“Trob molt encertat obrir una fira amb ‘Èdip’ perquè és la gran obra”

“Qualsevol persona que vagi al teatre i li agradi, ha d’haver vist Èdip almenys un cop a la seva vida”, afirma l'actor i director Oriol Broggi

L’actor i director de teatre Oriol Broggi enceta la fira amb la direcció d’ Èdip, una producció de Focus del Teatre Romea que es va estrenar el mes d’abril passat a Barcelona, capitanejada per l’actor Julio Manrique en el paper protagonista.

“Porta una de les primeres obres, pot ser la més important del teatre clàssic, a un territori molt entenedor, amable, fàcil de veure i molt recomanable”, comenta Broggi, i afegeix que “qualsevol persona que vagi al teatre i li agradi ha d’haver vist Èdip almenys un cop a la seva vida”. El clàssic de Sòfocles tracta d’un home, Èdip, que un dia comença a preguntar-se qui és i perquè és com és, i en descobrir-ho s’adona que allò que veu no li agrada. Broggi troba “molt encertat obrir una fira amb Èdip perquè és la primera obra, la gran obra, la més completa”, i assegura que és una obra encara insuperada en alguns aspectes.

El director ha posat el seu segell en aquest muntatge, que tendeix a la simplicitat en tots els aspectes que formen part de l’escena. “Admir molt Giacometti, un escultor italià que es dedicava a treure fins que li quedaven escultures molt primes”. Broggi segueix la mateixa premissa. “Intent que hi hagi els elements mínims necessaris per explicar la història”.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF