MÚSICA
Cultura 15/09/2018

The Landing aterra a Palma a ritme de disco

Són tres jornades de música per a tots els públics amb seu a l’antiga presó

M. J. Ribas
2 min
Imatge gràfica promocional del festival de música disco The Landing realitzada per MA Hoff.

PalmaIoga, vermut, performances, mercat de vinils, roba, artesania i, sobretot, música disco. The Landing és un festival itinerant de tres dies, de divendres a diumenge, amb seu a l’antiga presó de Palma.

La zona exterior del parc és d’accés gratuït; la zona del fossat és de pagament i amb l’abonament de cada dia hi ha accés també a les festes posteriors; la d’avui, dissabte, és a Sa Possessió.

A partir de les 11 h, cada dia comença amb sessió de ioga (tot i que l’organització porta equipament, millor si cadascú porta el seu), després comença el temps del vermut. L’espai exterior està pensat per a un públic familiar, que pot quedar a dinar als foodtrucks i a gaudir d’una festa que comença en ralentí i va in crescendo des de primera hora. A partir de les 17 h s’obre el fossat, on comença la festa entorn de l’escenari on actuaran els discjòqueis. A la porta d’accés es podrà comprar l’entrada per a cada dia.

Després del festival de cine l’Atlàntida, aquesta és una de les primeres activitats que s’organitza a la presó. L’espai interior s’ha hagut d’habilitar, allisar el terra i treure els vidres trencats de les finestres. L’espai es va condicionant per a l’ús de la ciutadania.

Els creadors de l’esdeveniment són Glove Party, un col·lectiu de músics i DJ interessats en la música disco. Al capdavant es troben Josep Xortó i Enrico Zanvettor, que programen festes de dia a Catalunya des de fa anys i dues festes mensuals a la sala privada Brisas del Caribe de Barcelona amb la gestió conjunta de la companyia This side Up. The Landing és la primera festa que organitzen de tres dies. Ja tenien el projecte preparat amb tots els artistes de fora i cercaven un emplaçament per dur a terme el festival. En proposar-ho a l’Ajuntament de Palma, varen trobar facilitats. Des de l’administració els varen oferir l’espai de la presó com a lloc disponible.

Segons Xortó, “és un festival altruista, una reunió de col·leccionistes de vinil que venen per compartir la seva música amb altres discjòqueis i el públic. El que volem és fer música positiva, res introspectiu ni obscur, és un gènere molt particular. La gent que participa en el festival ja es coneix entre ells, a través de blogs i diferents plataformes; som part d’una xarxa underground de música en vinil”. Una aposta diferent “que no és per a un públic massiu, amb caps de cartell o DJ amb gran catxet. Són col·leccionistes de vinil que venen a compartir les seves joies amb els altres”.

Entre els noms destacats hi ha Jussi Kantonen (supervivent d’Estudio 54), un dels organitzadors, l’italià Zonzo, el mallorquí integrant de la banda Oso Leone, Ja hi som tots i Alvion, qui organitza un altre festival de disco a Alemanya.

L’oferta d’artesania i el mercat de vinils són de l’illa. Han contactat amb gent a través de la seva xarxa. L’organització de l’esdeveniment no té res a veure amb el col·lectiu Som la Presó.

Xorto ha expressat: “Volem fer-ho tan bé com sigui possible, d’acord amb la normativa i, sobretot, que agradi a la gent. Tant de bo que es pugui repetir en futures ocasions”.

stats