El Teatre Mar i Terra acollirà el V Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Els autors seleccionats són Irene Niubó, Rafel Gallego, Laura Gost i Joan Carles Bellviure

El Teatre Mar i Terra acollirà el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que enguany celebra la seva cinquena edició. Produccions de Ferro organitza la proposta, que compta amb la col·laboració de l’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.

Les dues semifinals del torneig seran els dies 10 i 11 de gener a les 20 h i la final serà divendres 18 de gener a les 20 h. Els autors que competiran en aquesta cinquena edició són Irene Niubó, Rafel Gallego, Laura Gost i Joan Carles Bellviure. Com a novetat, enguany les tres cites del torneig seran presentades per l’actriu Alexandra Palomo.

El certamen té com a principal objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears. Des de la primera edició fins a la d'enguany, 16 autors de les Balears han vist els seus textos interpretats a l'escenari per actors i actrius de les Illes i de Catalunya.

Així mateix, els primers quatre anys han estat 48 els actors i actrius participants, seguint més o menys la proporció de 50% d'illencs i 50% de catalans, afavorint també l'intercanvi i les coneixences.

Els quatre autors i autores que enguany lluitaran pel títol de campió del V Torneig de Dramatúrgia són Laura Gost, escriptora i guionista guanyadora d'un Goya; Irene Niubó, guionista de televisió i autora teatral; Joan Carles Bellviure, escriptor, director i actor de teatre membre fundador d'Iguana Teatre, i Rafel Gallego, periodista, crític i autor teatral.

12 intèrprets defensaran els textos que han escrit per al torneig els quatre autors participants, que en descobriran la identitat el mateix dia del combat i només tindran quatre hores per assajar la posada en escena. Enguany hi participen Lluís Soler, Frederic Bibiloni, Agnès Llobet, Bàrbara Nicolau, David Vert, Caterina Alorda, Marina Collado, Irene Soler, Xavi Ripoll, Toni Vallès, Bernat Quintana, Laura López i Àurea Màrquez.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF