ARTS ESCÈNIQUES

Toni Albà: "Les paraules no maten ningú"

L'actor celebrarà els 25 anys del Teatre del Mar amb l'obra que en va obrir la primera temporada, 'L'ombra'

Toni Albà aquest dijous al Teatre del Mar. / ARA BALEARS

Toni Albà és a Palma per participar en el 25è aniversari del Teatre del Mar. Representarà l'obra que en va obrir la primera temporada, 'L'ombra', del 12 al 14 de gener. 

"Són 25 anys com a casa", i durant aquest temps totes les obres que ha fet al Teatre del Mar "em fan molta impressió, quan pens en la primera vegada que vaig venir, em sorprèn com és possible que hagi passat tan ràpid", assegura l'autor a aquest diari. 

Toni Albà va trepitjar el Teatre del Mar ara fa 25 anys. "Encara no em coneixia ningú, havia acabat la meva etapa d'estudis a França, on vaig estar onze anys, i feia les meves primeres cosetes en el món del teatre. A la primera funció que vaig fer al Teatre del Mar record que sols hi havia tres espectadors, Carles Molinet i dos amics". Precisament, tots tres tornaran a assistir aquest cap de setmana a les tres funcions especials que farà l'autor. 

'L'ombra' ha anat evolucionant al llarg d'aquests anys, "quan la vaig fer tenia 33 anys i ara en tenc 56". És una obra que Albà té sempre a l'abast, "no passa més d'un any sense que la interpreti, és una obra molt física i esgotadora però pas molt de gust de fer-la", recalca l'autor.

Acusat d'injúries

El dia 30 de gener està citat als jutjats de Vilanova i la Geltrú acusat d''injúries, "encara no sé què em demanen, sols tenc la citació, me n'he hagut d'informar a través dels mitjans de comunicació". "Sembla que avui dia els titellaires, cantants o rapers hem de vigilar molt bé què deim. Et poden acusar com han fet amb mi per uns comentaris a les xarxes socials".

"He rebut amenaces, milions d'insults, gent que volia fer boicot al meu restaurant, però han aconseguit just el contrari, ara tenc el restaurant ple de gent". 

"Crec que les paraules no maten ningú, el que crec que sí que fa mal és atemptar contra un dret fonamental com és el de la llibertat d'expressió", conclou l'actor, que aquest diumenge celebrarà els 25 anys del Teatre del Mar amb la projecció d'un audiovisual de la trajectòria de la institució i la representació de 'L'ombra'. 

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF