L''Última Hora' celebra els 125 anys amb una exposició sobre la història del diari i la seva visió del món

Més de 200 representants de la política, la cultura i la societat mallorquina han assistit a la inauguració de la mostra

El Grup Serra ha celebrat aquest dimarts la inauguració de l'exposició 'Última Hora, 125 anys de periodisme' per commemorar l'aniversari d'aquest diari amb l'assistència de prop de 200 persones representants de distints àmbits de la societat mallorquina.

A l'acte, presentat per l'editor del diari, Miquel Serra, hi han participat el batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Noguera ha destacat la importància del diari i les seves notícies per a una ciutat com Palma i n'ha recordat algunes de les portades més emblemàtiques, com la de l'enderrocament de les murades o els ascensos del Reial Mallorca.

Per la seva banda, Armengol ha recordat l'estreta relació del diari amb la societat, sobretot amb el món de la cultura i l'esport. També ha indicat que si per a una empresa és difícil arribar als 125, "per a un diari és un miracle".

La historiadora Margalida Tur i la periodista Francisca Marí són les comissàries de la mostra, que es podrà veure a Es Baluard del 10 d'octubre a l'11 de novembre.

Es tracta d'un recorregut visual, amb fotografies i objectes de l'època, que segueix dues línies argumentals. Per una banda, ofereix una visió de les notícies publicades per 'Última Hora', i, per una altra, fa un recorregut per la història del diari durant  aquests 125 anys , que ha passat per diverses etapes i ha viscut canvis tecnològics de gran importància.

A l'exposició es conjuguen notícies que han marcat la història en els àmbits local, estatal i internacional. Els visitants podran conèixer de primera   com va recollir  aquest diari esdeveniments com la Segona Guerra Mundial. Un altre esdeveniment present a l'exposició és l' enfonsament  del 'Titànic'.

També hi podem trobar fotografies d'anuncis publicitaris, que ens donen una idea ben clara de com era la societat en el moment de la seva publicació.

Així mateix, podrem veure portades que anuncien canvis importants dins la nostra societat, com la inauguració del tren de Sóller o l'enderrocament de les murades de Palma. També ens adonarem que  algunes notícies dels anys 20 encara són d'actualitat, com les que parlen del perill de l' excessiu  creixement turístic.EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF