durant tot el matí l’Estudiantina recorrerà els diferents carrers de Ciutadella amb la seva música en directe.També visitarà l’Ajuntament i diverses entitats culturals i socials del municipi. L’actuació durarà pràcticament tot el dia, fins devers les 22.30 h, en què acabarà al Teatre del Casino 17 de Gener. 

Can Saura (Ciutadella). Dissabte 2 de març. Gratuït.

‘Asseguda per teixir’

Performança

Espectacle de performança col·lectiu i participatiu, adreçat només a dones, en el marc de les activitats programades durant la setmana del 8 de març per reivindicar la sororitat, teixint xarxes i complicitats. Les dones que vulguin participar-hi han de dur la seva pròpia cadira i material per cosir, teixir, etc. Al lloc també hi haurà una taula informativa del Moviment Feminista de Mallorca.

Carrer de Sant Miquel (Palma). Dilluns 4 les 17 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF