SANT SEBASTIÀ

Txarango, La Gran Orquesta Republicana i Maldita Nerea, a la revetla de Sant Sebastià

Enguany, a les festes de Ciutat, hi haurà un 65% de grups locals 

Ja hi ha cartell per a les festes de Sant Sebastià. Està encapçalat per Txarango, La Gran Orquesta Republicana –que compleix vint anys– i Maldita Nerea, que actuaran a la revetla, el dia 19 de gener. Aquest dimecres, l'Ajuntament de Palma ha presentat el programa de les festes, del qual també destaca el fet que prop d'un 65% dels artistes que hi actuaran són grups locals.

Cort també ha optat per evidenciar la presència de les dones, les quals representen un 35,2% del total del cartell, cosa que es tradueix en 12 propostes musicals. També es descentralitzen les festes, que s'estendran a la resta de barris –i no es faran tan sols al centre de la ciutat–, i es potencia la presència de grups que canten en català: enguany n'hi haurà 11. En total, hi participaran 52 artistes de diverses categories musicals, que es repartiran en vuit escenaris. 

El dia de la revetla de Sant Sebastià hi haurà les actuacions següents:

  • A la plaça Major hi haurà ball de bot i músiques del món amb els grups Arreu (Mallorca), Qanarusa (Mallroca), Nakany Kanté (Guinea-Conarky), Motherfolkers (Mallorca) i Jés! (Mallorca).
  • La plaça de Cort canvia d'estil musical i enguany la música electrònica en serà la protagonista amb els DJ d'autor Pedro Trotz (Mallorca), John Grvy (Madrid), Paula Serra (Mallorca) i Under (SolarDistance / MagnumBookings) de Barcelona.
  • La música jazz s'ubicarà a la Porta de Santa Catalina amb les formacions Eva Fernández (Barcelona), Highlands Project (Mallorca), Romeo (Mallorca) i Sessokho Afro Jazz.    
  • A la plaça del Rei Joan Carles I hi sonarà música pop, ska i reggae amb les bandes Jorra i Gomorra (Mallorca); Cirko (Mallorca); un dels grups més aclamats, Txarango (Barcelona), i La Gran Orquesta Republicana (Mallorca), que compleix vint anys. 
  • A la plaça de la Reina hi sonarà flamenc, rumba i rock amb els grups Aurora (Barcelona), Medina Azahara (Còrdova), Taifa (Mallorca) i La Rumba Nostra (Mallorca). 
  • A la plaça Espanya hi haurà pop rock amb les bandes Lili's House (Malorca), The Dreaming Spires (Regne Unit), Urtain (Mallorca), Maldita Nerea (Múrcia) i Maragnes (Mallorca).  
  • La plaça de l'Olivar es caracteritzarà pels sons swing i els ritmes llatins amb les formacions Tima Tumbet (Mallorca), Dirty Rices (Mallorca) i O Sister! (Sevilla). 
  • La música alternativa s'apoderarà d'un espai bastant nou per a la revetlla, el carrer de Jacint Verdaguer, amb les actuacions de Jansky (Mallorca), Beach Beach (Mallorca), Peter & The Test Tube Babies (Regne Unit), The Parrots (Madrid) i Saïm (Mallorca).   

Hi ha altres actuacions que es descentralitzen de la revetla: el 14 de gener es farà la 'Revetlla als barris', al parc Krekovic, en què actuaran els Tabú i La Puta Opepé; a la plaça de Santa Pagesa hi sonaran Pistola i No Room i al parc de Son Dameto les haveneres de Sotavent i Posidònia. 

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF