Eek publica 'Turn to black', el seu treball més enèrgic i obscur

La banda presentarà el disc dimecres 31 al teatre Xesc Forteza

Cinc anys després del seu darrer treball d'estudi, la banda Eek torna als escenaris amb un nou llarga durada sota el braç, 'Turn to black', el seu disc "més obscur, potent i amb referències als setanta", segons afirmen des de la banda. El disc inclou indie rock amb referències que van del folk i la música americana al power pop més enèrgic.

El grup s'estrenà el 2010 amb 'Maybe I'm wrong', amb l'objectiu de donar a conèixer les composicions més íntimes i personals del líder i cantant, Alberto Santolaria, que no tenien cabuda en el seu altre projecte, els Melancholy Mechanics. Dos anys després, la banda treu el seu segon treball, 'Eek declares war', i, tot i haver col·laborat en diversos projectes col·lectius com els recopilatoris de Pecan Pie i Discos Polo, en els darrers anys la banda s'havia allunyat dels escenaris temporalment.

El promotor de Pecan Pie, Joan Andreu, defineix el nou disc com a "sense complexos, intemporal i en què cada cançó brilla amb llum pròpia". Afirma en el text promocional de l'àlbum que els Eek hi "apareixen més agressius que mai, deixant a la mínima expressió la seva tendència més folk rock i abraçant sonoritats que els emparenten amb Soundgarden o Alice in Chains", i assenyala que "si em diuen que aquest disc fou gravat el 1994 a Seattle, m'ho creuria".

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF