Torna la Tardor Poètica de Manacor amb una quinzena de propostes

La vuitena edició del cicle comença aquest diumenge i té un programa d'activitats literàries, musicals i cinematogràfiques

És la vuitena tardor que Manacor s'omple de poesia. El cicle Tardor Poètica començarà aquest 13 d'octubre amb 'Relats mitològics i amorosos. Del madrigal a l’òpera', una selecció de duets vocals i peces instrumentals compostes majoritàriament per C. Monteverdi i H. Purcell. L’acte, que anirà a càrrec d’ÀnimArt Ensemble, es durà a terme a l’església del convent de Sant Vicenç Ferrer a les 19 h, ihi participaran Aina Martínez (soprano), Irina Cotseli (soprano), Sebastià Pou (violí), Enrique Sánchez (flauta), Bruno Lucas (oboè), Pedro Barceló (llaüt i percussions), Christian Hoel Skjønhaug (contrabaix) i Jaume Tomàs (espineta).

En l'àmbit musical, entre moltes propostes, destaquen cites com el concert de la coral basca Biotz Alai Abesbatza (18 d'octubre), que oferirà un repertori d’havaneres, cançons sacres i cançó popular basca a l'església de la Puresa. O 'Irene i la terra adormida. Una rondalla per a la nit de les ànimes' (31 d'octubre), a l'església del convent Sant Vicenç Ferrer, una actuació amb música de Francesc Vicens i text de Lucia Pietrelli, que relata la història d’una llavor que creix fins a fer-se flor i d’una nina adormida que es desperta perquè té ganes de tornar a jugar en el món dels vius.

Quant a la poesia, hi destaca el recital poètic i musical 'Alçades a la lluna', a càrrec del grup Tallats de Lluna, de l’Agrupació Cultural de Porreres. El públic podrà gaudir de versos i cançons d’Antonina Canyelles, Rosa Maria Agnès Vanrell, Bel Olid, Clementina Arderiu, Lluís Llach i Josep Lluís Ortega Monasterio, entre d’altres. Es durà a terme a les 20.30 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

A més, per al 26 d'aquest mes s'ha programat una visita comentada de l'exposició 'Projecte Claustre' a l'Espai d'Art i Humanitats, a càrrec dels artistes Claudia Giovanna Zucchelli, Cati Bauzà Riera, Maria Huerga, Jesús Ballester, Núria Sánchez Pascual i Marina Cànoves. En acabar l’activitat, Tomeu Matamalas, Pep Alba i Martí Gomila, oferiran l’actuació musical 'Som fills dels Beatles'.

Per al públic familiar hi ha propostes com 'La màgia dels llibres' (15 de novembre), a la Biblioteca de Manacor. Es tracta d'un espectacle de la companyia MagiaDiver que barreja màgia i lectura, llibres i fantasia. A través de contes i rondalles, així com d’invencions pròpies, tota la família es pot endinsar al món de l’il·lusionisme i la literatura.

Un seminari sobre l'univers Lynch

El Conservatori de Manacor s'omplirà el 30 de novembre de l'univers personal de David Lynch, amb un seminari impartit per Javier Trigales i Javier Urrutia. En aquest cas es necessita inscripció, que es pot fer al següent correu: cinemaclub@39escalons.org. El seminari es durà a terme d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h.

A més, durant aquests mesos hi haurà vàries projeccions i col·loquis sobre obres cinematogràfiques. Una d'elles és la de 'Trinta Lumes' (7 de novembre), amb la presència de la directora del film, qui participarà en un debat conduït per Maria Magdalena Gelabert al Teatre de Manacor. El El 21 de novembre hi haurà un altre col·loqui amb Salvador Simó, director del film 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF