MÚSICA

The Wheels i Escorpio, al Primavera Sound

Les bandes mallorquines actuaran al festival de Barcelona

La banda mallorquina The Wheels actuarà aquest dissabte, 3 de juny, a les 14 h al festival Primavera Sound, en un concert que té el suport de l' Institut d'Estudis Baleàrics. The Wheels és una banda mallorquina de psicodèlia-pop i al mes de gener va publicar el seu darrer disc, 'The year of the monkey'. 

The Wheels presenta el seu nou disc, 'The year of the monkey'

Pel que fa a la part professional del Primavera Sound, el Primavera Pro, l' IEB s'ha encarregat d'organitzar una trobada informal amb la presència de diverses agències de ' management' i artistes de les Illes Balears, organitzadors de festivals d'arreu d'Espanya i professionals destacats de l'àmbit internacional, que tindran l'oportunitat de presentar la seva feina i ampliar la xarxa de contactes.

Entre els professionals de l'Arxipèlag que assistiran al festival amb el suport de l'IEB hi ha: Matu Mulville (Dinamo), Sebastià Vera i Àlvaro Martínez (Mallorca Live Festival), Pere Terrassa (Runaway Discos), Joana Pol (Dona Llop), Jorge Sevilla Martínez i August Cortès Ripoll (Jane yo), Marcos González, Cuca Moreno (Hada Química), Catalina Rosselló (CRA Produccions) i  Miquel Crespí i Albert Petit (Pink Tiramisú Agency). 

Durant la trobada es durà a terme un ' showcase', que és quan actuarà el grup Escorpio. La banda mallorquina neix l'estiu del 2013 com a projecte de Toni Cobretti (The Last Dandies, The Marzipan Man), a la veu i a la guitarra, i Rafa Cor Romput (Trance, Orden Mundial), a la bateria; a més també hi toca la baixista Sofía de Dol. La formació es caracteritza per un so postpunk dels vuitanta, obscur i esquinçat.

Escorpio va estrenar aquest dilluns el seu primer videoclip, 'Chica de Azul y Negro', un dels senzills extrets del també primer LP de la banda, que va ser editat fa uns mesos pel segell barceloní Dead Moon Records i que ha suposat l'enlairament del grup. Des de llavors han realitzat concerts de presentació per diverses sales i festivals i presenten una agenda plena de directes per a aquest estiu.

El Primavera Pro s'ha convertit en el punt estratègic d'intercanvi cultural entre Europa, Amèrica del Nord i l'Amèrica Llatina. El 2016 superà els 3.500 professionals acreditats (la meitat d'ells internacionals), amb gairebé 140 activitats i 82 'showcases'.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF