Publicitat
Publicitat

U2 reviuen la mel de l’èxit del disc ‘The Joshua Tree’

El grup irlandès actua a l’Estadi Olímpic en un concert marcat per les fortes mesures contra la revenda

U2 torna a Barcelona aquesta nit per actuar a l’Estadi Olímpic dins la gira U2: The Joshua tree, que promet ser un dels esdeveniments de l’any, no només pel volum d’entrades venudes, sinó perquè celebra el 30è aniversari de la publicació de The Joshua tree, el disc que els va catapultar a l’èxit planetari. Serà l’únic concert del grup a l’Estat i, de nou, s’han esgotat les entrades en un temps rècord: vuit hores. La gira va arrencar el 12 de maig a Vancouver (Canadà), seguit pels Estats Units -on van reunir més d’un milió de seguidors- i el Regne Unit, punt de partida del tour europeu.

I és que el cinquè disc dels irlandesos és un dels més populars gràcies a cançons com Where the streets have no name o With or without you. Un disc que busca el sentit i l’esperança al mig de la desesperació i que aconsegueix que fins i tot temes tan foscos i crus s’hagin convertit en himnes corejats per milers de fans. “ The Joshua tree transmet una gran quantitat d’emocions que semblen estranyament actuals, com l’amor, la pèrdua, els somnis trencats, la recerca de l’oblit, les divergències”, afirma el mateix Bono. Segons el guitarrista The Edge, “és com si s’hagués tancat un cicle complet” des que van escriure les cançons, “amb tota aquesta agitació mundial, els moviments d’extrema dreta i alguns drets humans fonamentals en perill”. “Així que les cançons semblen rellevants en els temps que vivim”, diu The Edge.

Sense DNI no hi ha concert

La gira U2: The Joshua tree porta venudes 2,4 milions d’entrades arreu del món. Arran de la polèmica sorgida fa uns mesos per la revenda d’entrades en concerts com el de Bruce Springsteen, Ticketmaster, juntament amb les promotores LiveNation i Doctor Music, han posat a la venda per primera vegada en un concert d’alta demanda entrades nominatives per evitar-ne l’especulació i la revenda. Cada persona té dret a comprar fins a sis entrades, totes a nom seu. I això què implica? Que l’assistent titular de les entrades -a nom de qui figura-és l’única persona amb dret d’accés al concert. Des de la web de Ticketmaster recorden que “tots els acompanyants de l’assistent titular hauran d’entrar al recinte juntament amb ell o ella” i que “sense la presència del titular de les entrades, es denegarà l’accés als seus acompanyants perquè no coincidiran amb la identitat especificada a l’entrada”.

Hi haurà una sèrie de controls a l’Estadi Olímpic per comprovar la identitat i, per això, des de l’organització es recomana als assistents que vagin al concert amb temps, ja que aquestes noves mesures de seguretat endarreriran l’accés al recinte. Tan important o més que entrar amb la persona titular de les entrades serà que aquesta persona porti la documentació personal corresponent, DNI o passaport . A més, des de Ticketmaster aconsellen “a tots els fans portar tota la documentació que puguin per justificar l’originalitat de les seves entrades [...], com el justificant de compra que s’envia al mail”. Els menors de 16 anys també hauran d’anar acompanyats del pare, mare o tutor legal, sense la possibilitat de fer una autorització extraoficial en nom d’un adult que no tingui potestat sobre el menor.

Els accessos a l’Estadi Olímpic s’obriran a les 17 h. A les 19.45 hi actuaran Noel Gallagher’s High Flying Birds, teloners d’aquest tram de la gira, i U2 sortiran a l’escenari a les a 21.30h. Es recomana utilitzar el transport públic per accedir a l’Estadi, ja que s’habilita una línia urbana d’autobús que farà el trajecte des de la plaça d’Espanya amb parades en diferents accessos al recinte.

Els llibres que ens fan grans