AENA i el Teatro Real retransmetran des de l'aeroport de Menorca l'òpera 'Il Trovatore'

La retransmissió començarà a les 21 h i obrirà la programació de la cinquena edició de la Setmana de l’Òpera

Els usuaris que tinguin previst utilitzar les instal·lacions de l’eeroport de Menorca el pròxim dissabte dia 6 gaudiran d’un espectacle inèdit en un equipament d’aquestes característiques. Un conveni de col·laboració entre AENA i el Teatro Real de Madrid permetrà la retransmissió de l’òpera ‘Il Trovatore’, de Giuseppe Verdi. La iniciativa té com a objectiu apropar la música i la cultura a tots els usuaris d’aeroports.

La retransmissió de l’esdeveniment començarà a les 21 h i obrirà la programació de la cinquena edició de la Setmana de l’Òpera. A més de Menorca, la difusió del melodrama de Verdi també es representarà als aeroports de Màlaga - Costa del Sol, València i Fuerteventura. L’espai escollit per convertir l’aeròdrom menorquí en un escenari improvisat és la zona sud de facturació, on instal·laran pantalles de gran format i s’habilitaran seients per gaudir-ne en comoditat.  

És la primera vegada que AENA se suma al projecte del Teatro Real, que a la seva cinquena edició, retransmetrà l’òpera a més de 200 punts repartits en 42 províncies de l’estat espanyol. Així, els aeroports s’uniran als carrers, places, parcs, teatres, centre culturals i auditoris.

Ambientada a l'Aragó de principi del segle XV, ‘Il Trovatore’ és un melodrama que gira entorn de les vides radicalment contradictòries de dos germans, relatant una història d’odis i venjances, amors frustrats, crueltats i intrigues, que avança amb intensitat cap a la catàstrofe final. El director de l’obra és Francisco Negrín i el director musical, Maurizio Benini. També hi participaran el tenor Francesco Meli, la soprano Maria Agresta, el baríton Ludovic Tézier i la mezzosoprano Ekaterina Semenchuk.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF