Us proposam un bon grapat d'activitats culturals per a aquesta setmana

Teatre, música, dansa i molt més a l'agenda cultural de l'ARA Balears

‘Jerusalem’

Teatre Romea, Centro Dramático Nacional i Grec 2019

Pere Arquillué protagonitza un muntatge transgressor que va deixar fascinat el públic britànic. És una espècie de Falstaff del nostre temps, un personatge modern però que constantment al·ludeix a una Anglaterra medieval idealitzada mentre beu, consumeix drogues o esquiva les autoritats que el persegueixen. És el retrat d’una Gran Bretanya que perd el contacte amb les seves arrels. El muntatge s’inspira en 'Jerusalem', un himne compost per Sir Hubert Parry sobre uns versos de William Blake el 1916. Extremament popular al país, el tema ha estat proposat fins i tot com a himne nacional anglès. Julio Manrique signa la direcció de l’obra de Jez Butterworth, traduïda per Cristina Genebat.
Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 5 a les 18.30 h i dumenge 6 a les 18 h. 26 €.

TEATRE

‘Bistec’

Núria Sbert

'Bistec' és un viatge per la memòria de la protagonista per explicar-se a la seva padrina, malalta d’alzhèimer. L’obra de Núria Sbert connecta amb allò més íntim, desgrana realitats i s’endinsa en els pensaments més personals i viscerals. En aquesta peça les dicotomies van de la mà i donen sentit a la realitat: la vellesa i la infantesa, el passat i el present, l’oblit i el record. Una nina, una al·lota, una dona relatant en primera persona la seva vida a la padrina, que ja no és capaç de recordar. Es tracta d’un relat invers, construït a partir de records, anècdotes i de petites converses. L’espectacle forma part de la programació del a FiraB!
Teatre Municipal Mar i Terra (Sant Magí, 89. Palma). Dissabte 5 a les 20 h. 5-7€.

‘Madame Marie’

La Fornal d’Espectacles

La nit del 4 de setembre de 1936, la guerra ha acabat a Mallorca. Molt a prop del front, a Manacor, es viu una nit de felicitat i alliberament per la fi de la guerra, però també d’una enorme repressió i venjança sanguinària. Al local de la Prefectura, cinc infermeres de la Creu Roja són violades i assassinades per dirigents de Falange i de l’exèrcit. A l’Ambigu, un prostíbul de Maria Altamir, la 'madame', també hi ha una festa d’alcohol i dones. Maria Altamir és assetjada, sense èxit, per un militar de baixa graduació que, ofès, la denunciarà per auxili de rebel·lió. El pretext: guardar un disc de la internacional socialista i vuitanta-cinc monedes de plata.
Teatre Municipal Mar i Terra (Sant Magí, 89. Palma). Diumenge 6 a les 11 h. 5-7€.

Teatre de barra

Òrbita Produccions

El Teatre de Barra torna a Alcúdia després de l’èxit de la darrera edició, de la mà d’Òrbita Produccions, que proposa tres de les comèdies més divertides de la temporada. Aquestes són 'Vells temps', d’Aina Jagla i que s’interpretarà a Cas Capellà; 'Romeu i julieta 2.0', de Marga Arrom, a Sa Mossegada, i 'Què t’hi jugues', també de Marga Arrom, a Hotel Fonda Llabrés.
Cas Capellà, Sa Mossegada i Hotel Fonda Llabrés (Alcúdia). Divendres 11 a les 20.30 h. 3,50 €.

MÚSICA

Shanti Gordi

‘Primer viatge’

Shanti Gordi presenta el seu primer disc en solitari, 'Primer viatge', que surt a la llum amb el segell d’Aumon Discogràfica, del també cantant i amic Cris Juanico. El disc no pretén remoure el món ni fer res que no sigui mostrar la manifestació pròpia i senzilla de la seva musicalitat i les seves vivències.
Sala Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). Dissabte 5 a les 20 h. 7,50 €.

La Simfònica

Concert #1

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ofereix un concert amb dues peces: 'Concert per a violí en re major op. 61', de Ludwig van Beethoven; i 'Romeu i Julieta, suite op. 64', de Serguéi Prokòfiev. Frank Peter Zimmermann farà de solista al violí i Pablo Mielgo dirigirà la formació.
Auditòrium (avinguda Gabriel Roca, 18. Palma). Dijous 10 a les 20 h. 25-35 €.

Revolver

‘25 años Básico Tour’

Revolver surt a la carretera amb la nova gira '#Básico4', disc que va gravar per sorpresa a Madrid el 23 de gener en un teatre Price ple que celebrava els 25 anys de l’aclamat disc 'Básico I'. La mítica banda, encapçalada per Carlos Goñi, ofereix a Palma un concert amb els grans èxits que formen la seva carrera.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Divendres 11 a les 21 h. 33-48,50 €.

La música de cine

Musical

Una nit amb músiques de grans pel·lícules interpretades per joves però ja aclamats solistes. En concret, es podran escoltar les bandes sonores de films com 'Lord of the Rings', 'Harry Potter', 'Breakfast at Tiffany’s', 'Les Miserables', 'Star Wars', 'El Padrí', 'La La Land' i 'Forest Gump', entre d’altres. Els intèrprets seran la soprano Jana Maria Gropp (Sorbisches National Theater); el baríton Tohru Iguchi (Òpera Internacional de Munic), Ling-Show Lee al violí i Soyoung Kim al piano. Andreas Pabst n’és el director musical i Mia Faccinelli signa la coreografia que posarà en escena el Sorbisches National Ballet.
Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 11 a les 20 h. 35-55€.

DANSA

‘La Desnudez’

Companyia Daniel Abreu

'La Desnudez' és una proposta poètica sobre saber estimar-se de la companyia Daniel Abreu. Dues figures en escena apunten a una idea de polaritat i viatgen des de la mort de l’amor. La música acompanya el so del vent en el metall. La nuesa respon a aquest lloc de privacitat, on ja no existeixen les preguntes. “La nuesa és un acte de mort, com l’exhalació, treure-ho tot perquè comenci alguna cosa nova i, al mateix temps, la nuesa és construir una il·lusió qur allò era el definitiu”, explica la companyia. L’espectacle forma part de la Temporada de Dansa 2019.
Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Dissabte 5 a les 20.30 h. 8€-12€.

‘Sa Mateixa’

Lali Ayguadé i Joana Gomila

Jotes, 'cassettes', 'ibiza trips', electrotonades, càntirs, rebosillos. A 'Sa Mateixa', dos ballarins i tres músics han trobat un llenguatge comú que llegeix el passat per portar-lo al present. A través d’una fotografia familiar es dispara un recorregut cap a la tradició des de la contemporaneïtat. Amb sensibilitat, poesia i humor, es dibuixen i desdibuixen les tonades i l’electrònica, la polca, la jota, el camp i la ciutat, el joc i el ritual, l’espontaneïtat de la vida i la presència eterna dels ancestres. L’espectacle, creat per Lali Ayguadé i Joana Gomila, clausura la FiraB!
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 6 a les 19 h. 7 €.

ALTRES

‘Fest Ciutat’

Indie, pop i electrònica

Love of Lesbian és el plat fort de la primera jornada del Fest Ciutat, un festival que neix enguany i que es vol convertir en un referent a Palma, amb bandes d’indie, pop i electrònica. El cartell el completen Agoraphobia, Jes Set, Paula Serra, Cariño, Hinds, New Day i Elyella. A més, hi haurà diverses exposicions, conferències i 'food trucks'. Amb una important presència d’artistes femenines, el Fest Ciutat també vol ser un exemple de paritat, i s’ha adherit al pacte Key-change de la Unió Europea perquè els festivals de música ofereixin programacions totalment paritàries a partir de 2022.
Velòdrom de les Illes Balears (carrer de l’Uruguai, s/n. Palma). Divendres 11. 25-72 €.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF