Tretze activitats culturals per gaudir del cap de setmana

Teatre, dansa, música i espectacle per acabar la setmana 

‘El garriguer d’infern’

Relat de l’escriptor Salvador Galmés

Salvador Galmés tenia preferència pels temes fatídics i tràgics i aquesta tendència es pot observar en algunes de les seves narracions. Ara, gairebé cent anys després que l’escriptor acabàs d’escriure El garriguer d’infern, un dels seus relats més representatius i colpidors, Pau Quina ha fet i dirigit una versió dramàtica que es presentarà a l’auditòrium Sa Màniga. Es tracta d’un muntatge que ofereix a l’espectador l’entrada al món rural i misteriós d’aquest text fonamental de la literatura. La duració aproximada de l’obra és de 45 minuts. La interpretació dels diferents personatges correrà a càrrec de Joan Gomila Gaià, Esqueix Teatre (Toni Gomila, Toni Adrover, Jaume Ferrer, Cati Amer, Miquel Galmés) i Jesús Manuel Crespí Capellà.

Auditòrium Sa Màniga (c/ de Son Galta, 4, Cala Millor), dissabte 19 de gener a les 19 h. El preu de l’entrada és de 10 euros.

ESPECTACLES

‘Valencia Dancing Forward 2018’

Talent nacional i internacional

Aquesta jove companyia valenciana vol donar a conèixer els talents nacionals i internacionals de la dansa contemporània, a través de cinc obres: Els milions d’Arlequin, Self, Violeta, Punyal i Parade. Sota la direcció artística d’Elizabeth Taberner, Joan Crespo i Laura Bruña, la companyia durà al públic, a través de la dansa, un espectacle que no el deixarà indiferent.

Sala Dante (c/ de Can Valero, 40, Palma), diumenge 20 de gener a les 19 h. El preu de l’entrada anticipada és de 12 euros.

Calabruix

Cultura popular

En el marc de les festes de Sant Sebastià arriba el ball tradicional de la mà de Calabruix. L’Escola de Ball de Bot Calabruix va néixer amb l’objectiu de conservar i divulgar un dels aspectes més importants de la cultura popular mallorquina. L’escola es va crear gràcies a un grup d’amics que comparteixen la mateixa passió pel ball de bot sense oblidar la investigació en el camp de la música, els balls i la indumentària tradicional.

Plaça Major, de Palma, dissabte dia 19 de gener a les 20.30 h. Activitat gratuïta.

MÚSICA

‘La otra mitad’

Concert de presentació

Raül Refree és un dels noms de referència, tant de la producció musical com de la guitarra. Els seus vint anys de carrera i la seva constant recerca l’han portat a treballar amb artistes com Sílvia Pérez Cruz, La Mala Rodríguez, Kiko Verí, Christina Rosenvinge, Lee Ranaldo i Cheokh Lô, entre d’altres. Ara presenta La otra mitad, un disc que recull la banda sonora de la premiada pel·lícula Entre dues aigües, d’Isaki Lacuesta.

Sa Congregació (c/ del Rosari, 25, sa Pobla), diumenge dia 20 a les 19 h. El preu de l’entrada anticipada és de 12 euros i a la taquilla, de 15 euros.

Concert de jazz

Sant Sebastià

La plaça de Cort de Palma viu la revetla de Sant Sebastià de 2019 amb un concert de jazz amb Masé Jara Quintet, One Pac & Fellows, Júlia Colom i Nayla Yenkis & The Funkers.

El quintet liderat per la vocalista i compositora Masé Jara obrirà la vetllada i ho farà acompanyat per músics de primer nivell de les Illes com són el percussionista Teo Salvà, el trompetista Jaume Blázquez, Juanan Torrandell i el compositor i teclista Sergi Llopis.

Plaça de Cort, dissabte 19 de gener a les 20.45 h. Activitat gratuïta.

Niños Muntantes

Concert pop-rock

Arriba a Mallorca una de les bandes d’Indie més populars d’aquests moments. La banda es va crear a la dècada dels noranta a la ciutat andalusa de Granada. Amb un repertori del seu darrer disc, la seva actuació serà una de les trenta que ompliran els carrers de Palma la revetla de Sant Sebastià.

Plaça de Joan Carles, dissabte 19 de gener a les 20.30 h. Activitat gratuïta.

Elephank

Música electrònica

El col·lectiu Elephank es va posar en marxa fa uns anys a Mallorca gràcies a l’amor incondicional dels seus promotors per la música electrònica de qualitat. Tots els dilluns es poden sentir els seus residents Animmik, J.A.M.C. & iLife en el programa de ràdio Elephank Ràdio Xou de ClubFm Mallorca, on, com ells mateixos diuen, ofereixen cançons amb lògica, passió i molt entusiasme per arribar a les nostres ànimes.

Garito Cafè (dàrsena de Can Barbarà, s/n, Palma), diumenge 20 de gener a les 23.59 h. L’entrada és gratuïta.

L’Équilibriste

Bateria i percussió

Aquest grup passeja pels escenaris des de l’any 2007 amb diferents actuacions a Mallorca. La formació està composta per Toni Fuster (veu principal), Albert Riutort (guitarres, cors, banjo, etc.), Alberto Feo (teclats, acordió i cors), Joan Jaume (baix, percussió i cors) i Víctor Granados (bateria, percussions i glockenspield). Serà el segon grup que tocarà a la plaça Major per les festes de Sant Sebastià.

Plaça Major, dissabte dia 19 de gener a les 23.00 h. Activitat gratuïta.

Noah Newville

‘Irish folk’

Noah Newville és una artista resident a Mallorca des de fa temps que imprimeix en les seves cançons una mescla de folk, country i música cèltica. Actua al costat de Bernat Company (bateria) i Pep Estrada (baix) en un concert en el qual interpretarà un repertori de temes propis i versions carregades de sentiments, influència illenca i molt irish folk. Des de fa uns anys, Noah Newville forma part habitual de l’agenda de concerts de Mallorca, on ha trobat gran quantitat d’escenaris des dels quals donar a conèixer els seus temes i les seves versions. Entre les influències de Noah Newville, que reconeix que escolta molta música country, bluegrass, folk i celta, hi ha artistes com Cat Stevens, Glen Hansard i Damien Arrissi.

Shamrock Palma (avinguda de Gabriel Roca, 3, Palma), dilluns dia 21 a les 23.59 h. L’entrada al recinte és gratuïta.

TEATRE

‘Desatadas’

Una comèdia amb diferents històries

Paz Padilla protagonitza aquesta comèdia que es construeix a partir de diferents escenes independents que tenen un fons comú. Tres actrius interpreten a ritme trepidant diferents situacions ficant-se en la pell de diferents personatges que protagonitzen situacions recognoscibles però amb un enfocament sorprenent. La bogeria, la mentida, la religió, la por d’estar tot sol, els desamors... són alguns dels ingredients que fan que aquesta comèdia sigui un reflex de l’actualitat.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18, Palma), dissabte 19 de gener a les 21 h. El preu de l’entrada és de 30 euros.

‘La lista de mis deseos’

Monòleg d’un ‘best-seller’

Llum Barrera protagonitza aquest best-seller de l’escriptor i publicista francès Grégoire Delacourt, amb adaptació de Yolanda García Serrano i direcció de Quino Falero.

La lista de mis deseos és un bell text que convida el públic de l’Auditòrium de Palma a reflexionar sobre les coses realment importants de la vida. Moltes vegades es tracta de coses tan minúscules com transcendentals. D’aquesta manera ens recorda la diferència entre les necessitats que tenim i els desitjos que anhelem.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18, Palma), diumenge 20 de gener a les 19 h. El preu de l’entrada és de 25 euros.

‘Ifigènia a Tàurida’

Text clàssic

La companyia La Trup torna al rescat d’un text clàssic, signat aquesta vegada per la ploma d’una dona: Joana de Vigo i Esquella (1779-1855), ciutadellenca, aristòcrata, enciclopedista, traductora i progressista. Una dona avançada al seu temps que, contra tot pronòstic i malgrat les dificultats imposades per una societat que tallava de rel la pulsió intel·lectual i creadora de les dones, va convertir l’aventura il·lustrada en el centre de la seva vida. Ifigènia a Tàurida és una tragèdia d’Eurípides, que va revisar amb molt d’èxit Claude Guimond de la Touche, revolucionant els teatres europeus durant la segona meitat del segle XVIII.

Teatre Principal (c/ d’en Deià, 41, Maó), dissabte dia 19 de gener a les 19 h. El preu de l’entrada és de 15 euros.

‘Cosas de mujeres’

Una comèdia de problemes i realitats

Arriba a Eivissa una comèdia diferent, divertida i arriscada en què la dona és la gran protagonista. És una comèdia en la qual el Grup Alhama de Teatre posa sobre l’escenari una escena costumista, en què la dona i els seus problemes són treballats pel grup amb molta delicadesa i amb grans pinzellades d’humor. Aquesta obra permet a l’espectador veure de primera mà una problemàtica actual, amb rialles i també moments de reflexió.

Teatre España (c/ de Sant Jaume, Santa Eulària des Riu), dissabte dia 19 de gener a les 20.30 h. El preu de l’entrada és de 10 euros.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF