Tomeu Penya, premi Santa Anneta 2017

Amb aquesta distinció es valora el treball realitzat pel cantautor en la difusió i la popularització de la llengua catalana 

El Centre Cultural d'Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXIV premi Santa Anneta al cantautor mallorquí Tomeu Penya per la seva contribució a la música en català.

Amb aquesta distinció es valora el treball realitzat per Penya en la difusió i la popularització de la llengua catalana en l'àmbit musical i es destaca la importància d'usar la llengua pròpia en contextos diversos i de manera normalitzada, destaca la ràdio en una nota de premsa.

La trajectòria

Bartolomé Nicolau i Morlà va néixer a Vilafranca de Bonany el 22 de març de 1949, es dedica a la música des dels 15 anys i el 1980 va treure el seu primer disc: 'Cant a la vila'. Des de llavors ha editat més de 25 discos.

Ha cantat majoritàriament en català, defensant amb les seves lletres els costums, la cultura, la llengua i el territori de Mallorca, i ho ha fet sempre des d'un punt de vista particular, arrelat al poble, hi afegeix l'entitat.

"Sens dubte, ha estat el cantant més popular i un dels personatges clau de Mallorca dels darrers 50 anys. Sense pretensions i amb la forma de fer de la gent senzilla que estima la seva casa, s'ha convertit en ambaixador de les illes per tot el territori de parla catalana", recalca Titoieta Ràdio.

El premi es lliurarà aquest dimarts, amb motiu de la festivitat de Santa Anna, a les 23.00 hores a la plaça d'Algaida, abans del concert que oferirà l'artista al costat del grup Bessons, organitzat per l'Ajuntament d'aquesta localitat i amb el qual finalitzen les festes de Sant Jaume 2017.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF