OPINIÓ
Cultura 19/05/2011

Tots contents o la sardana inèdita del Festival de Cap Roig

Santi Fondevila Nadal
2 min

Això és Cultura. Sí, amb ce majúscula. I aquesta és la Cultura, amb ce majúscula, que la conselleria de Cultura deu entendre que necessita suport. A la vora del mar, entre les pinedes de la Costa Brava, amb restauració de luxe i entrades a 240 euros. I quin cartell d'estrelles! Més estels que al cel d'una nit trista i lluminosa a la platja de Sant Feliu de Guíxols.

Tots contents. Tots contents, diu la tornada de la sardana marinera, encara inèdita, del Festival Jardins de Cap Roig d'enguany.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va assistir a la presentació, content perquè en temps de crisi el certamen dels Jardins té un pressupost de tres milions i mig d'euros, pot presumir d'excel·lència i pensa que no li demanaran ni un euro de subvenció. El director executiu de comunicació i relacions institucionals de La Caixa, Jaume Giró, -perquè malgrat la desaparició de Caixa de Girona, que es va gastar (ningú explicarà mai com) molts quartos amb el festival, La Caixa ha pres el relleu i patrocina el certamen (això es obra social?) de l'excunyat de Josep Carreras- estava content perquè hi ha artistes catalans als quals cal promocionar (Manel i Antònia Font).

I el director del certamen -representant de Carreras i responsable de l'empresa Concert Studio (cal veure a la seva web la quantitat d'institucions amb les quals col·labora arreu del territori espanyol i d'empreses col·laboradores, fins i tot alguna en fallida com Fórum Filatélico)-, Martín Pérez, exultant perquè s'entén tan bé amb els mecenes d'ahir com amb els d'avui i ha aconseguit contractar B.B. King, músic de 83 anys que va estar deu anys gairebé seguits venint al Festival Grec. I també perquè Roger Hodgson podrà cantar allò de Crisis? What crisis? , de Supertramp.

'Yo soy aquel...'

Tots contents. Tots contents, ballant la sardana: administracions públiques, entitats financeres i empreses privades. Sting, Julio Iglesias, Raphael, Ana Belén, Tom Jones, David Bisbal i un seguit de lluminàries internacionals per omplir les nits d'una alta burgesia que tremola amb Gwendoline o s'enamora per última vegada amb Yo soy aquel… Tots contents. Tots contents, canten les granotes en una nit d'estiu que ni Shakespeare hauria imaginat.

stats