Publicitat
Publicitat

Arqueologia

Troben cinquanta mòmies, algunes de la reialesa egípcia

L'equip d'arqueòlegs identifica entre les troballes les restes d'alguns membres de la dinastia XVIII i vestigis funeraris

Un equip d'experts suïssos ha trobat una gran tomba amb les restes de cinquanta mòmies a la zona arqueològica de Luxor (Egipte). Les restes datarien de l'Imperi Nou faraònic (1539-1075 aC), segons ha comunicat aquest dimarts el ministre egipci d'Antiguitats, Mohamed Ibrahim.

Entre les mòmies hi ha alguns membres de la família reial pertanyents als faraons Tutmosis IV i Amenofis III, de la dinastia XVIII (1569-1315 aC). A més, la inspecció dels gravats jeroglífics de l'interior de la tomba revela la presència d'algunes princeses desconegudes fins ara. Entre aquestes destaquen les anomenades Ta Um Wag As i Nefronebu.

La tomba s'ha identificat durant una missió arqueològica a la necròpolis de la Vall dels Reis que portava a terme un equip de la Universitat de Basilea. Alina Palin, la cap dels experts suïssos, explica que entre les restes també figuren alguns nens acabats de néixer, vestigis dels sarcòfags de fusta, màscares de tela i altres elements funeraris.

A més, ha assegurat que les primeres inspeccions de les troballes revelen que el lloc va ser saquejat, en el passat, en diverses ocasions.


Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF