Tomeu Penya presenta el seu nou treball, 'R.D.I Comunitat des Pla'

El disc comprèn dotze cançons noves que l'artista mallorquí ha creat durant els darrers dos anys 

'República Democràtica Independent Comunitat des Pla' és el nom del darrer disc de Tomeu Penya, que continua fidel a la seva tònica inventiva i festiva. És el treball que més li ha costat d'escriure i gravar; gairebé dos anys. "Perquè he volgut fer les cançons com jo realment les volia fer, i crec que ho he aconseguit", ha explicat el cantautor mallorquí durant la presentació, que ha tingut lloc aquest dimecres dematí a l'Espai Xocolat de Palma. 

Pel que fa el disc, Penya ha explicat que mescla cançons d'amor –"som amorós, sensible", diu rient– amb cançons regides per l'humor –"la meva vida seria poca cosa sense ell"– i també peces "per ballar, escoltar i emocionar-se". 

Per què ha volgut xerrar d'una república independent? "La independència està de moda i jo vull ser un independent de Mallorca, que el Pla es faci una comunitat", ha expressat. En aquesta república, diu la cançó que dona nom al disc a ritme de rap, "hem de construir una murada amunt més alta que la dels especuladors, polítics corruptes, gent que no saluda i sobretot els qui maltractin les dones...".

En el disc hi ha una cançó gravada amb el grup mallorquí Isla San Juan, 'Illes', i una altra que va compondre durant la recerca del nin que va desaparèixer a la torrentada del Llevant de Mallorca, 'Recordant-te'. 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF